Reklama

Reklama

New Amsterdam

(seriál)
USA, 2008, 5 h 45 min (Minutáž: 43–44 min)

Hudba:

Mychael Danna

Hrají:

Nikolaj Coster-Waldau, Zuleikha Robinson, Alexie Gilmore, Stephen McKinley Henderson, Jamie Harrold, Annika Peterson, Susan Misner, Faya Madrid (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Píše se rok 1642 a John Amsterdam je holandským vojákem v kolonii New Amsterdam, dnešním New Yorku. Jakožto muž dobrých mravů nepřipustí zabití Indiánské ženy svými spolubojovníky a ta se mu za to odvděčí tak, že z něj za pomoci bylinek a zaříkávání učiní nesmrtelného ovšem jen do dobry, kdy potká svou pravou lásku. Střihem se přesouváme do roku 2008, kde John pracuje v NYPD jako detektiv a se svou partnerkou Evou Marquezovou řeší případy vražd. John se také přátelí s Omarem, majitelem Jazzového klubu, který jako jeden z mála zná jeho tajemství. (Vienc)

(více)

Recenze uživatele Hal_Moore k tomuto seriálu (1)

New Amsterdam (2008) 

Bývá docela častým pravidlem, že seriály kvalitativně na výši se dočkají brzkého zrušení a seriály nanejvýš nadprůměrné tu zabírají vysílací časy pět, šest let. Z poslední doby potkalo zrušení tak svělé kusy, jako byly seriály Firefly, Raines, Journeyman či New Amsterdam. Tak akorát příjemný hlavní hrdina, který získá nesmrtelnost, dokud nenajde ženu svého života v podání Nikolaje Coster-Waldau proběhne osmi epizodami tak rychle, že si jej akorát stihnete oblíbit a seriál končí. Veliká škoda, potenciál tu byl hodně veliký, sarkasmus a cynismus hlavní postavy příjemný, narážky na dlouhověkost a životní zážitky trefné a přesné. I přes to, že bylo zbytečné dělat seriál o osmi epizodách, já investovaného času nelituji. PS: Spolu s Journeymanem nejlepší titulková sekvence za hodně dlouhou dobu. ()

Reklama

Reklama