Reklama

Reklama

Když se Leonard vrací k rodičům po nezdařené sebevraždě, poznává dvě zcela rozdílné ženy - tajemnou krásku ze sousedství a milou dceru rodinných přátel. Volba mezi touhou a láskou však není snadná.
Romantické drama z brooklynské Brighton Beach vypráví příběh mladého Leonarda (Joaquin Phoenix), který se po neúspěšném pokusu o sebevraždu vrací k rodičům. Ti ho mají rádi, ale nerozumějí mu. Záhy poznává dvě ženy: první je tajemná krásná sousedka Michelle (Gwyneth Paltrow), která, jak Leonard brzy zjistí, svádí boj s démony své vlastní minulosti, tou druhou je milá a starostlivá Sandra (Vinessa Shaw), s níž se ho snaží dát dohromady rodiče. Leonard sice není zpočátku Sandře příliš nakloněn, ale postupně podléhá jejímu kouzlu. Jenže je tu i Michelle a ta mladíka, jenž ji zjevně přitahuje, požádá o pomoc. Dilema, před nímž rozpolcený Leonard stojí, není vůbec lehké - volba mezi touhou a láskou by ho mohla stát i život. (HBO Europe)

(více)

Recenze (200)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Mohl to být tuctový film o milostném trojúhelníku. Ale není. James Grey si totiž nádherně pohrává s atmosférou podzimního NY a tak ta pochmurnost, co z filmu srší, doslova dolehla i na mě. Phoenix je tady úžasný. Velká škoda jestli tohle má být jeden z jeho posledních filmů... ()

Giggs 

všechny recenze uživatele

Konečne dobra, civilna romanca aj z Ameriky, v ktorej to však občas zaškripe. Navyše Phoenix je všestranny herec, ktory zreje ako vino a tato rola mu sadla. Žiaľ filmu chyba atmosfera, ktora je pre tento žaner taka potrebna. ()

Ashar 

všechny recenze uživatele

Klasická situace, kdy chlap má dvě milenky a jednu chce víc a ta zase má jiného a čeká na jeho rozhodnutí, jestli se rozvede, nebo ne. Vždy je na tom hůř ten, který víc miluje a hraje fér. ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní romantický film. Uvěřitelný vztahový propletenec s příjemnou režií, chytrým scénářem a umně vymyšleným dramatickým obloukem s údernou pointou na konci, u které ty falešné slzy Joaquinovi fakt věříte a přemýšlíte v tu chvíli s ním. Tenhle snímek mě opravdu velmi potěšil a vymyká se průměru všemožných limonád plných klišé. 80 % ()

Bety88 

všechny recenze uživatele

Z čerstva po zhlédnutí můžu říct, že i když děj plynul, protože plynul a jakoby se tam nic nedělo, film určitě stojí za zhlédnutí, zvláště jestli máte rádi vztahové propletence a k tomu velmi přesvědčivé herecké výkony. Podle mě příběh jako ze života, až na ten konec. Tolik štěstí by záletník z normálního lidu určitě neměl. ()

Cassandra 

všechny recenze uživatele

Z Grayových filmů s Phoenixem se mi tenhle líbil nejvíc - jde o dílko maximálně přirozené, uvěřitelné a zároveň nenudí, což jsou u filmu o vztazích docela vzácné vlastnosti. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Ve všem průměrný film, kde se zase a opět řeší židové. A naprosto zbytečně. Nicméně příběh je vymyšlený dobře, i když je hodně dobře předvídatelný. Herci ale hrají nudně, jakoby bez zájmu a nakonec tak vyzní i celý film. Jen tak to proběhne, jiskření je poskrovnu. Emoce zabité. Celkově nemastné neslané. 50% ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Vždy, když čtu v programu u filmu žánrové zařazení "romantický", znejistím, neboť většina z tohoto ranku bývá obsahově předvídatelná, nesmyslná, nereálná a v neposlední řadě hloupá. Ne však tento film. Má všechno co by film měl mít: kvalitní scénář, skvělé herecké výkony( kdy hercům věříme, co hrají), zápletku i konečnou katarzi. Dost dobře nechápu některé komentáře zde uvedené. Pokud někdo tvrdí, že to je nuda, pak je buď povrchní nebo se film trefil do chvíle, ve které neměl na podobný žánr náladu. Tenhle film, stejně jako např. John a Mary s Dustinem Hoffmanem a Miou Farrow není romantický film, ale pohybuje se maximálně na jeho hranici. Je naopak velmi civilní a přesvědčivý. Nad postavami se stále vznáší jakási hrozba věcí příštích. Dovedu si představit jeho dramatizaci pro divadelní prkna. Když jsem si pak přečetl jméno režiséra, pochopil jsem, že to není jen náhodně povedený kousek. Líbily se mi i předchozí: Noc patří nám a Temná zákoutí. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Two Lovers je silný příběh o tom, že láska hory nepřenáší, ba naopak v opačném případě je "pěkně" mění na lány. A jak už to tak bývá,, doplatí na to ten, který citově nejvíc strádá. Nevím, co si to tomto dramatu mám myslet. Na jednu stranu je to emotivní příběh, který vypráví o tom jak křehké je, se vyhnout vlastní sebevraždě, a zvlášť pro ty kteří si něco podobného prožili, ale na druhou stranu je to v mnoha ohledech nudné a zdlouhavé. Celkový děj-neděj se vyvíjí strašně pomalu. Mě osobně Two Lovers nezasáhl - normální průměrný film. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Výborná romantika těžící zejména ze skvělých výkonů Joaquina Phoenixe a Gwyneth Paltrow... Je to vlastně poměrně smutné, ale zároveň nadějeplné, takové filmy se mi líbí, škoda jen, že se na ně musím dívat sám...80% ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Nesouhlasím - Milenci je kouzelný film s úžasným Joaquinem (to je Pan herec). Ten tu hraje maniodepresivního Leonarda, je roztržitý, chvílemi na sebevraždu a chvílemi se vznáší. A hlavu mu plete slaďoučká Gwyneth. Mě to narozdíl od mnohých zde bavilo, protože jsem visela na každém gestu Joaquina, který si skutečně umí vzít prostor (a fakt nevím, čím to, protože figuru určitě nemá nejlepší a tvář má sice oduševnělou, ale rozhodně to není žádný Adonis. Tak asi ta oduševnělost...). Chvílemi to bylo kýčovité, ale na prožitku mi to nic moc neubralo. ()

lareinna 

všechny recenze uživatele

Minimálne Phoenix si zaslúži hviezdu naviac. Dráma ako sa patrí - aj keď takých zmätených emócií, ľudskej slabosti a nevyrovnanosti je na môj vkus v jednom filme priveľa. Dve osobnosti - jedna slabšia a nevyrovnanejšia ako druhá, sa dajú dokopy..to sa často nemôže skončiť dobre. Pár silných momentov vtiahne do deja celkom rýchlo a pri záverečných titulkoch počuť už len zvuk prichádzajúceho vlaku a šum dažďových kvapiek - čo len umocní pocit, že ste videli dobrú drámu. ()

Marina111 

všechny recenze uživatele

Mám takú smutnú náladu, celkovo smutné obdobie a možno aj preto sa mi zdal tento smutný film autentický. Možno som sa až priveľmi stotožnila so Sandrou (postava), možno sa mi priveľmi páči Joaquin Phoenix (herec), možno už len fakt potrebujem zmenu, neviem... Bez ohľadu na moje aktuálne citové a životné rozpoloženie je to však film hodný minimálne zamyslenia a vhodný pre všetkých, ktorí hľadajú, skúšajú, milujú, nútia sa milovať... ()

Gore 

všechny recenze uživatele

Až kurevsky pravdivý! Skvělé výkony všech herců, zejména Phoenix a Paltrow, na kterých to stojí. Ale i civilní výkon Rossellini a Shaw, která odvede skvělou práci pokaždé, když má vlasy na tmavo. Její role, kdy má blond vlasy nestojí za nic - docela zajímavý. ()

bolan 

všechny recenze uživatele

Téma které mě oslovilo, ale bohužel mám pocit, že by se to dalo pojmout i krapet záživněji. Nicméně Joaquin Phoenix je nesmírně charismatický chlapík, který se mi líbí ať hraje co chce a koho chce. ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že Phoenix patrí medzi tých lepších hercov - o tom niet najmenších pochýb - Milenci ma príliš neoslovili. Postavy sa mi nezdali príliš zaujímavé, takže dianie sa ma až toľko nedotýkalo, až príliš často som sa dokonca nudil. Melanchólia ako má byť, cítiť tam depresiu z každej strany a pritom príbeh sám o sebe moc lákavý nie je. Teda aspoň pre mňa, som si však vedomý toho, že niektorých to chytí asi trochu viac. Nedá sa povedať, že by tento film bol nejaký amatérsky alebo tak, to zas nie, je svojský. 3/5 ()

Reklama

Reklama