Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(20)

Dnes již kultovní britský komediální seriál vychází ze série divadelních představení, oceněných prestižní cenou Perrier, a stejnojmenné rozhlasové show. Seriál, líčící osudy dvojice hrdinů Howarda Moona a Vince Noira, představuje ryze autorský koncept, za nímž stojí dvojice Julian Barratt a Noel Fielding. Ti se zhostili nejen hlavních rolí a scénáře jednotlivých epizod, ale i originální hudby, kostýmů a celkového výtvarného řešení. Jejich společné dílo zásadně převrací vnímání humoru a svou jedinečností odhaluje plochost a průměrnost masově oblíbených spotřebních seriálů. Barratt s Fieldingem narušují zažitý klid a uvádějí do něj zástup neuchopitelných postav a výstředních charakterů, bombardují diváka humorem od první signální, přes rafinované popkulturní odkazy až po čiré dada a bez diskuze transformují matnost a průměrnost v barvitou energii a záhadnou neónovou atmosféru... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele playboxguest k tomuto seriálu (1)

Mighty Boosh (2004) 

Noel Fielding má charisma jako prase, právě díky němu hodlám sledovat dál, ač jsem po prvních třech dílech došla k závěru, že koukám na seriál s úžasným akcentem, dobrýma hláškama a pekleně nevyrovnaným humorem. Dvacet minut na epizodu by možná bylo více. Muzikálová čísla bych poslala do prkýnek úplně (a to si na muzikálech ulítávám). Zatím 50% EDIT 14.1.2013 - Po šesti dílech seriál vzdávám, žádná epizoda si mě nedokáže udržet po celou svou délku, jediné, co opravdu oceňuji je duo v hlavních rolích, ti kluci jsou fakt borci. Na to abych vydržela dalších čtrnáct epizod mi však nestačí ani jejich charisma. ()

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama