Reklama

Reklama

Epizody(12)

Cestou vlakem do školy pozoruje Matoko už delší dobu dívku, která se mu velice líbí. Jmenuje se Katsura Kozonoha. Nemá však odvahu ji oslovit. Teprve když se svěří své kamarádce Sekai, dají se věci do pohybu a on začne s Katsurou chodit. Katsura je však velice citlivá a když má dojít k tělesnému kontaktu, je velice nepřístupná. Matoko proto opět hledá pomoc u Sekai, ta ho ovšem už tajně miluje a proto mu celkem ochotně vyhoví. Vzniká tak milostný trojúhelník, který s sebou přináší pochopitelně potíže. Matoko je uchvácen novým světem, který se mu otevřel a brzy do něj vtáhne i jiná děvčata. Katsura je však stále jeho dívkou. Nakonec přijde ovšem chvíle, kdy se musí situace vyjasnit a Matoko si musí vybrat. (Nerat)

(více)

Recenze (31)

yenn 

všechny recenze uživatele

School Days je dle videohry natočený seriál ze školního prostředí pojednávající o jednom komplikovanějším vztahu. Onen vztah i jeho vývoj jsou zpracovány velmi dobře a uvěřitelně. Taktéž schvaluji, že byť se většina diváků nejspíše shodne v názoru na hlavní postavy, neměl jsem pocit, že by mě seriál do nějakého postoje tlačil, což je bezpochyby i zásluha uvěřitelného jednání postav. To vše naneštěstí neplatí po celou dobu. Seriál je to z několika důvodů rozporuplný a kontrastní, až by člověk nabyl dojmu, že na něm postupně pracovaly tři týmy. První polovina seriálu krom popisu vztahu obsahuje pár pokusů o humor (naštěstí ne mnoho) a především fanservice, často používaný v naprosto neuvěřitelných situacích (kupříkladu ve scéně, kde se Makoto po telefonu radí se Sekai, je jakoby mimochodem zařazen cca vteřinový záběr na Sekaino pozadí v kalhotkách (nutno uznat, že je to pozadí pěkné;-))). Svou absurdností mi tyto scény přišly nejvtipnější z celého seriálu a postupně jsem je přijal jako jeho roztomilou svéráz. Další čtyři díly jsou však hutným dramatem, v němž pro humor a fanservice není téměř místo. Přestože je tu snad až moc náhod, které mají zvýšit napětí, považuji tuto část seriálu za nejlepší a v jejím průběhu jsem byl připraven dát School Days o bod a hvězdičku vyšší hodnocení. Naneštěstí jsou tu však ještě dva závěrečné díly, které selhávají právě v tom, čeho jsem si na seriálu nejvíce cenil, tedy v uvěřitelnosti konání postav. Z hlavní trojice postav jsme závěrečné jednání věřil pouze jedné z nich, zbylé dvě jsou hodně přehnané. To je rozhodně škoda, jelikož jsem od School Days příliš nečekal a dlouho to vypadalo na docela příjemné překvapení. 5+/10 ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Makoto Itou si nedokáže vybrat mezi dvěma dívkami, Saionji Sekai a Katsurou Kotonohou. Ovšem umět si vybrat může být dost důležité, jak se nás autoři tohoto anime seriálu snaží přesvědčit. Mě však opět přesvědčili hlavně o tom, že anime středoškolské romance nejsou pro mě, ať už provádějí sebevětší žánrové kotrmelce. I když zde je to minimálně v jednom případě žánrové Salto Mortale. S touto proměnou souvisí i nepříliš uvěřitelná (yennem zmiňované poslední dva díly) proměna postav, nejenom těch hlavních, ale v podstatě celé školy. Ale buďme spravedliví, vše se klidně mohlo zvrhnout v řádně drsné hentai. Slabé ***. P.S. (edit 6.12.2007): Když jsem psal komentář, netušil jsem, že je v plánu natočit alternativní hentai zakončení. A je to tu! ...drsné to ovšem není. Hodnocení zůstává. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Ok, řeknete si "zase za 5, to se dalo čekat", ale u School Days jsem se musel hodně dlouho rozhodovat. Ono to není klasické High School anime o týpkovi, kterého žere každá druhá... respektive, je to tak, ale zpracování je o dost odlišné. Jak tu zmiňovali ostatní, ono ve většině epizod člověk dokáže pochopit jednání většiny postav. Je to o dost reálnější, hlavně v přístupu k randění a sexu mezi středoškoláky... takže ne, Itou není klasický anime klučina, který, když vidi peknou slečnu, tak začne krvácet z nosu a k ničemu se nemá.. právěže se má, a to hodně. Další důvod, proč bylo těžké SD ohodnotit tvkí v tom, že všechny postavy se tu chovají jako strašné svině a nejvíce právě hlavní protagonista... ale pokud máte s podobnymi zmrdy v životě zkušenosti, tak to překousnete celkem rychle. Hodně kontroverzní je pak hlavně poslední epizoda, která má zajímavé vyústění, jenž kdekdo asi nebude očekávat. Animace a kresba je průměrná.. žádný zázrak, ale kouká se na to v pohodě. Jestli se vám všemožné romanťárny ze středoškolského prostředí už zajídají, tak dejte SD šanci a třeba budete litovat, zvracet, plakat či smát se.... ale třeba taky ne :) ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Anime seriál, který mě tak dostal, asi jako máloco. Začíná to hodně zajímavě, stydlivý chlapec se zakouká do dívky a má problém, jak se s ní sblížit, naštěstí má dobrou kamarádku a ta mu s jeho problémy ráda a ochotně pomůže, protože v podstatě má toho našeho Makota ráda. Začátek je tedy taková zajímavá a hodně uvěřitelná vztahovka, která se dobře pozoruje a do pátého dílu běží příjemným a sympatickým tempem. I to rozuzlení, kdy si náš Makoto uvědomí, že jeho city jsou mnohem složitější a jeho rozhodnutí, jak to vlastně má je podle mě naprosto v pořádku (SPOILER já prostě fandil Sekai). Kdyby to skončilo 5. dílem tak tomu napálím poklidné 3* a vůbec se tím nerozrušuji, ale to co přijde po tom je prostě věc... Během pár dílu se člověk naučí hlavního hrdinu nenávidět s ohromnou intenzitou a hlavní hrdinky nedokáže nazvat jinak nežli mrcha a blbka (a to se krotím) a i všechny ostatní charaktery bude místy proklínat no a smutné je, že to pořád působí vcelku uvěřitelně. Taky jsem znal takové týpky jako je Makoto a viděl spoušť co napáchali a i když jsem na ně byl vždycky děsně naštvaný, stejně mi jiný hlásek našeptával, sakra to je frajer. Naivních hloupých holek a potvor co si jdou za svým jsem viděl taky dost a i ty ostatní typy se někdy někde vyskytli. Prostě je to jako by se zdejší osazenstvo najednou zbláznilo, nechalo se unášet svými pudy a veškerá krev z mozku se jim nahrnula do genitálií, nebo spíš taková sonda jak by svět vypadal, kdyby se lidi nedokázali plně ovládat. No a tak nastal moment, kdy jsem si přál aby to skončilo přesně tak nějak jak to skončí a i když je finále totálně přitažené za vlasy dalo mi takový krásně příjemný pocit uvolnění a zadostiučinění, že tomuhle dílku, které ve mě dokázalo probudit takhle silné emoce prostě musím dát 5* ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Wow. Co jsem to viděl? Tohle byl naprosto brutální psychoterror. Když člověk vidí ten název, opening a prvních cca 5 dílů, říká si: "Jasný, klasický školní romance". Jenže pak to nastane. Na shledanou zavedeným pravidlům, jdeme vám znechutit všechny postavy, jen se koukejte! Nemůžu úplně říct, že by chtěl vyhodit notebook oknem, protože jsem si našel pár sadistických chvilek, kdy jsem se po ďábelsku vysmál anebo nepřejícně vrněl mnohokrát opakovaným souslovím "Tohle už není možný!".Chvílema člověk nechápe myšlenkové pochody autorů, kteří zahánějí postavy k dramaticky radikálním krokům neúměrné rozvahy, aby je pak nechal topit se v naprosté nerozhodnosti, pasivitě a odevzdanosti. K hlavní mužské postavě toho zde bylo napovídáné už dost, nicméně stejný políček bych vrazil i jeho první dívce. Jak bylo též řečeno, styl a forma se tu několikrát obrátí, načež závěr graduje za hranu absurdity. Ruku na srdce: Částečně jsem to čekal a tak jsem nebyl tak udivený, ba dokonce i trochu spokojený a vnitřně jsem pociťoval mírné naplnění. I tak to bylo pro mě až moc padlý na hlavu, trochu až úchylný na to, jak nevinně se to tvářilo. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Toto milostné drama ze střední po první čtvrtině začíná dost silně tlačit na pilu a přes velmi vyhrocené situace a emoce se dostává až k závěru, který může být pro diváky romantických dramat trošku ostřejší než by mohli čekat. Lidi velmi zažraní v animé, co sledují úplně všechno, určitě budou předhazovat spousty jiných a "hlubších" seriálů s komplikovanými vztahy a postavami, ale pro člověka, který se chce jen podívat na jiné romantické drama, je to slušná volba a pro člověka, který toho moc z animé a především tohoto žánru neviděl, je to podle mě také slušná volba a alespoň takový člověk nebude zatížen tím, že by to mohl srovnávat. :) Přímočarost a uzavřenost celého příběhu tu rozhodně neškodí. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Celkový dojem: Spoilery School Days má celkom sľubný začiatok – Makoto Itou do strednej školy vždy cestuje vlakom. Tým istým vlakom do školy cestuje aj dievča Kotonaha Katsurou, do ktorej je tajne zamilovaný. Preto mu pomôže jeho kamarátka Sekai Saionji, ktorá ich dá spolu dokopy. Zo začiatku to vyzerá na šťastný párik mladých milencov, dokedy Sekai Makotovi nevyzná lásku – a v tejto časti seriálu sa končí to, čo z počiatku vyzeralo veľmi nádejne a sľubne. Kotonaha a Sekai ale nie sú jediné dievčence, ktoré milujú Makota. Okrem nich tu je ešte Setsuna Kiyoura a Otome Katou, ktoré sa okolo neho tiež točia. Ono, svojim spôsobom to je veľmi zaujímavé a mám rád takéto prepletené trojuholníky, ale charakteristika a chovanie postáv v tomto seriáli je v mojich očiach a jemnom srdci veľmi iritujúce – Makoto pre mňa nie je ani trochu sympatický a pre každého správneho chlapa a múdre dievča je to jasný príklad najväčšieho hajzla a lúzra, ktorého existencia ešte po našom krásnom svete pobieha. Neskutočne mi vadilo hlavne to, ako Makoto nebral ohľad na dievčatá a vôbec si neuvedomoval, že tým škodí nie len povesť svoju a chudých dievčat, ale vytvára pretvárky, ohováračské reči a zdokonaľuje formu šikany a rôznych posmechov. Áno, jeho nerozhodnosťou a túžbou po intímnom vzťahu ,,len“ spôsobuje to, aby netrpelo dievča jedno, či dva. Ale dokonca OSEM, počet sa ďalej zväčšuje a verte alebo nie, užil si to rovno s troma naraz pričom jedna z ,,vyvolených“, Sekai otehotnela. V podstate mi aj bolo jedno, keď vyplakávala Sekai alebo jej protivná kamarátka Setsuna, pretože je trochu pravdy na tom, že to ony samy môžu za to, čo spravili inej chudere (správne, jedná sa o Kotonahu) a prečo sa cíti zle, keď sa približujú k Makotovi (áno, ten najväčší zmrd, ktorého anime svet stretol), ktorý sa dostáva do ozajstného ,,romantického“ šialenstva, neovláda sa a chce súložiť s takmer každou ženou, ktorá o neho zakopne. Doslova. Inak práve Kotonaha je tá postava, ktorá ma ešte držala pri pozeraní a s ktorou jedinou som mohol sympatizovať a s ktorou jedinou si mohol Makoto vybudovať vzťah. Zažila niekoľko sklamaní. ,,Kladné“ postavy ju vždy klamali, ohovárali a vyhýbali sa jej a naozaj ona je jediný dôvod, ktorý niekoho môže prinútiť smútiť, ľutovať alebo plakať. So záverom som viac-menej spokojný, hlavný hrdina si svoj osud rozhodne zaslúžil a Sekai svojim spôsobom tiež. Kotonaha sa mi ako yandere psychopatka veľmi zapáčila a vo svojej práci som jej držal palce, no inak záverečná epizóda nie je krutá tak, ako som sa dočítal. Ako celok je anime mierne nadpriemerné, nenudil som sa a vydržal som sa na to s chuťou pozerať do konca. Animácia mi sedí a hudba tomuto hanbu nerobí. Svojim spôsobom je naozaj reálne a taktiež mierne ecchi alebo humor sú tiež na dobrej úrovni, a niektoré momenty či scény sú dosť povedené takže nakoniec som s týmto anime spokojný. Odporúčam keď máte radi trojuholníkové romantické komédie a zápletky, a nevadí vám nerozumné chovanie postáv. Moje hodnotenie: 60% () (méně) (více)

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou víc jak 250 anime sérií a o School Days jsem slyšel mnohé dobré. Nu, jaké bylo moje překvapení. Celý seriál je rozdělen do 3 kategorií. Super začátek | naprosto zvoraný prostředek | velmi podivné poslední dva díly. Začíná to jako romantické anime, hlavní postava Makoto Itou je stydlivý chlapec, který se spokojí jen s pozorováním holky, do níž je zamilován a představa polibku mezi nimi je něco jako scifi. Díky jeho kamarádce se však ti dva dají dohromady. Následuje velmi reálný příběh, jak se ti tři dostávají pomalinku do sexuálního života. Až do jedné chvíle. Zde nastupuje další etapa tohoto anime, která se mi tak zhnusila, že jsem přemýšlel o stopnutí a DEL z PC. *SPOILER!!!* Makoto si totiž začne s tou kámoškou a hraje to na dvě strany. Nemůže se však rozhoupak k tomu, aby se rozešel se svou dívkou, která stále všude rozhlašuje, že jsou stále spolu. Jeho "eehh aaaahhh" místo odpovědi mě vytáčelo několikrát v episodě. Nakonec, když to mezi těma dvěma nevypadá dobře a nadruhou stranu dobře vypadá mezi ním a kamarádkou, mu nabídne jeho další kamarádka sex a on přijme. Proč by ne, že... Když se dozví nekalou zprávu, další jeho kamarádka ho jde utěšovat a s tou se taky vyspí a co víc, rozdá si to pak i se 3 holkama zároveň. Absolutně kašle na všechny a hrozně se diví, když je na něj někdo naštvanej. Však nedělá nic špatného...*KONEC SPOILERU* Třetí část ve dvou episodách velmi rychle ukončí to trápení a to velmi originálním způsobem. Za ten dávám jednu hvězdičku. Ale i tak je dost nereálný - přehnaný. Komplet tomuto anime dávám 2,5/10 - začátek byl opravdu dobrý. ()

Saraph 

všechny recenze uživatele

V podstatě moje první anime tohohle žánru a zároveň se ukázalo, že je tento kousek naprosto unikátní, když jej přirovnám k těm různým dalším z žánru "school romance". Většinou se totiž setkáváme s hromadou holek kolem jednoho nic nedělajícího kluka, což tady naopak hlavní postavou je ten, kdo se o ty holky zajímá. Zároveň je tahle show jedna z mála, kde dojde opravdu i na sex (když odstrčím stranou hentai) a to ne zrovna málo. Ve své podstatě je těchto 12 epizod narvaných k prasknutí a byl jsem v poslední epizodě dřív, než jsem si to stačil uvědomit. ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Řeknu vám na rovinu, že tohle anime byl opravdu boj. První polovina se opravdu nijak nevymiká ostatním milostným dramatům. To jsem se ještě relativně bavil. Ústřední charakterová trojice mi dokonce trochu (více) připomínala vynikající Kimi Ga Nozomu Eien. Jenže School Days má do něj přece jen daleko. I když se totiž autoři snaží vytvořit dramatické situace, které by vás nějak dojali ci rozesmutněli, tak i přesto se nemůžu ubránit dojmu, že to tady prostě jaksi nefunguje. Žádné emoce z těch postav netryskají a vy se prakticky jen díváte na jakési loutky. A vůbec nejhorší na celém tomto seriálu je chování hlavního mužského aktéra Makota. Ten prostě v celé druhé půlce naprosto otočí ze stydlivého chlapečka a změní s v egositicky sexuchtivého jedince. (Tak jako v původní hře) Holky mu najednou skáčou sami do postele a on si to rázně užívá. Tento fakt mi opravdu vadil. A vůbec když dojde na Sekai a její tajemství, tak mi bylo naprosto zle z jeho chování a měl jsem chuť ho zabít! No a právě v tomto smyslu trochu pomůžou poslední dva díly (jak píšou kolegové). Sice je to oproti předchozímu ději těžko uvěřitelné a neskutečné, ale pro mě to bylo jako vysvobození... Za to přihazuju jeden bod. 6/10 ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Kind of usual school days. Keď sa na záver viacmenej už len smejete, že ta desivá naivita postáv a z reality vytrhnuté chovanie viedlo presne ku krvavému vrecu pri zapadajucom slnku, uvedomíte si, že tých šesť hodín psychohrátok za to možno aj stálo. ()

AngelLucy 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale je to moje první anime, kterému sem dala méně než 4 hvězdy! A u mě -milovníka anime- se to opravdu nikdy nestalo. Na začátku to byl překvapivý a příjemný milostný trojúhelník, až po pár dílech se postavy chovaly nepochopitelně přibylo více vynucených zvratů a postavy jsem měla každou epizodou méně ráda a konec to úplně zavřšil! Naštvalo mě to tak, že tomu nemůžu sama uvěřit! ()

Honza135 

všechny recenze uživatele

„NEJPRVE JSEM SE SPOKOJIL JEN S POHLEDEM NA NI... SEDĚT VEDLE NÍ, OBĚDVAT S NÍ MĚ ZNERVÓZŇOVALO. PŘEMÝŠLÍM NAD TÍM, KDY TO ZAČALO... KDYŽ JSEM SE JÍ CHTĚL DOTKNOUT, OBEJMOUT JI. TO MI NESTAČILO, CHTĚL JSEM VÍC A VÍC... NAKONEC JSEM SE PŘESTAL OVLÁDAT A STAL JSEM SE SOBECKÝM...“ Seriál byl vytvořen podle stejnojmenné vizuální novely, ve které Itou Makoto nastoupí do prváku. Při každodenním dojíždění vídá ve vlaku dívku ze stejné školy - Katsuru Kotonohu. Zalíbí se mu, a tak si ji nenápadně vyfotí a fotku si na mobilu nastaví jako tapetu... » Co se mi líbilo: 1) Příběh založený na romantice. Tento seriál byl můj první zhlédnutý anime počin s romantickou tématikou. A právě děj, který čerpá zápletku (a vůbec všechno) jen ze vztahů hlavního hrdiny s ostatními holčinami, mě vskutku oslovil. Co se týče romantiky, popravdě, jednu chvíli jsem netušil, která z děvčat by si měla Makota získat. Přál jsem ho jak Kotonoze, tak i Sekai a Otome. 2) Silné drama. Nervydrásajících okamžiků je tu skutečně požehnaně, především v poslední třetině seriálu. Ke konci série pak drama skvěle graduje a nenechá diváka v klidu. Vůbec jsem si nedokázal představit, jak to celé dopadne. Kdybych měl své pocity přirovnat ke strunám, tak by se pnutím postupně přetrhávaly, jak by se příběh posouval blíže a blíže do závěru. 3) Používání mobilů. Celý příběh mě přišel o to uvěřitelnější, když si všichni mezi sebou volali nebo posílali zprávy. Už právě za toto považuji anime seriál za velmi uvěřitelný. 4) Hudba. Co se týká openingu, tak si pochvaluji jeho hudební styl první půlky nultých let. Právě tato skladba mi připomněla mé pocity při opětovném shlédnutí. Ending tu musím vychválit za jeho rozmanitost. Není totiž jeden, ale je jich hned několik. Já jsem si oblíbil ending Waltz a pak také Still I Love You, který je paradoxně openingem ve vizuální novele. Z hudby na pozadí zmíním melancholickou klavírovou melodii Chiisana Tan a písničku ze závěru seriálu. Obě dotáhly drama k dokonalosti. 5) Vlaky. Právě i jejich přítomnost měla dopad na seriál. Momentky s nimi spojené dodávaly příběhu další dramatické chvilky; ať už je řeč o zpomalených záběrech nebo vhodně načasovaných příjezdech. 6) Barva vlasů. Narozdíl od jiných anime sérií zde nenajdete pestrobarevné odstíny vlasů, ať už je řeč o modré, červené, fialové či zelené. Všechny postavy tu mají svůj reálný odstín černé nebo hnědé barvy. Autoři se opravdu drželi uvěřitelnosti, jak to jen šlo. » Co jsem nemusel: 1) Komedii. Neříkám, že stála zcela za zlámanou grešli, ale ne vždy byla vtipná scéna k pobavení. Našly se i ty, které byly spíše k pláči; například první minuty bazénové epizody. Na druhou stranu, tato série mi vykouzlila úsměv na tváři ze stále se opakující nadávky "baka"... 2) Animaci. Upřímně, v době vzniku anime adaptace se už dalo animovat mnohem lépe. Její propracování bych označil za nízkorozpočtové, stejně tak jako dabing. Avšak si lze rychle přivyknout, pokud tedy nesledujete několik seriálů naráz... » Shrnutí: Toto je jiná romantika, než na kterou jsem zvyklý. Je plná lží, nevěry, ale také naděje na dobrý konec. Ačkoliv má své mouchy, je to ukázkové velodrama, které v mé shlédnuté anime tvorbě zatím žádný jiný titul nepřekonal. Přečtena původní vizuální novela (která je přeci jen lepší než seriál). Shlédnuto v japonském znění se slovenskými titulky v TV verzi () (méně) (více)

Dejvi21 

všechny recenze uživatele

Abych byl upřímný, nemám kromě klasické trojice - Pokémon/Digimon/Beyblade (a Death Note)- se světem anime rozsáhlé zkušenosti, jelikož je ale v mém okolí tento žánr poslední dobou hojně rozšířen, šel jsem pro jednou s davem a zkusil School Days, to jen tak úvodem... V dnešní době jde námětem málokdy překvapit, proto mi nevadilo klišé hezké spolužačky a stydlivého spolužáka s aktivní kamarádkou. Od samého počátku mě pohltila úžasná atmosféra a zajímavě se odehrávající příběh, říkal jsem si, o co všechno jsem přišel, když jsem se anime vyhýbal, myslel jsem, že za pouhých 12 dílů s tak vynikajícím startem nemůže kvalita klesnout, leč stalo se. Nevadilo mi, když hlavní hrdina navázal vztah se svou kamarádkou, naopak se mi to zdálo jako hodně dobrý prvek v rámci romantického žánru, no řekněte - jeho kamarádka mu pomůže navázat vztah s jinou, ale zjistí, že ho miluje, pak si on uvědomí, že miluje ji, ale už je ve vztahu se svou první láskou, no romantika jako blázen. Pak už se to ale začne střemhlav řítit do pekel, kdy zdánlivě bezhlavě zamilovaný hrdina začne zahýbat a nakonec ojíždět téměř celou školu. Za poslední tuším 4 díly se povede ABSOLUTNÍ DEFORMACE hlavních postav a toho kluka musí většina lidí nenávidět. Navzdory faktu, že se ze stydlivky a obyčejného kluka stane bezcharakterní děvkař, bych dal pořád ještě 3/4*, i přestože se mě předposlední díl snaží od tohoto počínání všemožně odradit. Jenomže pak přichází poslední epizoda, no to je takový FAIL, až jsem si myslel, že snad koukám na jiný seriál, český odpad, americký F rating, zvrhlost nad zvrhlost. Nebýt vynikajícího začátku, respektive první půlky, za tu poslední sci-fi epizodu bych se nezdráhal sestřelit SD odpadem, takhle alespoň ty 2* a je to veliká škoda, jelikož jsem ještě u 6. dílu počítal s 5* a uvažoval i o začlenění do oblíbených seriálů. ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele

A súťaž o najnesympatickejšieho debila v hlavnej úlohe animovaného seriálu vyhráva.... Matoko! A na najvyšinutejšiu postavu tu sú tiež hneď dve kandidátky... Prvých pár častí je pohodová romanca (nie veľmi zaujímavá), potom sa to zvrtne a vy sa už iba rozčuľujete... Ak sa tam aj pokúsili o nejakú situáciu, čo mala vyznieť vtipne (alebo nebodaj milo), už ste to jednoducho nepobrali... Matoko sa zmenil, začne ich klamať, podvádzať a vlastne preťahovať každú sukňu, čo sa o neho obtrie... Jednej z toho hrabne a tej druhej na konci tiež... Musím však povedať, že to psycho v poslednej časti som si užil... ^_^ No a čo sa týka valentínskeho OVA, nevidím žiadny zmysel v jeho pozeraní ak už za sebou máte koniec... ()

Allcinna 

všechny recenze uživatele

Snesu ve světě anime leccos, ale tohle bylo i na mě docela silný kafe. Tohle anime jsem sledovala kvůli zvědavosti a získání povědomí o charakteru yandere. V půlce představení mě čekal první šok, kdy milostný trojúhelník přerostl do obřích rozměrů. Druhý šok mě čekal - jak jinak - v závěrečném dílu. Autoři chtěli nejspíše vytvořit TAK TROCHU JINOU školní harémovku... pozor, na tomto kratičkém dvanáctidílném seriálku není pranic nevinného. ()

Kingi 

všechny recenze uživatele

Tohle anime bylo hodně těžké ohodnotit. Váhal jsem mezi hodně nízkým hodnocením, ale zanedlouho jsem se přistihl, jak přemýšlím o vysokém hodnocení. Je to dosti kontroverzní a myslím, že se o to pravděpodobně zasloužili poslední dvě epizody. Další kontroverze spočívá v jednání postav. Spousty lidí tvrdí, že se postavy chovají normálně a uvěřitelně, avšak existuje druhá základna lidí, která tvrdí pravý opak. Já osobně se kloním k názoru reálného chování postav. Hodně lidí by mi řeklo, že poslední dvě epizody hovoří proti mně, že to normální chování není. To přiznávám, avšak Vy si přiznejte, že ne každý na tomto světě je normální. Mně jejich chování přišlo REÁLNÉ, což je trošku jiný termín. Co se týče zakončení seriálu, tak dívky nezvládli stres (bo co já vím, psycholog nejsem) a přeskočilo jim, což patří taky do reálného světa. PRO TY, CO NEVIDĚLI: nemohu Vám toto anime doporučit, ale zároveň Vám nemůžu říct, ať se na něj nedíváte. U takto kontroverzních kousků se musíte rozhodnout úplně sami, zda-li tomu věnujete čas nebo ne. Můžu Vám pravděpodobně slíbit jedno: Ať už Vás toto anime nadchne nebo Vás dovede k jeho nenávisti, nenechá Vás nedotčenými. Za mě **** ()

daGGos 

všechny recenze uživatele

Víte, kdyby jste se mě zeptali na to, do jakého anime světa bych chtěl vstoupit, řekl bych bez váhání School Days. To proto, abych zašel za hlavním hrdinou a rozbil mu ciferník. Tohle bylo totiž asi první anime, ve kterém jsem chování naprosté většiny postav doslova protrpěl. Jenže! Pravě díky tomuto faktu jsem si dokázal konec School Days opravdu užít. Jen škoda, že do té závěrečné švandy nezahrnuli i zbytek školy. Doporučují 3 podvádějící studenti z 5 ale ten třetí jenom kvůli konci. ()

Reklama

Reklama