Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vypravěč příběhu, autor sci-fi literatury (Shea Whigham), se chce vyhnout světové válce, rozpoutané vyšinutým prezidentem Spojených států amerických. Prezidentovo jméno je Ferris F. Fremont (tedy FFF, tedy 666, tedy číslo ďáblovo). V té době se jeho příteli Nicolasu Bradymu (Jonathan Scarfe) zdají podivné sny, které začnou řídit jeho život. Jsou to rádiové signály z vesmíru od příslušníků jiné civilizace nebo od samotného Boha? Vláda však tuší nebezpečí a kuje plány, jak mimozemskou družici a všechny, k nimž promlouvá, bez skrupulí zlikvidovat... (Valgaav)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

LeoH 

všechny recenze uživatele

Ani si nevzpomínám, kdy jsem naposledy viděl film s takhle neinvenční, informačně jalovou a vlastně zhola zbytečnou obrazovou složkou – dvě třetiny snímku tvoří mechanicky střídané záběry a protizáběry dvojic mluvících hlav. Upřímné snaze odříkat co nejvíc z Dickovy konspirativně-teoreticko-newageové konstrukce navíc padly za oběť všechny skutečné půvaby předlohy: logický vývoj charakterů, živá atmosféra Berkeley a Los Angeles, postupné utahování šroubů totality, dynamika vztahů ve skupince zasvěcených. Krátce řečeno, tohle dílko se sice narodilo z lásky, ale bohužel jako mrzáček. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Bylo by fajn, kdyby se té předlohy chopil někdo talentovanější a s větším rozpočtem, protože pak by to bylo fakt něco. Na tomhle je fakt dost vidět, že to dělala partička nadšenců na koleně, takže to i přes veškeré viditelné snahy vypadá hodně levně, ale to by ani tolik nevadilo, kdyby to mělo pořádný scénář. Příběh to sice vyvíjí hodně zajímavě, včetně všech těch záhad a jejich postupného vysvětlování, i s nějakou tou podnětnou myšlenkou (která je sice poněkud New Age, ale v únosné míře), ale absolutně se zde kašle na nějaký logický vývin postav. Takhle, ony se vyvíjí, ale nedůvěryhodně, náhlými skoky ze situace do situace bez vysvětlení, co bylo mezitím a jak se s tím postavy popasovaly. Některé tu jsou dokonce úplně zbytečné, třeba to Nickovo děcko. Netuším, jak moc na tom má vinu předloha a jak moc je to vina režiséra, ale ty vztahy a jejich charaktery pořádně nefungují, chybí jim životnost. A nejde ani tolik o herecké výkony, které nijak neoslní, ale ani neurazí - bez pořádně vymyšlených postav prostě nevyniknou ani kdyby byly sebelepší. Natočené je to samozřejmě dost průměrně, jak nějaký levný televizní film, takže ani po filmařské stránce to není zrovna povedené, ale stejně to v sobě mělo něco podmanivého, díky čemu nemůžu říct, že bych se u toho nějak víc nudil. Vlastně ani ta dvouhodinová délka mi vůbec nevadila. A hodně se mi líbil i závěr, i když se chvíli zdálo, že to nijak nevyvrcholí. Navíc na tom je dost vidět snaha (ačkoli vyobrazení celého toho světa tu taky vypadá lacině, jako všechno ostatní, ale dá se na to po čase zvyknout) a příběh sám o sobě vůbec není špatný. Možná si i seženu knihu, abych měl možnost porovnání, ale i přes tu spoustu mínusů si nemyslím, že by to byl bůhvíjaký průser. Na dílo nadšených fanoušků to celkem ujde, ale na tom scénáři fakt měli zapracovat. 3* ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Dost náročné. A pro neznalce Dickových (vesměs ne SF románů),nestravitelné. Pro nás ostatní,povinnost. ()

nikhaj odpad!

všechny recenze uživatele

Predloha P.K.Dick. A cely film tocil tiez asi daky dik. Dik more takto neosobny a rozpadnuty prevod do obrazovej podoby som dlho nezazil. Cely film mi akoby unikal pred ocami niekam do stratena a za rohom som sledoval totalne ine neviem co. Natocene 2010 ale kvalitou tak 1989. Total nuda furt len cakam co a ako a zatial som si odrezal celu nohu aj s nechtami na rukach na kost ne od napetia od tej nudy ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Je videt, ze rozpocet byl mensi nez dostatecny, tvurci se snad i snazili, ale co je to platne. Televiznost z toho primo cisi skrz strasne nudny a nezajimavy vizual, o totalitni spolecnosti se postavy parkrat zmini, nevidime z ni na platne zhola nic, herci se taky nepretrhnou. Tezko se hledaji nejake klady. Dick by si zaslouzil lepsi zachazeni. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Lenny a Alanis fušují do filmu

Lenny a Alanis fušují do filmu

03.11.2007

Hvězdy hudebního byznysu na plátnech kin nejsou ničím novým či neobvyklým. Od Elvise Presleyho až po Justina Timberlakea, zpěváky a muzikanty vždy lákalo zkusit i jiné múzy. Shodou okolností se tento… (více)

Reklama

Reklama