Reklama

Reklama

Akta X: Chci uvěřit

  • USA The X-Files: I Want to Believe (více)
Trailer 4

Fox Mulder a Dana Scullyová už delší dobu nejsou v žádném spojení s FBI. Mulder se skrývá kdesi v ústraní a Scullyová se zaměřuje na lékařskou praxi a snaží se pomáhat potřebným. Do hry je však vrací agentka Dakota Whitneyová, která obdivuje práci Foxe Muldera a věří, že právě on jim může pomoci s vyřešením případu zmizelých žen, mezi nimiž figuruje i mladá agentka FBI. Jak se záhy ukáže, v případu má přeci jen svou roli tajemný element. Tím je bývalý farář, který má vidiny týkající se zmizelých žen. Tento zvláštní muž se zdá být jediným klíčem k vyřešení případu. Vzhledem k jeho pedofilní minulosti mu ale věří jen málokdo... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (646)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Mám s tím filmem v podstatě jediný, zato docela závažný problém – de facto se vytratily paranormální jevy. Hodně mi to stylem a strukturou připomnělo některé epizody z prvních dvou sezón, které hrály především na hororovou atmosféru. Je zcela bez debat, že druhý díl je v prvé řadě o postavách – o jejich motivacích a o jejich samotném vztahu. A v tom je vlastně ten háček – jdete na Akta X kvůli zeleným mužíčkům, nebo kvůli Mulderovi a Scullyové? Přesně od toho se bude odvíjet většina zdejších hodnocení… P.S. Záběr na obrázek George Bushe s X-files hudebním motivem, to si zaslouží vytesat do kamene! ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Relativně slušně natočený kriminální thriller, který ale vyjma "média" postrádá jakékoliv nadpřirozeno a operuje spíše s krajně nereálným WTF. Vyšetřování je natočeno zajímavě, kecací vata je ale k uzoufání nudná a G. Andersonová nezaujatě odříkávající své repliky výsledku rozhodně nepomáhá. Potěší David Duchovny, několik vtípků, G. W. Bush a závěrečný titulkový videoklip. Jinak ale nic moc a už vůbec ne nějaká extra filmová událost. Zcela obyčejný, průměrný film. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem prostě Akta X, které znám od mala, ty tajuplné záhadné Akta X, které tenkrát nakonec vyvrcholily ve film, který se každýmu kdo měl rád Muldera a Scullyovou neskutečně líbil. Po dlouhých deseti letech koukám do kin a vidím, že na scéně je druhý film. Po dlouhých deseti letech. Jen jsem doufal, že s příběhem se trošku pohnou a třeba dokážou vysvětlit nějaké nejasnosti z osobního života Muldera nebo Scullyové. Ale to oni ne. Scénáristi z příběhu udělali pro mě neskutečnou frašku, kde nepřítel je nelegální Ruská organizace, jejichž členové mluví česky, která si uloví jednu agentku CIA a chtějí ji vyndat ledvinu na jisté účely, a nejenom jí. Prostě, podle mě tohle není případ pro ty dva, kteří se celý život (celý seriál) trápí s tím, zda-li existují mimozemské civililzace nebo je to jen hra Americké vlády a bůhví jestli jen Americké. Ten příběh se mi vůbec nelíbil, nejhorší ale bylo, že oni se to snažili scénáristi ještě zdokonalit a tím příběhem ještě chtěli nabalit něco důležitějšího, samotný vztah Muldera se Scullyovou, který zrovna růžový nebyl a ani nebude. Řešej píčoviny, přesně jak pshimi řiká, manželé po dvaceti letech. A divák jim na to má být jako zvědavý? Já jako divák jsem chtěl rozhodně vidět pekelnej příběh z nitra planety, který si zajede do jedné ze záhad našeho světa. Mně se ale zdá, že těch záhad ten svět už nyní příliš nemá. Nebo o nich nechce mluvit. Tak jak UFO před pár lety byl fenomén, tak se dnes o něm nemluví, i když se na oblohách ukazuje dál. Akta X možná už přešli dobu. Nebo možná měli přijít s nějakým novým zjištěním, které by rozpumpovalo novou éru zájmu. Nestalo se tak a tak je tento film slaboduchou břečkou, kde se dva agenti spolu znovu po několika letech setkávají, což je na něm asi to jediné pozitivní. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Vaření z vody, mizerný scénář, pár narážek na staré dobré časy a zarostlý Mulder (no dobře, později se oholil) se Scullyovou chovající se jako frustrovaní manželé p X-letech... Myslím, že tenhle pokus měl zůstat nerealizován, Aktům X prostě televize slušela mnohem víc, tohle je slabý odvar, který nemá se seriálem nic moc společného. Není to napínavé, překvapivé a vlastně ani trochu tajemné. Pravda je možná pořád někde tam venku, ale tentokrát jsme neměli možnost ji ani začít hledat, protože Chris Carter natočil z nostalgie velmi průměrný krimi film, ale nic víc. Já mu z nostalgie a taky proto, že Mulderovi to pořád ještě celkem sluší (když se oholí), dávám 3*. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak žádný znovuzrození kultovního seriálu se nekoná, v podstatě se jedná "jen" o nadprůměrnější thrillerovou detektivku s velice malými prvky mysteriózna a to je asi ten největší problém, první série seriálu byly většinou skvělý právě tim tajemnem, mysterióznem, či nadpřirozenem. Ještě teď si vzpomínám na dva díly, který ve mě zanechaly fakt hluboký stopy, ale tenhle film z toho nenabídne v podstatě nic, sice je pěkný, že se Mulder se Scullyovou zase dali dohromady a že se film snaží hrát trošku na mysterióznější notu díky vizím pedofilního dědka, ale to je hodně málo, na to aby se z toho stalo něco víc, než je obyčejná kriminálka. Krom toho mi scénář občas přišel mírně nedomyšlenej, hlavně co se týče dialogů a toho, že si Duchovny s Andersonovou stále řikaj příjmením, i když toho podle filmu měli prožít docela dost spolu. No dalo se to čekat, ale já si myslel, že to bude lepší ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Jména Clyde Bruckman nebo Luther Lee Boggs, která připomene Mulderovi agentka FBI, patří proslulým senzibilům ze seriálu. (Kailo)
  • V čase 1:03:10 jedna ze sester promluví česky:„Začíná mít záchvat“. I přesto, že doktor i zbylé sestry mluví rusky. (Pumpenzen)
  • Chris Carter je duchovným otcom Aktov X. Štúdio Fox mu navrhlo, aby po skončení seriálu natočil svoj celovečerný film (k tomu prvému totiž len napísal scenár). (youtoo18)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

04.11.2007

Příští rok to bude přesně deset let, co se na plátnech kin objevila celovečerní Akta X. Od té doby se pravidelně objevují zprávy o chystaném pokračování. Když už jsme si říkali, že k tomu asi nikdy… (více)

Reklama

Reklama