Reklama

Reklama

Akta X: Chci uvěřit

  • USA The X-Files: I Want to Believe (více)
Trailer 3

Fox Mulder a Dana Scullyová už delší dobu nejsou v žádném spojení s FBI. Mulder se skrývá kdesi v ústraní a Scullyová se zaměřuje na lékařskou praxi a snaží se pomáhat potřebným. Do hry je však vrací agentka Dakota Whitneyová, která obdivuje práci Foxe Muldera a věří, že právě on jim může pomoci s vyřešením případu zmizelých žen, mezi nimiž figuruje i mladá agentka FBI. Jak se záhy ukáže, v případu má přeci jen svou roli tajemný element. Tím je bývalý farář, který má vidiny týkající se zmizelých žen. Tento zvláštní muž se zdá být jediným klíčem k vyřešení případu. Vzhledem k jeho pedofilní minulosti mu ale věří jen málokdo... (TV Prima)

(více)

Recenze (645)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku jde o tuctovou kriminálku, bez nějakého znatelnějšího nádechu mysteriózna. Pravda, krimi trochu drsnější a rozhodně napínavou, leč nepříliš nápaditou. Problém filmu je navíc v tom, že divák neznalý seriálu vůbec nebude tušit, která bije, pokud jde o vztah Muldera a Scullyové a jejich partnerské problémy tak budou takového diváka míjet a spíše nudit. Jako samostatný film to příliš nefunguje, fanoušci Akt X, těšící se na nějaké "paranormální jevy", budou vydatně zklamáni a spokojeni tak mohou být jen ti, kteří se vyžívají ve vývoji vztahu obou hlavních hrdinů. Natočené je to slušně, potřebné napětí se dostavilo, ale po scenáristické stránce žádný zázrak. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Vaření z vody, mizerný scénář, pár narážek na staré dobré časy a zarostlý Mulder (no dobře, později se oholil) se Scullyovou chovající se jako frustrovaní manželé p X-letech... Myslím, že tenhle pokus měl zůstat nerealizován, Aktům X prostě televize slušela mnohem víc, tohle je slabý odvar, který nemá se seriálem nic moc společného. Není to napínavé, překvapivé a vlastně ani trochu tajemné. Pravda je možná pořád někde tam venku, ale tentokrát jsme neměli možnost ji ani začít hledat, protože Chris Carter natočil z nostalgie velmi průměrný krimi film, ale nic víc. Já mu z nostalgie a taky proto, že Mulderovi to pořád ještě celkem sluší (když se oholí), dávám 3*. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se rozmáhá nemilý zvyk oživovat mrtvé či nemrtvé seriály filmem, který vypadá jako několik dílů nalepených na sebe, respektive za sebe. Zatím to byly seriály kreslené, avšak jak nyní Chris Carter (bohužel) dokázal, problém se netýká jenom animáků. Nejen filmoví Simpsonovi a futuramácké Bender's Big Score, ale i nový iksfajlácký film častují diváka čímsi, co odpovídá slabým dílům seriálu a vzhledem ke stopáži to jde hodně přes míru únosnosti. Jistě nelze jenom hanět, dobré momenty tu jsou, třeba ti psi byli vážně dobře drsní, ale největší problém spočívá v tom, že linie se Scullyovou a její eticko-religiózní krizí se do Akt X naprosto nehodí, obzvlášť v kontrastu s tím, co mezitím předvádí ten chlupatý lišák Mulder. Při každé scéně s Billym Connolym a při každém už kdysi slyšeném dialogu jsem vzpomínal na skvělý díl, jehož číslo ani název si samozřejmě nepamatuju neb nejsem žádný X-Files závislák, ale jehož hlavní postavou bylo právě postarší médium, které vidělo jak lidé zemřou. To byla klasa, tam to bylo pro Scullyovou osobní, a tam to mělo sílu. Tady to ovšem Chris Carter hodně provařil, respektive převařil:P Jak už jsem řekl, nejsem žádný ortodoxní fanda X-Files. Paradoxně mi to zážitek z filmu v mnohém zpříjemnilo, či lépe řečeno ulehčilo, neboť mi ze vztahu mezi hlavními hrdiny nenaskakuje kopřivka a jenom tak tiše závidím. Mulderovi, ne Scullyové;) Jsem ochoten přistoupit na to, že si z nás všech Chris Carter udělal prdel. Sice nehezky a odfláknutě, ale mně se "ftípek" taky občas nepovede. Nelze snad popřít, že indicie jako povolání ředitele Skinnera zpět do akce a krásná Gillian v bikinách (pročež prosím neodcházet či nevypínat před koncem titulků;)) podporují mé tvrzení o hodně černém a finančně riskantním fórku. Jediné, k čemu nelze mít výhrady, je hudba. Mark Snow narozdíl od Chrise Cartera nezapomněl to, co uměl, a dává na správných místech filmu aspoň trochu ty grády, které by mít měl a mohl:P Není to sice taková nezapomenutelná událost jako verze hlavního tématu vytvořená pro první X-Files film, ale rozhodně se po tom podívám. Je to škoda a bohužel můj nejhorší kinozážitek roku 2008, pročež dávám 40%. A i na nich má jistý podíl to, že Gillian stále ještě roste do krásy;) PS: Pro českého diváka je tu speciální bonus za vtipnost, protože kompars zhusta mluví česky. Je to přece taky skoro ruština, že jo... ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Mám s tím filmem v podstatě jediný, zato docela závažný problém – de facto se vytratily paranormální jevy. Hodně mi to stylem a strukturou připomnělo některé epizody z prvních dvou sezón, které hrály především na hororovou atmosféru. Je zcela bez debat, že druhý díl je v prvé řadě o postavách – o jejich motivacích a o jejich samotném vztahu. A v tom je vlastně ten háček – jdete na Akta X kvůli zeleným mužíčkům, nebo kvůli Mulderovi a Scullyové? Přesně od toho se bude odvíjet většina zdejších hodnocení… P.S. Záběr na obrázek George Bushe s X-files hudebním motivem, to si zaslouží vytesat do kamene! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zručně natočená, prodloužená, průměrná epizoda. Bohužel nic víc, avšak na jedno zhlédnutí to celkem ujde. 65% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po vynikajícím traileru na Akta X: Chi uvěřit, jsem vlítnul na film navnazenej jak svině, ale co se nestalo !! Jen jsem tiše a nevěřícně žasnul. Kdo snad čeká, že Mulder a Scullyová začnou řešit dvě největší záhady světa, mimozemskou civilizaci a nebo, jak je možné, že Václav Klaus je nejpopulárnější politik ČR, ten bude velmi zklamán. A , ano, byl jsem zklámán i já. Vztah Muldera a Scullyové mě v tomhle filmu připomínal vztah manželů po 20letech, a to je na to, že spolu tyhle dva neviděl nikdo nikdy šukat trošku silný kafe. No budiž, oba bejvalí pornoherci si svoje před kamerou asi už odšoustali, ale co mě skutečně nasralo, že mysterióznost seriálu, kterou jsem tak miloval se asi opalovala někde u moře, protože ve filmu totálně nebyla. Jestli si snad někdo myslí že pedofilní kněz co brečí krev a je medium mě uzemní, tak je vedle víc než ta pověstná jedle. Ostatně nejlépe to řekl Fandík když šel z kina : ty vole jaký medium, jaký hlavy, proč tam sněžilo, proč zase rusáci co mluví česky, kde byl kuřák, já chtěl strach, napětí, záhady, tajemno a ne nějakýho pobožnýho sráče a agenty ve výslužbě. A za co dávám ty dvě hvězdičky ? Vlastně ani sám pořádně nevím, ale možná by to zjistili Mulder se Scullyovou, ovšem to by museli řešit AKTA X a ne sami sebe. P.S. Dana je pořád kus baby, ale vlasy na krátko jí sednou přece jen víc :) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zďaleka nie také slabé, ako to vyznieva z tunajších komentárov a hodnotení. Iste, z kina by som odchádzal nespokojný, ale na DVD som s hrdinami mojej mladosti, keď Akty X boli bezkonkurenčne najlepším seriálom na planéte, strávil veľmi príjemný večer. Problém je v tom, že XF:IWTB nie je to, čo 95% z nás čakalo. Namiesto nadupaného nadprirodzeného thrilleru o poľovačke na bubáky nám totiž stará banda servíruje takmer komorný, v každom okamihu láskyplne natočený, atmosférický, psychologicky prepracovaný a hlavne výýýborne zahraný ponor do súkromia Dany a Foxa. Nuž a tá mysterióznom zľahka šľahnutá kriminálna zápletka je tam len ako korenie. Nie je to strhujúce, ale v závere tomu nechýba napätie a určite to nie je zle napísané a nezaujímavé. V seriáli by to patrilo k najdospelejším epizódam. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Hmm, ta čtvrtá hvězdička je ale spíše jen za urputnou snahu udržet tuhle sympatickou sérii ještě aspoň chvíli naživu. Aby si to někdo nevyložil zle - není to špatný film, ale pro nás, kteří jsme na tomto kultovním seriálu (zejména jeho úvodních cca 4-5 sériích) prožili kus života je tenhle snímek již jen takovým pokusem ve stylu "nechci zapomenout". Někdo si prostě řekl "zkusme z té dojné krávy, která je sice už skoro chcíplá, ale pořád trochu dýchá ještě vyždímat pár kapek mlíka", no a tak to celé začalo, totiž vlastně skončilo. Já aspoň věřím, že už to končí, přesněji řečeno "chci uvěřit", že to končí, protože případný další díl by musel nutně začít exhumací prapůvodní idey, tedy té "dojné krávy"... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem prostě Akta X, které znám od mala, ty tajuplné záhadné Akta X, které tenkrát nakonec vyvrcholily ve film, který se každýmu kdo měl rád Muldera a Scullyovou neskutečně líbil. Po dlouhých deseti letech koukám do kin a vidím, že na scéně je druhý film. Po dlouhých deseti letech. Jen jsem doufal, že s příběhem se trošku pohnou a třeba dokážou vysvětlit nějaké nejasnosti z osobního života Muldera nebo Scullyové. Ale to oni ne. Scénáristi z příběhu udělali pro mě neskutečnou frašku, kde nepřítel je nelegální Ruská organizace, jejichž členové mluví česky, která si uloví jednu agentku CIA a chtějí ji vyndat ledvinu na jisté účely, a nejenom jí. Prostě, podle mě tohle není případ pro ty dva, kteří se celý život (celý seriál) trápí s tím, zda-li existují mimozemské civililzace nebo je to jen hra Americké vlády a bůhví jestli jen Americké. Ten příběh se mi vůbec nelíbil, nejhorší ale bylo, že oni se to snažili scénáristi ještě zdokonalit a tím příběhem ještě chtěli nabalit něco důležitějšího, samotný vztah Muldera se Scullyovou, který zrovna růžový nebyl a ani nebude. Řešej píčoviny, přesně jak pshimi řiká, manželé po dvaceti letech. A divák jim na to má být jako zvědavý? Já jako divák jsem chtěl rozhodně vidět pekelnej příběh z nitra planety, který si zajede do jedné ze záhad našeho světa. Mně se ale zdá, že těch záhad ten svět už nyní příliš nemá. Nebo o nich nechce mluvit. Tak jak UFO před pár lety byl fenomén, tak se dnes o něm nemluví, i když se na oblohách ukazuje dál. Akta X možná už přešli dobu. Nebo možná měli přijít s nějakým novým zjištěním, které by rozpumpovalo novou éru zájmu. Nestalo se tak a tak je tento film slaboduchou břečkou, kde se dva agenti spolu znovu po několika letech setkávají, což je na něm asi to jediné pozitivní. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $20,982,478Tržby Celosvetovo $68,369,434Tržby za predaj DVD v USA $15,741,783 //počet predaných kusov 781,861║ Príbeh už neponúka na dnešnú dobu žiadnu prevratnú výpoveď, ktorá by mohla ohúriť, priniesť neistotu, zdesenie, otriasť našou vierou, či privodiť zimomriavky. Tento film by sa bez problémov mohol rovno začleniť svojou úrovňou do radu priemerných častí tohto kultového seriálu. A ja osobne na vzdory určitej pasivity, či už v prepracovanosti postáv, dialógov, som si aspoň ako tak zaspomínal na staré dobre časy, keď seriály nezachádzali do nejakých extrémov či brutálnych scén ako je tomu dnes. Som radšej keď sa o nechutnej scéne len povie ako keby sa v tom malo premieľať a pitvať celé vyšetrovacie oddelenie. A aj preto som si túto trošku rozťahanú seriálovú epizódku aspoň z časti užil. Z nedostatkov filmu najviac vyčnieva dvojica agentov Mulder a Scullyová. Ide o ich súhru, ktorá robila vždy to príjemné protipólne iskrenie týchto postáv ale teraz to už nebolo to pravé. Aj keď to zas nebola zrovna katastrofa ale bolo tam cítiť dlhoročné odlúčenie od týchto postáv. Tým pádom to stráca na uveriteľnosti ich správania a taktiež tomu moc nepomáhajú ani ostatné vedľajšie postavy(Amanda Peet, Billy Connolly), ktoré by mohli o niečo spestriť dej a vymaniť sa z priemernosti. Po technickej stránke to je dosť slušne zvládnuté, hlavne strih, ten hneď na začiatku navodí tu správnu skľučujúcu atmosféru tajomna, škoda že potom to už mierne začne škrípať a do deju sa začnú dostávať hluché miesta čo odradia našu pozornosť. Trikovej animácie je našťastie minimum, lebo za ten malí rozpočet čo mal film, by si moc toho dovoliť nemohli. Občas poteší aj nejaké to vtipkovanie, odľahčenie, asi najviac pobaví obraz prezidenta Busha zavesení na stene a hlavne keď popri tom zaznie ústredný hudobný motív tohto seriálu. Akoby bola pre režiséra záhada, že sa stal prezidentom dotyčný človek. Koniec filmu ostáva otvorený, pre možné pokračovania ale pre slabý úspech je dosť nereálne očakávať návrat k filmovej sérii. A tým sú Akty X, na vždy uzavreté! /videl v kine: 65%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Mizerná epizoda z jedné z pokročilejších sezón (kdo neviděl pár posledních dílů, bude se celkem divit, kam to Mulder a Scully dotáhli :)... záhadu abyste hledali lupou a pod nánosem dialogové vaty a Mulderových vousů se řeší víra, pohoda rodinného krbu a pár ztracených holek. Po třiceti minutách jsem chtěl přepnout (ale ovladače nám sebrali), po čtyřiceti jsem už jen čekal na konec. Průměrně natočené, podprůměrně napsané, nadprůměrně bolestné... tohle si slavná televizní dvojka fakt nezasloužila. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Umíte si představit Akta X bez mimozemšťanů, paranoidního Muldera, který je všude vidí s jeho sestřičkou, okna bez slavného písmene X z neprůhledné lepící pásky? Tak tady jsou. Budou pro vás zklamání, protože jediné co vám zbylo po mysteriózních liniích ze seriálu bude věštec, kterému samozřejmě nikdo nevěří. Dále Mulder, který už není tím Mulderem, kterého diváci milovali a chtěli vidět, jak honí všechno, co svítí. A nakonec Scullyová, ze které se stala doktorka, která zachraňuje raději jednoho chlapce než miliony lidí. Tohle už nejsou akta a dokazuje to každý okamžik. Chris Carter se bohužel stal symbolem sám sebe, když vytvořil film, který má s jeho kultovním seriálem podobný pouze název a jména postav. Musím však pochválit hudbu, která přináší změnu do ohraného schématu a posun je to velmi příjemný. Příjemným osvěžením byla také Amanda Peet, která působí v roli agentky FBI dobře. Trochu mě také překvapil závěr filmu, přesněji závěrečné titulky, v kterých ze začátku vidíme snad variaci na zimu, ale ta se postupně mění v cosi, co opravdu do akt moc nepasuje (ano, myslím tím tu loďku s Mulderem a Scullyovou:)na cestě do ráje... ). Akta X Film je pro mě mnohem lepším dílem, které dokázalo navázat na seriál, jak se patřilo a dodnes je nezaslouženě přehlíženo diváky a možná i fanoušky. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Frank Spotnitz, Chris Carter .. X-muzzy. __ Tak s tímhle scénářem to měl Chris Carter určitě těžké u studia a pokud by ho se spoluautorem sám neprodukoval, asi by stěží někdy uspěl s realizací. Je totiž hodně špatný! (sice koluje spousta krásně znějících fám o vzniku scénáře a filmu, ale těm bych vůbec nevěřil - pokud vás zaujala zajímavost, že jen pár vyvolených dostalo do rukou plný scénář a zbytek štábu žertoval, že točí film, ke kterému scénář ani neexistuje tak je to spíše holý a smutný fakt. Tvůrci určitě nevěděli kudy kam a na výsledku jde vidět, že zajímavou cestu ani nenašli, tudíž nemělo ani co uniknout..). _______ I Want to Believe je o bídné kriminální story, v které se vrtá FBI a zve si k tomu své slavné ex-agenty a jako záminka je zde krvácející kněz-medium s viděním. Do toho říznutí populárním nemocničním prostředím, ale především spoustou náboženských keců a podprahových vyznání, až mi teklo ze zubů. Mezi tím rozvleklým málem se nám rozplétá a zase splétá intimní vztah Foxe a Dany, který finišuje hodně slabým polibkem. Chris Carter nic nezachrání ani průměrnou režií, které se nedaří vyvolat tajemnou atmosféru stále omílaných temnot minulosti. Hodně scén mohlo (!) dopadnout lépe, ale ty zase brzdí celkem nízký rating, kdy se něčeho pro silné nervy nedočkáme. Vedle těchto X-Files dokáže i takový Shyamalan se svým zatracovaným Happening (ale zase u X-f nevidím důvod hrát si jen tak na 1* pozéra, byť k ní má blízko..) stále roznést své žánrové souputníky s přehledem na kopytech. ____ Fox Mulder a Dana Scully jsou sice zpět, ale pokud váš žalostně nezajímá, jak spolu žijí mimo službu u federálů, opravdu nevidím moc důvodů se k nim po “I Want to Believe“ ještě jakkoliv filmově vracet. Nevěřím a kroutím hlavou. Tímhle totiž tvůrci musí zchladit, dojmem a prostředím, i zarytého fanouška. Zlatý seriál či původní celovečerák. _ 30%. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Když se Mulder šel po půl hodině konečně holit a v tom někdo zavolal a on vyšel ven oholenej jenom napůl, tak jsem si fakt nebyl jistej, jestli to zvládne dotáhnout do konce... a to byl asi tak nejnapínavější moment celýho filmu. Jinak jsem vůbec nepobíral co se děje nebo jak to je mezi ústředním párem (zřejmě "osvětlující" dialog v šatně je peklo na druhou) a doteď vlastně nevím, co to Mulder se Scullyovou odhalili. Během tý tuny dialogů v interiérech jsem se málem ukousal nudou, vývoj příběhu je jedno velký wtf a Amandu teda Carterovi nezapomenu. Navíc jsem měl celou dobu pocit, že kdo nemá nakoukanej celej seriál, vůbec nemá šanci se chytat (na konci se objeví nějakej chlápek z Washingtonu a nikdo se ani neobtěžuje říct, kdo to je?) a sám o sobě je ten film zoufale o ničem. Teda, až na geniální Bush momentku :) 4/10 ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ak by to bolo sucastou x- tej sezony serialu, bol by to jednoznacne jeden z priemernych dielov serie. Vzdy ma zaujimalo osobne - citove puto medzi nasimi agentmi, preto po tejto linii mi ta civilnost az intimnost filmu nevadila. Nosna kostra pribehu - samotny pripad, je vsak s danou stopazou neunostne natahovane nieco, co nemalo sancu a mam pocit ze ani nechcelo byt nieco viac. A vobec sa nedivim tomu marketingovemu tichu okolo filmu - pretoze tato sed sa zaujimavo asi ani predat neda. Na jedno pozretie obstojny thriller, repete vsak nehrozi. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ucházející komorní vztahové drama násilně naroubované na běžnou a ničím zajímavou epizodu, která se snaží dokázat, že pedofilie je vlastně ctností a čeština, že je krásný jazyk. Vizuálně sice nerozeznatelné od jakéhokoli dílu z pozdějších sérií, ale mám slabost pro zasněžené fargovské dálavy, takže tady mi to ani v nejmenším nevadilo. Duchovny jako by nevěděl zda má být starým dobrým Mulderem či Hankem Moodym a tak není ani jedním. Výkon Gillian nejsem schopen objektivně zhodnotit, jelikož patřím k té generaci, na kterou fenomén Akt X dopadl zrovna v rozpuku puberty. Takže její vnady a sex-appeal jsou pro mě, ehm, nedotknutelné. Škoda, že zcela vymizely ty jejich vzájemné "tokavé" scény. Celkově je to takové nenudící nic o ničem, které má pár výborných scén (Scullyová na návštěvě u Connollyho) a několik zdařilých odlehčujících momentů. Přesto jsem z kina neodcházel zklamán. I když spokojen tedy také ne. Přesto bych si ještě jeden, pokud možno kvalitnější, celovečerní příspěvek nechal líbit. Protože pravda (a spousta Bohem vyvolených pedofilů) je stále ještě tam někde venku... ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Až mě samotného zaskočilo, nakolik se mi AKTA X: CHCI UVĚŘIT líbilo, přestože nejsem shipper (speciální "druh" fanouška, který fandí milostnému vztahu mezi Mulderem a Scullyovou). Je nutné si uvědomit, že Mulder a Scullyová jsou postavy, které se vyvíjely díl od dílu, sezónu od sezóny a druhý film není završením či významným objevem v jejich vyšetřování (to byl totiž první "díl"), ale vztahovou podívanou, v němž příběh hraje až druhou roli, pokud vůbec._____ AKTA X: CHCI UVĚŘIT, přestože tvůrci před premiérou tvrdili jinak (a zase lhali!), je určený výhradně pro fanoušky seriálu a prvního filmu, kteří si vychutnají nepřeberné množství odkazů a znají minulost, kterou postavy prošly. To proto, že se zde pracuje s divákovou "seriálovou" pamětí, když se upomíná na konkrétní případy z prvních sezón (vyjmenovává je agentka v podání Amandy Peet) a s až fanouškovským fetišem (první scéna s Mulderem v pracovně s plakátem, pochutinami, novinovými výstřižky a míčem je v tomhto ohlednu příznačná). Zároveň se zde tematizuje postavení Muldera a Scullyové ve fikčním světě a ústředním tématem je - tak jako v seriálu - otázka víry (v sama sebe, Boha či mimozemšťany), a tak bude divák vyrazivší na žánrovou podívanou u pomalých dialogů na hranici sentimentu trpět a u fanouška zapracuje nostalgie a neurazí ho ani vtípek po titulcích._____ Nefanoušek, který viděl kdysi několik sezón, ale ty pozdější nezná, by zase mohl ocenit, nakolik si tvůrci poradili s rozpočtem: i přes "pouhých" 30 milionů dolarů film nevypadá televizně (ale nečekejte digitální černé hmoty ani výbuchy budov či odlétající U.F.O.), a atmosféru, vycházející ze syžetové struktury MLČENÍ JEHŇÁTEK a pomalém temporytmu vyprávění INSOMNIE. Nutné je také ocenit invenční střih, spojující několik rovin odehrávajících se v různém prostoru a v různý čas, a umné pohrávání si s klišé (Rusáci!). Na třetí díl, nejlépe mytologický a s premiérou v roce 2012, jsem zvědav. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Modlitby budou vyslyšeny jen pokud to nevzdáte…. Tak jsou zase tady a vydávají se lovit příšery v temnotách. Tedy – tak by jsme si to přáli. Bohužel tento film je jen jakousi slátaninou seriálovek typu Pohotovost a (jakýchkoliv) krimi příběhů. Že se jedná o Akta X, usoudíme jen díky únavným kecům typu ,,chceš stále zachránit svoji sestru!“ Veškeré nadpřirozeno je zahaleno do ,,Božího díla“, kterému vydatně sekunduje parta neschopáků od FBI, kteří by bez M a S nenašli snad ani WC (myslím záchod). Akta jsem měl rád kvůli paranormálním jevům, nadpřirozenosti. Teď na mne působí zcela obyčejně, snad až nepřirozeně. Jestli dát 2* nebo 3*? Dám 2! Chtěl jsem totiž uvěřit, že tvůrci stále mají co nabídnout. A jestli máte pochybnosti…. tak se na TO raději nedívejte! ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem velkofilm, plný hollywoodských efektů, přístání UFO, katastrofickou vizi...... a místo toho jsem viděl pouze další díl televizního seriálu Akta X a ke všemu děsně nudný! Jít na to do kina, asi bych zabil uvaděčku! ()

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

04.11.2007

Příští rok to bude přesně deset let, co se na plátnech kin objevila celovečerní Akta X. Od té doby se pravidelně objevují zprávy o chystaném pokračování. Když už jsme si říkali, že k tomu asi nikdy… (více)

Reklama

Reklama