Reklama

Reklama

Dramatický snímek ze života obyčejných lidí. Film vypráví o třech sourozencích a jejich životních problémech. Morrie (Matthew Perry) žije svůj stereotypní život s manželkou zdánlivě bez problémů, Jay (Ben Foster) je psychicky labilní a Ida (Ginnifer Goodwin) se snaží najít sebe sama. Všichni tři se snaží najít ve svých životech štěstí a zjišťují jak důležitá je pro ně rodina... (KooNY)

(více)

Recenze (121)

larelay 

všechny recenze uživatele

Co viac povedat, ako to, ze po vzhliadnuti tohto filmu si budete pripadat ako uplne normalny clovek :D Uzasne! Bravo! herecke vykony bomba spica, ale hrali tam 4 moji oblubeni herci, takze som asi vplyvnena. Maly velky film s poriadnou davkou humoru. Skvele... ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Filmů o dysfunkčních rodinách na americké nezávislé scéně pomalu ale jistě přibývá. Tento patří svým obsazením k těm kvalitnějším, leč po obsahové stránce je stejně dysfunkční jako postavy ve filmu, dramatická výstavba téměř veškerá žádná. Jde spíše o sérii scének, které drží pohromadě jen díky hereckým výkonům Matthewa Perryho, Lauren Graham, Bena Fostera a Ginnifer Goodwin. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Výtečná, nikam se neženoucí výpověď o tom, co alespoň jednou potká každého - moment, kdy je třeba se rozhodnout, jak naložit do budoucna se životem. Zaškatulkovat se jako všichni ostatní, nebo zůstat volný jako pták a žít si po svém? Herecký koncert! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nezávisle ladené filmy o dysfunkčných rodinách, ktorých príbehová línia sa vymyká bežnému životnému stereotypu mám veľmi rád. Obzvlášť, keď ten stereotyp nemusí byť násilne narušovaný extrémnymi udalosťami. Stačí, keď sa odchýli len jemne, ale prostredníctvom kvalitného scenáristu sa aj v tých malých odchýlkach nájdu skutočne originálne a ojedinelé scény, pri popise ktorých by vás slovo klišé napadlo ako posledné. Táto rodinná dráma, jemne a decentne osviežená (miestami ale až príliš suchým humorom) o vtipné momenty, má navyše celkom kvalitnú podporu aj v hercoch. Matthew Perry samozrejme dominuje. Záver potvrdil originalitu a keby sa film rozbehol rýchlejšie a razantnejšie (prvú polhodinu som trikrát zaspal, zvyšok som odpozeral s otvorenými ústami), tak by to bolo skvelé. Takže tí, ktorí máte tendenciu vypínať film po neuspokojivých pätnástich minútach, dajte mu šancu aspoň ďalších pätnásť. 75%. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Matthew Perry n.1 - velmi zajímavé drama s několika málo prvky komedie. Režie je zvládnutá, stejně jako výkony Matthewa Perryho, Bena Fostera a dalších. Zajímavě se to rozjíždělo, ale pak se film moc nevyvíjel, což je škoda. Mohlo to být třeba bláznivější jako je Darjeeling limited. Nebo přinést nějakou závažnější myšlenku.. Scénář jaksi ustrnul na půl cesty. Nicméně závěr je povedený (což bývá velká slabina spooousty snímků) a celkově je to příjemné pokoukání:) Věřím, že mi některé momenty zůstanou v paměti (narozeninové brko, honička na bruslích..) Na toto téma existuje množství dalších filmů, ale mám pro ně slabost, takže hodnotím jak hodnotím, tak 75%. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

3 sourozenci ve věku 18, 12 a 8 let zůstanou po smrti rodičů úplně sami. Co způsobí setkání po letech v jejich rodném domě, (kde stále bydlí jejich nejstarší bratr, který jim byl nucen dělat mámu-tátu) na život každého z nich. Skvěle zahrané, skutečně vtipný a originálníí závěr!!! ()

MMR 

všechny recenze uživatele

To teda byly dialogy... Scénárista si evidentně dal houbičky a tvořil. No a stvořil tenhle paskvil. Ruce co nejdál od toho. ()

Pavka5 

všechny recenze uživatele

Film sice plyne pomalejším tempem, ale i přesto jsem se dost nasmála. Herci výborní a konec je naprosto unikátní :-D ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Tak vám nevim, na to, že to tu má poměrně vysoké hodnocení, mě to teda opravdu moc nevzalo, na to, že to má jen 89 minut jsem měla pocit, že to je možná až moc. Sice to poměrně plynulo, ale posledních dvacet minut už na mě bylo moc. 2* ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Podivná sebranka lidí, jejich zkažené životy a pár dní z nich. Připomínalo mi to mix Little miss Sunshine a Americké krásy. Více či méně podivíni, kteří mi nebyli sympatičtí - až na čestnou vyjímku Matthewa Perryho, kterého mám tak rád, jak jen jeden heterosexuální muž může mít rád jiného muže... syndrom Přátel. Místy otravné, sem tam zajímavé. Nejvíc mi překáželo, že až na M.P. mě nebaví koukat na ostatní. Jejich více či méně dobrovolné loserství mě štvalo. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to připomíná American beauty, ale v chudším podání. Resp. to, co chybí, nahrazuje plně Matthew Perry, což je možná trochu subjektivní pohled, protože jsem už od přátel uchvácen jeho gestikulací a glosami. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Film sice plyne pomalejším tempem což mi vůbec nevadí, ale boužel jsem se vůbec nezasmál. Herecké obsazení je dobré a podle toho herecké výkony tak vypadají. Perry si už zaslouží zahrát v pořádném filmu, protože herecky na to má. Trošku mě zklamala postava Hilary Swank, která mi tam připadala tak trošku zbytečná. Celý film zachránila až závěrečná scéna, která nebyla vůbec špatná a vlastně teď si uvědomuju, že byla asi jediná u které jsem se aspoň pousmál. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch hodně slabých nezávisláků, který láká na slušné obsazení, které však výrazný dojem nijak nezachraňuje. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Možná by to fungovalo, ale to by nesmělo existovat mnoho zajímavějších a lepších filmů na obdobná témata. Birds of America jsou pro mě nudní a neobjevní. Styl vyprávění a příběh samotný je natolik klasický, že jsem se několikrát přistihl, že se skutečně nefalšovaně nudím. O atmosféru se to snaží (i když tak nějak moc okatě - např. sourozenci hulí trávu) a někdo jí určitě podlehne (herci jsou koneckonců zajímavý, i když jsem trochu nepochopil roli Hilary Swank). Měl jsem podobný problém jako u rovněž červeného Igbyho; s postavami jsem absolutně nesoucítil. Ale za pokus to stojí. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

No já jsem se teda vůbec nebavil, nuda bez špetky srandy prostě nic hrozný no nebavilo. Hercům se asi nechtělo. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

komediální drama, jehož hlavní postavou je Morrie (Matthew Perry), který se po smrti svých rodičů musel postarat o své dva sourozence Jaye a Idu.. náš příběh se ale odehrává v době, kdy už jsou všichni dospělí a Morrie žije spokojeně se svou manželkou a plánují se řádně zabezpečit a založit rodinu.. jenže jejich plány vezmou za své, když labilního Jaye srazí auto a Morrie mu poté nabídne, ať se k nim na chvíli přestěhuje.. následně přijíždí i na svůj věk hodně nezodpovědná Ida a všichni se pak pod jednou střechou pokoušejí vyřešit své problémy........ skutečně velmi příjemný film, ve kterém exceluje roztomile vtipný Matthew Perry.. silné 4 hvězdy! P.S.: zavěrečná scéna "odplaty" je bezchybná! :D:D:D ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Příjemná dramedy, které vévodí Matthew Perry, jenž zde dokazuje, že rozhodně není hercem jediné polohy. Velice mne potěšila Lauren Graham v roli manželky a dokonale upjatá prudérní sousedka v podání Hilary Swank. Celý snímek má zvláštní atmosféru a logicky předvídatelný konec rozhodně stojí za to. Přiznejme si, kdo z nás by se nezachoval stejně již daleko dříve... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Co tvůj bratr ??" - "Jay ??" - "Jo !! Slyšel jsem, že mu nějak hrabe nebo co.." - "A komu nehrabe ?? Mně teda určitě jo.." ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Už naozaj veľmi dlhý čas som nevidel film s Matthew perrym a preto som sa rozhodol, že to dáko zmením. A som veľmi šťastný, že som si pustil práve birds of America. Nekomerčné filmy mám veľmi rád a hlavne tie americké a to hneď z dvoch dôvodov - za prvé nám ukazuje americkú spoločnosť, bez vyumelkovanosti a bez klišovitosti, ktorá prináleží veľkým režisérom a tak máte možnosť stotožniť sa s charaktermi a vzhľadom na to, že sa nejedná o tkz. efektné filmy, herci poctivo hrajú a nespoliehajú sa na prostredie alebo efektnosť - a za druhé, nekomerčným snímkom vždy patrí a aj patrila neskutočne krásna hudba - v mysle mám Dan in real life alebo Garden state - ktoré boli plné krásnych melódií. Rovnako je tomu aj tu. Perry je skrátka stvorený pre ľudí, ktorý nevedia čo zo sebou a s jeho Chandlera tu neuvidíte ani náznak ale vôbec to nie je na škodu. Craig Lucas sa zamerial na budovanie charakterov, ktorý každý stratil svoju cestu. A hľadanie tej cesty okorenené o prívetivý humor, ktorý síce nerozhrehotá ale svojským spôsobom vás pohľadí na duši, je jednoducho nezabudnuteľné. Možno že by sa tam hodila väčšia rebélia, hlavne ku koncu, ale zase nerobme z hrdinov tejto snímky niečo čo nie sú. Veľmi pekný film. ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Občas som mala tik vyletieť .. čo najďalej z hniezda avšak (viac ako) pár momentov by sa oplatilo zapamätať i na dlhšie ako deň. ()

Reklama

Reklama