Reklama

Reklama

New Amsterdam

(seriál)
USA, 2008, 5 h 45 min (Minutáž: 43–44 min)

Hudba:

Mychael Danna

Hrají:

Nikolaj Coster-Waldau, Zuleikha Robinson, Alexie Gilmore, Stephen McKinley Henderson, Jamie Harrold, Annika Peterson, Susan Misner, Faya Madrid (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Píše se rok 1642 a John Amsterdam je holandským vojákem v kolonii New Amsterdam, dnešním New Yorku. Jakožto muž dobrých mravů nepřipustí zabití Indiánské ženy svými spolubojovníky a ta se mu za to odvděčí tak, že z něj za pomoci bylinek a zaříkávání učiní nesmrtelného ovšem jen do dobry, kdy potká svou pravou lásku. Střihem se přesouváme do roku 2008, kde John pracuje v NYPD jako detektiv a se svou partnerkou Evou Marquezovou řeší případy vražd. John se také přátelí s Omarem, majitelem Jazzového klubu, který jako jeden z mála zná jeho tajemství. (Vienc)

(více)

Recenze (45)

kwit 

všechny recenze uživatele

Slušný, ale možná až moc romantický námět. Konečně taky někdo logicky vysvětlil, proč zná detektiv okamžitě odpovědi na všechny otázky (ne jako v CSI). Fešný a sympatický hlavní hrdina, Alexie Gilmore taky není k zahození. Nicméně dokonalé to není (zejména poslední epizoda už zavání trapností), ale rozhodl jsem se autorům odpustit a dát jim ještě šanci, i když s pokračováním se prý váhá... Volím zlatou střední cestu. ()

jasione 

všechny recenze uživatele

Nepříliš nápadité detektivní příběhy, které by samy o sobě diváka k židli nepřišpendlily, jsou prokládány trochu kýčovitou scifi pohádkou, která je zajímavá spíše náhledem do historie New Yorku. Nikolaj Coster-Waldau nehraje úplně špatně (a je na něj pěkný pohled), ale ostatním hercům se jejich role prostě nedají věřit. Škoda, že se tento docela zajímavý námět nezpracoval lépe a nedotáhl do konce. SPOILER - konec osmé série je nemastný-neslaný,nenabízí žádné vyvrcholení příběhu, prostě život hlavního hridny končí zhruba tam, kde začal. Dávalo by to logiku jen v případě, že tvůrci seriálu nerealizovali původně zamýšlené pokračování. ()

Rina80s 

všechny recenze uživatele

Taková průměrná kriminálka s docela zajímavým námětem, ze kterého by se dalo možná vytřískat o něco více. Přesto je to o třídu lepší, než x dalších podobných kriminálek, kterým bylo dáno mnohem více prostoru na život. Možná by se časem ukázalo, zda to v lehkém naprůměru drží jen šarm Nicolaje Coster-Waldau, který není na 4*, ale alespoň na 8* a možná by byl na 10*, kdyby nebylo toho vyholeného hrudníku a americké korektnosti, která v 21.století zabírá lidi nad pas, aby náhodou nezabrala nahý zadek. ()

dalia 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál s velkým potenciálem, obrovská škoda, že skončil tak brzo. Mnoho o dost horších seriálů má spoustu sérií a takto slibný příběh, který toho měl ještě hodně co nabídnout, má pouze 8 dílů... Skvělé obsazení, námět i chemie hlavních postav. Povedené je i prolínání současných případů s událostmi z Johnovy minulosti. Přitom závěr poslední části napovídá, že tvůrci původně pokračovat plánovali... ()

Reklama

Reklama