Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(20)

Dnes již kultovní britský komediální seriál vychází ze série divadelních představení, oceněných prestižní cenou Perrier, a stejnojmenné rozhlasové show. Seriál, líčící osudy dvojice hrdinů Howarda Moona a Vince Noira, představuje ryze autorský koncept, za nímž stojí dvojice Julian Barratt a Noel Fielding. Ti se zhostili nejen hlavních rolí a scénáře jednotlivých epizod, ale i originální hudby, kostýmů a celkového výtvarného řešení. Jejich společné dílo zásadně převrací vnímání humoru a svou jedinečností odhaluje plochost a průměrnost masově oblíbených spotřebních seriálů. Barratt s Fieldingem narušují zažitý klid a uvádějí do něj zástup neuchopitelných postav a výstředních charakterů, bombardují diváka humorem od první signální, přes rafinované popkulturní odkazy až po čiré dada a bez diskuze transformují matnost a průměrnost v barvitou energii a záhadnou neónovou atmosféru... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (104)

Sawy 

všechny recenze uživatele

"Rychle Bollo, zkus Vince rozbrečet!" "Ehm... Iggy Pop pracuje v Tescu!" Nepopsatelná záležitost, která sice dokáže střídat geniální momenty a nezapomenutelné fóry s naprostou trapností, kdy už nevíte, jestli si z vás tvůrci dělají prdel nebo tuhle úchylárnu myslí smrtelně vážně... Ale Noel Fielding je Bůh a celé Mighty Boosh je tak šíleně ulítlá věc, že se od ní nelze odtrhnout. Crimp, Zákeřná jazzová buňka, šamanské party... Je tady všechno, co chcete vidět, plus hafo věcí, které jste asi nikdy v životě vidět nechtěli. Tohle rozhodně nesedne každýmu, ale za zkoušku to každopádně stojí. ()

stephano 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem dost váhal, jelikož nevyváženost britského humoru je obrovská a stejně jako Monty Python i tady jde od geniality k totálni trapnosti. Kdo vydrží ale musí si Howarda a Vince zamilovat. Doporučuji filmek live from Brixton to je masakr. "Im old Greg ....muther fuckers ....Yeah we are avare of your name ....you told us..... about .....eighty tousand times......You playing a game? Love game?" ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Netypický seriál s dvojkou lidí, která je absurdní až na hranu :-) Howard Moon je člověk, který své chyby nevidí a svůj život považuje za zajímavý a poslouchá jazz. Zatímco Vince je stylový frajírek, kterého každý obdivuje. Crazy zápletky od příběhu vysavače až po démona v těle důchodkyně :-). Velmi pestré převleky a někdy hodně dobře znějící písně. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Cześć. Witajcie w programie. Ja nazywam się Howard Moon a to jest Vince Noir. Škoda té sestupné tendence. První série byla něco, co se blížilo dokonalosti. Od úvodního představení každé epizody, která trefně uvedla diváka do tématu nadcházející části až po bizardní děj a chytlavé písně. Druhá série mě relativně dost zaskočila tou změnou a popravdě jsem jí pořádně přišel na chuť až někdy v půlce. Finále bylo perfektní. Třetí série měl sice pár opravdu skvělých momentů, ale osobně se mi až tolik nelíbila. Možná měli zase koupit ty kulisy zoo. Jinak, proč jsou polské titulky jen na první sérii? Nejoblíbenější díly: Tundra, Hitcher, The Nightmare of Milky Joe ()

Anderas 

všechny recenze uživatele

Druhá série zakončila nejlepší epizodou vůbec, cyklus nadprůměrně povedených a často až ďábelsky zábavných dílu, aby na ni následně třetí série navázala shlukem křečovitých a k uzoufání nudných kusů. Autoři se potýkají především s vlastním kultem, a boj v rámci třetí série na celé čáře prohrávají. Doufejme, že jejich tvůrčí vyčerpání není trvalé! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Seriál vychází ze série divadelních představení oceněných prestižní cenou Perrier a stejnojmenné rozhlasové show. (Olík)
  • Vince Noir (Noel Fielding) a Naboo (Michael Fielding) jsou ve skutečnosti bratři. (Martinibaby)
  • Hláška Vinceových bilých krvinek: „Všichni jsme Vince!“ „Já ne,“ je velmi podobná hlášce z balkonové scény filmu Monty Python's Life of Brian (1979): „Všichni jsme jiní!“ „Já ne.“ (Memesis)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama