Reklama

Reklama

New Amsterdam

(seriál)
USA, 2008, 5 h 45 min (Minutáž: 43–44 min)

Hudba:

Mychael Danna

Hrají:

Nikolaj Coster-Waldau, Zuleikha Robinson, Alexie Gilmore, Stephen McKinley Henderson, Jamie Harrold, Annika Peterson, Susan Misner, Faya Madrid (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Píše se rok 1642 a John Amsterdam je holandským vojákem v kolonii New Amsterdam, dnešním New Yorku. Jakožto muž dobrých mravů nepřipustí zabití Indiánské ženy svými spolubojovníky a ta se mu za to odvděčí tak, že z něj za pomoci bylinek a zaříkávání učiní nesmrtelného ovšem jen do dobry, kdy potká svou pravou lásku. Střihem se přesouváme do roku 2008, kde John pracuje v NYPD jako detektiv a se svou partnerkou Evou Marquezovou řeší případy vražd. John se také přátelí s Omarem, majitelem Jazzového klubu, který jako jeden z mála zná jeho tajemství. (Vienc)

(více)

Recenze (45)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Přesně, jak to píše Hal_Moore... Foxové prostě ničí televizi. Jejich seriály jsou často kvalitou i provedením extratřída, ale vedení nedokáží uspokojit ani velmi slušné výsledky. New Amsterdam spadl z 13 mil diváků na 6,5 milionu, ale o tom se kdejakému tématicky univerzálnějšímu seriálu může leda tak zdát. Jeden muž, kterému je 400 let a zažil v podstatě všechny podoby Manhattanu od prázdné indiánské louky až po dnešní mrakodrapy. Tolik potenciálu, tolik zvědavosti z pohledu diváka a co z toho ... Pouhých 8 dílů a konec. Už dlouho ve mě nic nevyvolalo tolik chutí vidět pokračování, naposledy právě Journeyman a předtím Firefly. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Bývá docela častým pravidlem, že seriály kvalitativně na výši se dočkají brzkého zrušení a seriály nanejvýš nadprůměrné tu zabírají vysílací časy pět, šest let. Z poslední doby potkalo zrušení tak svělé kusy, jako byly seriály Firefly, Raines, Journeyman či New Amsterdam. Tak akorát příjemný hlavní hrdina, který získá nesmrtelnost, dokud nenajde ženu svého života v podání Nikolaje Coster-Waldau proběhne osmi epizodami tak rychle, že si jej akorát stihnete oblíbit a seriál končí. Veliká škoda, potenciál tu byl hodně veliký, sarkasmus a cynismus hlavní postavy příjemný, narážky na dlouhověkost a životní zážitky trefné a přesné. I přes to, že bylo zbytečné dělat seriál o osmi epizodách, já investovaného času nelituji. PS: Spolu s Journeymanem nejlepší titulková sekvence za hodně dlouhou dobu. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

První díl slušně navnadil, ostatní už byly spíše o vůli a nebýt Nikolaje ani bych se nepodíval. Veskrze průměrný a ne nijak originální seriál o policistovi, který má jen pár stovek let a pořád čeká na tu svou pravou. Hodně slabá trojka a vůbec se nedivím, že tenhle seriál skončil tak brzo. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Musela jsem zapomenout na hromadu detailů, které mi vadí, protože zařadit toto dílo do oblíbených seriálů je pro mne prakticky jedinou možností, jak oficiálně dostat Nikolaje Coster-Waldaua do některé své zdejší topky. Přes zajímavou vyprávěcí strukturu, ať už tomu letitému rozsahu a odkazům divák věří nebo ne, je seriál "New Amsterdam" zbytečně konvenční, předvídatelný a přeslazený. Ale když tak nad tím přemýšlím, ráda to přejdu, protože detektiv John Amsterdam je nebezpečně sympatický muž a v podání Coster-Waldaua jednoduše perfektní. Bože, chci ještě alespoň jeden díl !! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nemám rád nedokončené seriály a tento je jeden z nich. Všetko ide na úkor biznisu. V druhej polovici dostal seriál konečne tie správne obrátky a oni ho zrušia, pretože im klesla sledovanosť. Myslím, že tých "pár" miliónov ľudí, ktorí seriál ešte pozerali, si zaslúžili aspoň jednu časť na ukončenie. Seriál je dobrý a zaujímavý, ale neodporúčam pozerať, nakoľko nedospeje k žiadnemu vyústeniu. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Žalostne nevyužitý námet, ktorý nezachránila ani konská dávka Nikolajovej charizmy. Tešila som sa na kriminálnu odnož kapitána Jacka Harknessa...a nič. Tak možno niekedy nabudúce... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hezké triky, ale jinak to prostě nemá šmrnc a vůbec to nevyužilo potenciál námětu. Hlavní hrdina je něco jako Highlander a řeší kriminální případy. Ale jeho dlouhověkost je tady jen fasádou, za kterou jakoby se tvůrci báli jít. Je to jen image, ale chybí charakter. Pak se podobné postavě nedá moc věřit, sorry. Samotné případy pak jsou jak vystřižené z nějaké učebnice pro začínající autory detektivek. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Silnější tři nebo slabší čtyří... Kriminálka s přesahem do historických epoch New Yorku, dlouhověký detektiv s fasádou cynického drsňáka a hledání té pravé. To ve velmi kvalitním provedení Foxů. Zrušení seriálu bolí. Rozhodně. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Pilot: Slušná neoriginální zápletka a pak policejní práce, ktará je v každém druhém detektivním seriálu typu Právo a pořádek. Nicméně, nenudil jsem se, takže ještě uvidíme... (29.04.2008) Tak to vypadá, že po 8 dílech to FOX zabalil. To je docela škoda ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Škoda jen, že byl po 8 dílech konec. Nemám sice rád seriálové natahování jednoduché pointy, ale alespoň někam dál to směřovat mohlo. Takhle máme 8 dílů dobrého detektivního seriálu, který je postaven na zajímé premise detektiva žijícího 400 let. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Než se Nikolaj Coster-Waldau stál Králokatem, střihl si krátkou roli nesmrtelného policisty Johna Amsterdama. Problém je v tom, že těch 8 dílů je opravdu velice málo a je velká škoda, že seriál byl utnut prakticky v zárodku. Takhle dostáváme slibný námět a pár celkem průměrných kriminálních případů. Ano, New Amsterdam je především kriminálka s charismatickou hlavní postavou a věřím, že tvůrci měli v rukávu více trumfů. Jen je ještě nestihli předvést. Hodnocení seriálu: 3/5 ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Dva plusy: Nikolaj a námět. Mínusy: Prachsprostě nevyužitý potenciál námětu. To, že je Nikolaj starý přes 400 let a stále žije na tom samém místě nemá v podstatě žádný smysl - sem tam jukneme ve flashbacích zpět do historie jeho života a sem tam má nějakou průpovídku ke své minulosti, jinak jde o jakési normální krimi. U tohohle seriálu se jeho konci vůbec nedivím. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Velka skoda, ze tento miniserial skoncil po 8 castiach, pretoze islo o velmi prijemne sledovanie, sice nicim originalneho, avsak zaujimaveho pribehu, okoreneneho zmesou lahkej romantiky, sympatickych hrdinov, vkusnej davky cynizmu a ironie, no aj slabej policajnej prace. 3,5/5* ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o nic dechberoucího, ale je dost možné, že to jednoho dne mohl být hodně dobrý seriál a o to je větší škoda, že mu za oceánem nedali další šanci. Upřímně si myslim, že i kdyby to byl sebepitomějsší počin, což neni, tak Coster-Waldou by jen svym charismatem dokázal udržet seriál nadprůměrným. Škoda, že se to nechytlo, respektive nestačilo chytnout, jelikož mimo mírně řečeno pohledného Nikolaje, to má i kvalitu mnohem důležitější a zjevně nedoceněnější, je to dost originální a v prostředí, který se nikdy pořádně neokouká. No nic, jdu truchlit kroutíc hlavou nad demencí producentů, že zase jednou zabili dost dobrý projekt, nápad a možná i kariéru jednoho sakra dobrého herce. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je to prostě jen další detektivní seriál, který maličko opepřili mystikou, aby to mělo koule. Ve skutečnosti se ale v jednotlivých dílech neděje o mnoho víc než v Kriminálce Miami a dalších jiných "Kriminálkách". Zhola zbytečná ztráta času, napálil jsem se. 50% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

I když Nikolaj Coster-Waldau je sympaťák, nic to nepomáhá. Tenhle seriál totiž za moc nestojí. Flashbacky dost nudné a místy nesmyslné (tolik různých povolání?), kriminální zápletky laciné až předvídatelné, postavy včetně té hlavní ploché. Jistě, najdou se tam i světlejší momenty, ale není jich moc. Je to fakt spíš taková televizní oddechová nuda, jakejch můžeme v televizi vidět hromady. Tady je to teda ozvláštněný tím jeho věkem, ale ani to není zrovna trefa do černýho... i když hlášky a zajímavé znalosti založené na jeho stáří jsou hlavní silou postavy Johna Amsterdama. V podstatě jsem se u všech 8 dílů nudil a vůbec mi neva, že to nebude pokračovat... i když dějová linka s láskou k doktorce zůstala otevřená. ()

markuc 

všechny recenze uživatele

Me serial bavi (a to nemuzu rict o hodne serialech), hlavne originalni zapletka - kdy se prolina minulost se soucastnosti, vcetne ruznych gagu. Dale se mi libi hlavni hrdina a postava jeho policejni(?) partnerky. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Po první sérii musím připustit, že se nejedna o nic jiného než docela obyčejný krimi seriál, ve kterém je hlavni postavou člověk pocházející z roku 1642. Zajímavý nápad kdy se prolíná minulost a přítomnost a John v každém díle odhaluje trochu své minulosti. Idea byla dobra a ztvárnění není nejhorší, ale o nic výjimečného se nejedna 60% ()

MossIT 

všechny recenze uživatele

Myslím, že pěti dílech už mohu hodnotit. Pilotní díl na mě vůbec nezapůsobil, námět slabej, herci absolutně nezajímavý, herec v hlavní roli mě přímo iritoval. Musím ale přiznat, že postupem času se seriál začal rozjíždět a zlepšovat, ale žádná sláva to furt není avšak má to velkej potenciál, hlavně vzhledem k tomu námětu, ze kterýho se dá vycucat prakticky cokoliv... Jinak srovnání s Dexterem absolutně mimo mísu... Dodatek: Když už jsem si začínal říkat, že bych mohl jednu hvězdu přihodit, přišel závěrečný díl série, díky kterýmu jsem si uvědomil, že je to pořád jenom nudná kriminálka. ()

Reklama

Reklama