Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(20)

Dnes již kultovní britský komediální seriál vychází ze série divadelních představení, oceněných prestižní cenou Perrier, a stejnojmenné rozhlasové show. Seriál, líčící osudy dvojice hrdinů Howarda Moona a Vince Noira, představuje ryze autorský koncept, za nímž stojí dvojice Julian Barratt a Noel Fielding. Ti se zhostili nejen hlavních rolí a scénáře jednotlivých epizod, ale i originální hudby, kostýmů a celkového výtvarného řešení. Jejich společné dílo zásadně převrací vnímání humoru a svou jedinečností odhaluje plochost a průměrnost masově oblíbených spotřebních seriálů. Barratt s Fieldingem narušují zažitý klid a uvádějí do něj zástup neuchopitelných postav a výstředních charakterů, bombardují diváka humorem od první signální, přes rafinované popkulturní odkazy až po čiré dada a bez diskuze transformují matnost a průměrnost v barvitou energii a záhadnou neónovou atmosféru... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (104)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Netypický seriál s dvojkou lidí, která je absurdní až na hranu :-) Howard Moon je člověk, který své chyby nevidí a svůj život považuje za zajímavý a poslouchá jazz. Zatímco Vince je stylový frajírek, kterého každý obdivuje. Crazy zápletky od příběhu vysavače až po démona v těle důchodkyně :-). Velmi pestré převleky a někdy hodně dobře znějící písně. ()

Nutrička 

všechny recenze uživatele

V současnosti můj nejoblíbenější seriál (především celá druhá série). Kdo by nechtěl bydlet se samozvaným umělcem všeho druhu, králem frajerů, šamanem z jiné planety a mluvící gorilou? Mighty Boosh je úžasné nejen svými neprvoplánovými vtipy a originálními zápletkami, ale taky kreslenými příběhy, kulisami a kostýmy, které má na svědomí Noel Fielding a hudbou, za kterou stojí geniální Julian Barratt. Chtěli jste taky někdy pobíhat jen v tílku a házet po sobě mandarinky? ()

Reklama

Critic 

všechny recenze uživatele

Zaručeně nejšílenější seriál všech dob. Noel Fielding a Julian Barratt jsou neskuteční pomatenci. Ovšem tohle je jeden z těch seriálů, kde nemá smysl se na něj dívat pokud nemluvíte britsky (trochu v nadsázce - Američan by tomuhle rozuměl asi jako my polštině), protože z titulků (nedej bože z dabingu) prostě tu neskutečnou kadenci vtipů, schovaných vtipů a narážek na všechno možné i nemožné nemáte šanci pochytit. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

1. série. První díl mě přímo nadchl, většinu času jsem se svíjel smíchy a chtělo se mi tančit a rapovat do rytmu mého tlesajícího srdíčka, speciálně vyhrazeného pro tenhle styl humoru. Nevím, jestli zážitky z následujících dílů potom prostě jen vybledly ve srovnání nebo na ně prostě už nezbylo dost střelného prachu ve scénáři, faktem je, že už jsem je z většiny strávil v klidové pozici. Což je trochu škoda. Pořád ale - sranda to je, zj. kdykoli dojde na muzikální vložky, ústřední duo je příjemně svěží a většina vedlejších postav je patřičně lahůdková (za všechny degen s magetofonem, Fossil). Takže po první sérii - spokojenost a nezávazné doporučení. 70% ()

boovol 

všechny recenze uživatele

Autoři zdejších komentářů s nízkým hodnocením zhusta uvádějí, že shlédli pouhých pár epizod (často jen první, někdy i druhou), a nutno říci, že seriál má opravdu pomalejší rozjezd – správná jízda začíná třetí epizodou. Seriál asi také nebude pro každého, nicméně pro milovníky absurdního britského humoru a/nebo audio/video (pop)artu jde o jeden z nejlepších a nejvtipnějších počinů v historii lidstva. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Vince Noir (Noel Fielding) a Naboo (Michael Fielding) jsou ve skutečnosti bratři. (Martinibaby)
  • Vyzvánění v telefonu Vince Noira (Noel Fielding) je píseň "Cars" zpěváka Garyho Numana. (Anagram)
  • Název seriálu má původ v přezdívce, kterou byl pro svůj účes dříve častován Michael Fielding svým bratrem Noelem a kamarády. Sousloví je možné přeložit jako „mocné křoví“. (adelajdaH)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama