Reklama

Reklama

New Amsterdam

(seriál)
USA, 2008, 5 h 45 min (Minutáž: 43–44 min)

Hudba:

Mychael Danna

Hrají:

Nikolaj Coster-Waldau, Zuleikha Robinson, Alexie Gilmore, Stephen McKinley Henderson, Jamie Harrold, Annika Peterson, Susan Misner, Faya Madrid (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Píše se rok 1642 a John Amsterdam je holandským vojákem v kolonii New Amsterdam, dnešním New Yorku. Jakožto muž dobrých mravů nepřipustí zabití Indiánské ženy svými spolubojovníky a ta se mu za to odvděčí tak, že z něj za pomoci bylinek a zaříkávání učiní nesmrtelného ovšem jen do dobry, kdy potká svou pravou lásku. Střihem se přesouváme do roku 2008, kde John pracuje v NYPD jako detektiv a se svou partnerkou Evou Marquezovou řeší případy vražd. John se také přátelí s Omarem, majitelem Jazzového klubu, který jako jeden z mála zná jeho tajemství. (Vienc)

(více)

Recenze (45)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Bývá docela častým pravidlem, že seriály kvalitativně na výši se dočkají brzkého zrušení a seriály nanejvýš nadprůměrné tu zabírají vysílací časy pět, šest let. Z poslední doby potkalo zrušení tak svělé kusy, jako byly seriály Firefly, Raines, Journeyman či New Amsterdam. Tak akorát příjemný hlavní hrdina, který získá nesmrtelnost, dokud nenajde ženu svého života v podání Nikolaje Coster-Waldau proběhne osmi epizodami tak rychle, že si jej akorát stihnete oblíbit a seriál končí. Veliká škoda, potenciál tu byl hodně veliký, sarkasmus a cynismus hlavní postavy příjemný, narážky na dlouhověkost a životní zážitky trefné a přesné. I přes to, že bylo zbytečné dělat seriál o osmi epizodách, já investovaného času nelituji. PS: Spolu s Journeymanem nejlepší titulková sekvence za hodně dlouhou dobu. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o nic dechberoucího, ale je dost možné, že to jednoho dne mohl být hodně dobrý seriál a o to je větší škoda, že mu za oceánem nedali další šanci. Upřímně si myslim, že i kdyby to byl sebepitomějsší počin, což neni, tak Coster-Waldou by jen svym charismatem dokázal udržet seriál nadprůměrným. Škoda, že se to nechytlo, respektive nestačilo chytnout, jelikož mimo mírně řečeno pohledného Nikolaje, to má i kvalitu mnohem důležitější a zjevně nedoceněnější, je to dost originální a v prostředí, který se nikdy pořádně neokouká. No nic, jdu truchlit kroutíc hlavou nad demencí producentů, že zase jednou zabili dost dobrý projekt, nápad a možná i kariéru jednoho sakra dobrého herce. ()

Reklama

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Po první sérii musím připustit, že se nejedna o nic jiného než docela obyčejný krimi seriál, ve kterém je hlavni postavou člověk pocházející z roku 1642. Zajímavý nápad kdy se prolíná minulost a přítomnost a John v každém díle odhaluje trochu své minulosti. Idea byla dobra a ztvárnění není nejhorší, ale o nic výjimečného se nejedna 60% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nemám rád nedokončené seriály a tento je jeden z nich. Všetko ide na úkor biznisu. V druhej polovici dostal seriál konečne tie správne obrátky a oni ho zrušia, pretože im klesla sledovanosť. Myslím, že tých "pár" miliónov ľudí, ktorí seriál ešte pozerali, si zaslúžili aspoň jednu časť na ukončenie. Seriál je dobrý a zaujímavý, ale neodporúčam pozerať, nakoľko nedospeje k žiadnemu vyústeniu. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Přesně, jak to píše Hal_Moore... Foxové prostě ničí televizi. Jejich seriály jsou často kvalitou i provedením extratřída, ale vedení nedokáží uspokojit ani velmi slušné výsledky. New Amsterdam spadl z 13 mil diváků na 6,5 milionu, ale o tom se kdejakému tématicky univerzálnějšímu seriálu může leda tak zdát. Jeden muž, kterému je 400 let a zažil v podstatě všechny podoby Manhattanu od prázdné indiánské louky až po dnešní mrakodrapy. Tolik potenciálu, tolik zvědavosti z pohledu diváka a co z toho ... Pouhých 8 dílů a konec. Už dlouho ve mě nic nevyvolalo tolik chutí vidět pokračování, naposledy právě Journeyman a předtím Firefly. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Hlavní postava měla 63 dětí. Jedním z jeho dětí je i Omar. (aktakanamor)
  • Hlavní postava měla za svůj život 609 přítelkyň. (aktakanamor)
  • Hlavní postava měla syna, který zemřel v šesti letech. (aktakanamor)

Reklama

Reklama