Reklama

Reklama

Ve vzdálené budoucnosti je vynalezen "DNA Hacking", který na základě úpravy DNA umožňuje léčit všechny nemoci a to téměř okamžitě. Vynález lze ovšem využít i jako zbraň, a proto je výzkum zničen a sabotován. O několik let později získá shodou náhod bratr hlavní hrdinky velmi důležitou věc týkající se tohoto vynálezu. O tu stejnou věc usiluje však i někdo jiný. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hodně sci-fi snímek. Generace GEN je film plný nápadů, které nejsou často dostatečně vysvětleny, jen prostě jsou a divák je tak napospas hozen do světa temného, který jako by vypadl z oka vizi pekla skříženého s Vránou nebo Kronikou Riddicka (monumentální stavba zdi). Celý snímek je tak zahalen v industriální stylu a kdyby více pršelo a hudba byla od Vangelise, byla by to ještě temnější vize ala Blade Runner. O to se film naštěstí nesnaží a je toho důkazem i DNA Hacking a vyzáblá, ale stále sexy Bai Ling v latexu a různých obdobných oblečcích. Režisér není viditelně příliš zkušený, ale má slušné nápady, chvílemi vytváří krásné (!) obrazy a někdy to přehání s patrnou levnou imitací Matrixu. Přesto jde o zajímavý krok jiným směrem, než je dnes zvykem a určitě si všichni zúčastnění zaslouží potlesk za odvahu a celkové provedení. Kdyby tam nebyl našroubovaná zbytečná romantická linie a trochu prostřiženo, určitě bych šel s hodnocením i o dost výše. Jinak pro milovníky sci-fi a industrialu určitě jasná volba. Má své kouzlo i styl a chvílemi působí jako videohra:). Zatím 2*... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nakonec docela zábavný sci-fi, i když scénář je fakt enormně jednoduchej a mizernej a dost se podepisuje na na první pohled hodně nízkých kvalitách tohohle filmu, ale mě to prostě stejně umělo zabavit, navíc Bai Ling v těch latexových mini oblečcích je fakt super, i když už neni nejmladší a jedna její polonahá scéna tam fakt stojí za to. Co se týká akce, tak je na takový průměrný úrovni, sice nevypadá úplně mizerně, ale je na ní až moc vidět, že Bai Ling potřebuje hodně velkou pomoc střihačů a triků a je to celkově nepřehledný. Ale jak říkám v rámci možností a žánru to zabavit umí ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dá sa povedať, že som fanúšikom sci-fi. Rád siahnem po filme, či knihe, s týmto žánrovým zameraním. Preto som sa celkom tešil na titul "Generacia GEN", ktorý sa mi náhodou dostal do ruky. Dávno som už nevidel niečo nové, kvalitné. Ale trpko som sa sklamal. Je to hlboko podpriemerný, béčkový snímok, kde hrajú samí nesympatickí, neznámi, ale predovšetkým velice špatní herci. Filmové triky a špeciálne efekty sú tiež na veľmi nízkej úrovni. Tak isto aj soundtrack, kamera, akcia, scenár, dialógy, réžia... celé to stojí za... jednu hviezdičku. * ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Sci-fi mám rád, ale tohle šlo zcela mimo mě. Dost jednoduchý a nezáživný film, při kterém mně bylo úplně jedno, který z hlavních hrdinů nepřežije, takže tu něco bylo špatně. Film si určitě najde svoje příznivce, ale já to určitě nejsem. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Net/// Obsazení 5/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Efekty 6/10/// +Ling Bai nám ukáže všechny svoje přednosti, film nábídne celkem slušnou akci (mohlo jí být víc) a zajímavé motivy postav -je to sci-fi z budoucnosti, přesto nebýt levného pozadí, tak tomu ani neuvěříte, příběh je tak na hraně přehlednosti/// Trochu mě to svojí kvalitou připomnělo Aeon Flux. Zde jsem ale přeci jen věděl o co tak nějak de a určitě mě to míň nudilo. Nadruhou stranu Auon Flux je hezčí. Tento film je hodně "špinavý". Tím se zřejmě snaží zakrýt malý rozpočet nebo si to jinak nedovedu vysvětlit. Jinak to ale není nejhorší, prostě je to takovej sci-fi průměr, který Ling Bai tahá nahoru a to nejen proto, že dobře "kope" (viděli jste Chtistiana Balea ve filmu Equilibrium?), ale hlavně proto, že na svých 37 vypadá fakt dobře./// Celkem 53%/// ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Mile punkové akční béčko pro všechny, kteří rádi cyberpunk a nevadí jim levnější (ale povedený) vzhled filmu. V podstatě direct-to-dvd titul točený s láskou člověkem, který měl solidní schopnosti a i když mu nízký rozpočet svým způsobem svázal ruce, zároveň mu je i uvolnil na rozlet do pořádného výronu nápaditosti, matrix fetishismu, solidní (a solidně krvavé) akce, sliznatých monster a kvalitní hudby. Zkrátka co víc si může srdce milovníka "nehloupého" trashe přát :) 7/10 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Další film podle komiksu, jehož název by měl spíše znít Genová generace. Skoro bezduchá vykrádačka sci-fi filmů i PC her. Tady někdo viděl Blade Runnera a líbil se mu, a pak si šel zahrát hru Atlantis. Z té hry jsou dokonce doslova opajcnuté některé scény včetně hudby! Jen zkuste porovnat lodě, která odváží bohaté z ghet ven - ať to "ven" znamená cokoliv. Příběh se točí kolem jedné sourozenecké dvojice, kde ona vydělává jakožto nájemná vražedkyně genových manipulátorů, přičemž její brácha peníze rozhází v kasinu a popouzí proti sobě nějakého místního mafiána. A to sourozenci ještě netuší, že soused v baráku má tajemství - je jediný, kdo má možnost zvrátit k lepšímu a odstranit genové manipulace. Ty se před časem vymkly z rukou, když je chtěla sousedovic šéfová využít jako zbraň. Proč po světě běhají nějací genoví manipulátoři, proč je potřeba je vždycky odstřelit, tomu jsem nějak neporozuměl, ale o to snad ani nešlo. Důležitější byl pro tvůrce asi vzhled filmu. Zhlédli se v Blade Runneru a hodili sem neustálé zataženo, sem tam déšť, postmoderní industriální budovy s reklamními obrazovkami, ty pro jistotu hodili i na stále prolétající lodě, jenže celé to zpracovali počítačovou grafikou 90. let, takže to celé skutečně vypadá jako temnější verze hry Atlantis, nemůžu si pomoct, nebo prostě jakékoliv podobné hry. Sestřička sice běhá v mini kožených šatičkách a uvidíme jí i dvakrát kozy, ale přece jen na sci-fi film je toho trošku málo. Děj je totiž hodně předvídatelný, vzhled počítačové hry mne otravoval skoro na každém kroku, postavy mi nebyly ani trochu sympatické a snad ani jedné jsem nefandil, nějaké poselství ani pocit pořádné akce z filmu nemám... Takže trochu zbytečný snímek. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Táto apokalyptická budúcnosť, kedy chlapom je už jedno, ale ženské sa o svoj hairstyle a koženú garderóbu ešte starajú sa mi celkom páči. Páči sa mi i mcGyverovská myšlienka vytvoriť film za pomoci: vyradenej klávesnice, troch metrov káblu, jednej rukavice a 20 hadíc od vysávača. Pripomenulo mi to scénu z Henksovho Appola11, kedy ten vedúci vysypal na stôl krabicu šprciek a zakričal: Činte sa! Ú to bol dobrý film o raketách. Dobré rakety boli ale i v Armageddone a Brús je frajer, ktorý sa neposerie ani pred letiacou skalou. SKALA, Skala, skala, pamätáte ako sa dôchodca Konery prekotúľal cez tie ohne, aby pustil komando dnu? Dnu, to znie kus ako DNA. Nie? Myslím že som to pár krát krajom ucha započul i pri sledovaní tohto filmu. Ale vačšinu času som len čučal do blba a myslel na lepšie filmy. A nebyť Baiovho dekoltu tak sa nesústredím ani na jednu scénu. Vlastne ak sa kus zamyslím, tak vyhľadanie "Sexy asian girl fucked hard in latex" na redtube.com by zabralo menej času a doprialo väčšie vzrušenie než mi bolo momentálne ponúknuté. Syfy toto béčko zobralo moc vážne a tým ho posralo! ()

devNull 

všechny recenze uživatele

Slabý to film. Filmové efekty vypadají jako z roku 1997, plastičnost krve mi připomíná Bladea.. Začal jsem se na to dívat s tím, že je to bčkový sci-fi snímek a že to nebude nic extra.. Uvažoval jsem dlouho o třech hvězdách, film má občas svoje světlé chvíle, ale nakonec jsem se uchýlil ke dvěma. Scénář je divně poskládán, má to občas nudné scény, ale na pozadí při projíždění netu to určitě jde. Občas mě to bavilo, většinu času však ne.. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

U Gene Generation je nutne uvedomit si 2 zasadni skutecnosti - je to totalni bcko a je to pro deti. Jakmile se pres tohle dokazete prenest nevidim problem v tom si to nevychutnat. Uz dlouho jsem nevidel poradny cyber-punk, tohle je sice cyber-punk pro juniory, ale koneckoncu proc ne. Cele to ma lehce Blade Runnerovsky feeling, coz rozhodne neni na skodu, jenom ty CGI holt odpovidaji rozpoctu. Ze scenare by se take dalo vyzdimat podstatne vic, protoze DNA hacking urcite neni nezajimave tema. Puvodne jsem se k tomu dostal ze zvedavosti, protoze k tomu skladal hudbu Ronan Harris z VNV a spolecne se Scottem Glasgow odvedli slusnou orientalne ladenou praci. Jako bonus zde navic figuruje hudebni klub, kde primo vystupuje tamnejsi cyberpunkova skupina v podani Combichrist, coz je presne projekt, ktery svym cheesy faktorem do tehle detske silenosti padne uplne skvele. Co se tyce hereckeho obsazeni, tak opet je nutne dbat na zminenou bckovitost, ale krome nekolika zoufalcu jako v pripade hlavni muzske role jsem byl prijemne prekvapen. Bai Ling splnuje me podminky pritazlive slecny uz tim, ze je asian, navic s nadhernymi futuristic outfity, make upem a fantastickym ucesem. Fakt je ten, ze kdyz poprve promluvila, tak jsem se trosku zdesil, ale clovek si zvykne. Navic to vynahradi tim, ze to v milostne scene naplno "rozbali". Prekvapenim pro me bylo obsazeni Faye Dunaway. Tahle zenska byla odjakziva nechutna a ocividne si to uvedomili i tvurci, kteri ji podle toho vrazili do prihodne role cyber-mutantky napojenou na draty prolezlou chapadly. Jedna se tak asi o prvni roli ve ktere mi nevadi a ve ktere neni protivna. Mozna mam dneska az prilis dobrou naladu, ale navzdory bckovitosti a stupidnimu scenari jsem si GG skvele uzil. 7/10 ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Šmárjá, no to jsem si dal. Jen těžko hledám nějaké plusy - snad jen hudba byla NĚKDY přijatelná. Designem i statickou kamerou mi to připomínalo Red Dwarfa, ovšem tam byla určitá úroveň umělosti a neohrabanosti úmyslná. Herci jsou prostě příšerní, na Asiatku v latexových úborech jsem se vydržel dívat do té doby, než otevřela pusu - tak asexuální retardovaný přízvuk jsem ještě neslyšel. A to se ani nebudu vyjadřovat o efektech, digitální grafice a "bojových" scénách. Díky Bohu, že už je to za mnou. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Stále nechápu, co tady dělala Faye Dunaway. V první chvíli jsem nevěřila vlastním očím. Má skutečné hraní v podobných filmech zapotřebí? Jak už tu bylo bylo řečeno, je tu plno nevyužitých a nedotažených nápadů, na kterých by se dalo perfektně stavět a celý příběh by na konec vypadal zřejmě hodně jinak. Triky a efekty byly špatné. Stačí se podívat na rozbití okna nebo výstřely s pistole. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Bai Ling je rozhodně zajímavá herečka, ale film, v kterém se objevila tentokrát, tak zajímavý není. On má celkem náběh na dobré, skoro až dickovské sci-fi, ale nakonec je z toho jen akční blbina, která tak úplně nemá nějaký hlubší smysl, i když se nám celkem dlouhý úvod snaží říct něco trochu jiného. Některé triky ale musím uznale ocenit. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

GodComplex: Combichrist neni Cyberpunk omg, ale EBM/Industrial ale i přesto perfektní komentář. Pro příznivce Industrialu nutnost :) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Mám sci-fi rád a přečetl jsem stovky dobrých knih, které by stály za zfilmování. Ale díky filmům jako je Generace GEN, se to nejspíš nestane. Na jeden dobrý sci-fi film připadne 50 děsů, díky kterým se tento žánr stal synonymem pro krávoviny plné ďábelských vědců a příšer. GG je jedním z nich a jediný důvod proč nedám odpad! je, že měl zajímavý look. Jinak je to nudný příběh s hromadou hloupých dialogů a strašlivých hereckých výkonů. Spojení cyber punk s tímto filmem je urážkou pro každého, kdo někdy četl Dicka. Pokud máte potřebu škatulkovat, navrhuji označení latex fuck. Vřele nedoporučuji ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

No efekty nebyly nijak zvlášť dokonalé, ale zase nebyly tak tragické jako u jiných podobných filmů. Ne všechny věci jsem ve filmu pochopil a ne všechny pasáže mě bavily. Herci nebyli nijak zvlášť zajímaví, kromě Bai Ling, která ovšem celých 90 minut hrála pouze svým hrudníkem. ()

Reklama

Reklama