Reklama

Reklama

Když se Leonard vrací k rodičům po nezdařené sebevraždě, poznává dvě zcela rozdílné ženy - tajemnou krásku ze sousedství a milou dceru rodinných přátel. Volba mezi touhou a láskou však není snadná.
Romantické drama z brooklynské Brighton Beach vypráví příběh mladého Leonarda (Joaquin Phoenix), který se po neúspěšném pokusu o sebevraždu vrací k rodičům. Ti ho mají rádi, ale nerozumějí mu. Záhy poznává dvě ženy: první je tajemná krásná sousedka Michelle (Gwyneth Paltrow), která, jak Leonard brzy zjistí, svádí boj s démony své vlastní minulosti, tou druhou je milá a starostlivá Sandra (Vinessa Shaw), s níž se ho snaží dát dohromady rodiče. Leonard sice není zpočátku Sandře příliš nakloněn, ale postupně podléhá jejímu kouzlu. Jenže je tu i Michelle a ta mladíka, jenž ji zjevně přitahuje, požádá o pomoc. Dilema, před nímž rozpolcený Leonard stojí, není vůbec lehké - volba mezi touhou a láskou by ho mohla stát i život. (HBO Europe)

(více)

Recenze (200)

Aresse 

všechny recenze uživatele

Nestává se často, že by filmový tvůrci zachytili "souboj" lásky a touhy tak přesně, jako v Milencích. Ústřední postavou je zde labilní Leonard, který je vášnivě přitahován ke své problematické sousedce Michelle. Ta jeho city stejnou měrou neopětuje, neboť je sama zamilovaná v jiném komplikovaném vztahu. Leonard si tudíž začne s milou a chápavou dívkou, kterou mu dohodí rodiče. Začíná se tak rozehrávat partie spletitých vztahů, kdy spolu více než láska s rozumem bojují láska s chtíčem. Vítěze duelu není těžké odhadnout, přesto film působí napínavě a naprosto trefně - tím spíše v době, kdy závazky a oddanost ustupují touze a vášni. Herecké výkony působí naprosto přirozeně, a tak pro mě jedinou připomínkou bude délka filmu, neboť některé scény byly navíc. Celkově ale překvapivá spokojenost. Upozornění: film pro cyniky opravdu není. ()

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to před pár lety v kině a byl jsem nadšený, že po filmu Noc patří nám je tu další skvělý Gray a Phoenix. No, po opětovném shlédnutí už tak nadšený nejsem. Postavy se, alespoň dle mě, nechovají tak jak by měly a nejsou úplně dobře napsané. Z tématu asi šlo vykřesat víc...přesto, Phoenix a Paltrow hrají senzačně,a i zbytek osazenstva dobrý. A depresivní, melancholickou atmosféru Gray opět buduje na výbornou. ()

ZnalecH 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nelituji, že jsem film shlédl. To u mně znamená více než 3 hvězdičky. Myslím si, že to byl hodně silný film. Hlavní postava dostala od osudu jednu ránu za druhou. Nejhorší je, když už si myslíte, že už máte vyhráno a najednou dostanete nožem do zad. To se může stát každému z nás a nesmí nás to dostat. "Co tě nezabije, to tě posílí." ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Úvod je dobrý, Phoenix hraje jako o závod a to psychické dno mu věříte. Dokonce ještě v momentě, kdy jde s holkama do klubu, je film dobrý. A přesně někde tady se to zlomí a celá druhá polovina je nestravitelné drama, u kterého chcete Leonarda utopit. Celé se to začne šíleně natahovat a kdyby z druhé hodiny 30 minut vystřihli, udělali by nejlépe. Závěr je sice pěkně depresivní, ale z výsledného momentu to film nevytáhne. ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Ze začátku tento příběh nevypadal nějak špatně. Ovšem postupem času vás tahle bídná romance začne nudit. Leonard (Joaquin Phoenix) má na výběr ze dvou dívek. Pro mě z nepochopitelných důvodů pořád upřednostňuje tu nepravou. I přes pár hluchých míst můžu označit tento film za průměrný. ()

Meery 

všechny recenze uživatele

Mozno by som to videla aj na menej ako 4* ale kedze som tento film zhliadla neskoro v noci a bola som aj v adekvatnej nalade, tak sa mi pacil. Ale vyslo to skor zo situacie ako zo samotneho filmu. Je to pribeh, ktory nie je nicim zvlastny a urcite to nebolo nieco neobvykle. Predvidatelne a jednoduche. Ale zato Phoenix velmi dobry... ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

romantický film, ale nic moc, děj nějak pokulhával, bylo v tom cítit dost chladu, nijak mě to nenadchlo škoda, mohlo to být lepší ()

miki68cz 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem málo, dostal jsem hodně. Velice citlivé téma nenaplněné lásky (ale která byla ta pravá???). Fantastický výkon Joaquina Phoenixe, prohlásil, že jeho poslední, nevěřím, sám musí cítit, že by po něm zůstala ve filmovém umění díra jako Macocha. Krásný i když trochu sporý hudební doprovod. Snímek by potřeboval více hodnocení (dobrých) protože šedivá barva mu naprosto nesluší. Doporučuji všem, kdo mají zkušenosti s láskou :-) ()

Marťulka 

všechny recenze uživatele

Že by tam byla romantika, to se říct nedá. Spíše nuda. Co si měl ten chudák Joaquin vybrat, tu, se kterou by se nenudil, a nebo tu, s kterou by měl život jako podle pravítka. On to udělal chytře. Ani jedné o té druhé neřekl, takže si nechal otevřená vrátka, kdyby náhodou... Nebudu říkat, že je to chlap, já si totiž myslím, že ženský jsou horší :-) Citát v závěru filmu byl to, u čeho jsem si řekla, aha, tady je ten smysl celého toho filmu. Ale škoda že až 3 min před koncem :-) ()

zly.dvojce 

všechny recenze uživatele

aaaargh chtěl bych čtyři za tu krásnou práci herců i režijně zvládnuté budování atmosféry, ale ta správná gradace, to pověstné "něco" mi tam prostě chybí. Nicméně silné tři hvězdy a velice naturalisticky ztvárněno duševní pnutí jež způsobuje ten náš zvrácený mozek ve chvíli kdy vzplaneme citem a netrefíme míru. ()

huzgi 

všechny recenze uživatele

Druhá spolupráce Graye s Phoenixem přináší neuvěřitelně citlivý, neokázalý a silný film, kde jsou všechny postavy outsidery i hrdiny, mají své velké sny, žijí své bohaté vnitřní životy i ten obyčejný malý život vně. Film je tak obyčejný a současně tak výjimečný. Už roky mne ve filmu nic tak neohromilo!!! ()

MarsVl 

všechny recenze uživatele

Joaquin v jeho "posledním" filmu, hraje záhodnou postavu a velice zdařile jí přidává jakési tajemno. Konečně zklamání a následné uvědomení, že to co v podstatě chce, už má, je více než zdařilé, bohužel velmi krátké. 3* ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Romantické drama byl vždy velmi ošidný žánr, pokud nemá správný náboj tak strašnou spoustu lidí unudí ještě než se vůbec došourá k polovině, což byl tak trochu i můj případ, vše se pak ale s postupem času zlepšilo, i když tedy ten konec byl předvídatelný až hrůza. Milostný trojúhelník s výborným Joaquinem Phoenixem uprostřed však byl docela fajn, ale jednou provždy zase dokázal, že na dvě strany to vážně moc dlouho hrát nejde. Milá a hodná holka, kterou vám dohazují rodiče, anebo problémová sousedka, co vás potřebuje jako osobního sluhu a řešitele jejích problémů? ()

PeterJon 

všechny recenze uživatele

Pekné, komorné a reálne ale nepotrebujem vlastniť. Na prvý krát som bol okúzlený z Joaquina, na druhý už ani nie. ()

shade000 

všechny recenze uživatele

Musel som dať tých 5*. Nádherný milostný trojuholník a vždy vynikajúci Joaquin Phoenix, ktorého by bola skutočne škoda, keby po tomto filme odíde, tak ako kedysi písal. Navyše keď má po boku Gwyneth Paltrow a Vinessu Shaw, no ďakujem ja som veľmi spokojný. Mne to celkom lomcovalo emócie a síce sa mi posledné gesto nie úplne páčilo, úprimne bol som veľmi rád, že to takto dopadlo... ()

NoRell 

všechny recenze uživatele

Chtělo se mi brečet, chce se mi brečet. Krása zabalená do smutku. Chodí po povrchu a zareje se do hlubin duše. ()

Reklama

Reklama