Reklama

Reklama

Epizody(12)

Cestou vlakem do školy pozoruje Matoko už delší dobu dívku, která se mu velice líbí. Jmenuje se Katsura Kozonoha. Nemá však odvahu ji oslovit. Teprve když se svěří své kamarádce Sekai, dají se věci do pohybu a on začne s Katsurou chodit. Katsura je však velice citlivá a když má dojít k tělesnému kontaktu, je velice nepřístupná. Matoko proto opět hledá pomoc u Sekai, ta ho ovšem už tajně miluje a proto mu celkem ochotně vyhoví. Vzniká tak milostný trojúhelník, který s sebou přináší pochopitelně potíže. Matoko je uchvácen novým světem, který se mu otevřel a brzy do něj vtáhne i jiná děvčata. Katsura je však stále jeho dívkou. Nakonec přijde ovšem chvíle, kdy se musí situace vyjasnit a Matoko si musí vybrat. (Nerat)

(více)

Recenze (31)

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Toto milostné drama ze střední po první čtvrtině začíná dost silně tlačit na pilu a přes velmi vyhrocené situace a emoce se dostává až k závěru, který může být pro diváky romantických dramat trošku ostřejší než by mohli čekat. Lidi velmi zažraní v animé, co sledují úplně všechno, určitě budou předhazovat spousty jiných a "hlubších" seriálů s komplikovanými vztahy a postavami, ale pro člověka, který se chce jen podívat na jiné romantické drama, je to slušná volba a pro člověka, který toho moc z animé a především tohoto žánru neviděl, je to podle mě také slušná volba a alespoň takový člověk nebude zatížen tím, že by to mohl srovnávat. :) Přímočarost a uzavřenost celého příběhu tu rozhodně neškodí. ()

yenn 

všechny recenze uživatele

School Days je dle videohry natočený seriál ze školního prostředí pojednávající o jednom komplikovanějším vztahu. Onen vztah i jeho vývoj jsou zpracovány velmi dobře a uvěřitelně. Taktéž schvaluji, že byť se většina diváků nejspíše shodne v názoru na hlavní postavy, neměl jsem pocit, že by mě seriál do nějakého postoje tlačil, což je bezpochyby i zásluha uvěřitelného jednání postav. To vše naneštěstí neplatí po celou dobu. Seriál je to z několika důvodů rozporuplný a kontrastní, až by člověk nabyl dojmu, že na něm postupně pracovaly tři týmy. První polovina seriálu krom popisu vztahu obsahuje pár pokusů o humor (naštěstí ne mnoho) a především fanservice, často používaný v naprosto neuvěřitelných situacích (kupříkladu ve scéně, kde se Makoto po telefonu radí se Sekai, je jakoby mimochodem zařazen cca vteřinový záběr na Sekaino pozadí v kalhotkách (nutno uznat, že je to pozadí pěkné;-))). Svou absurdností mi tyto scény přišly nejvtipnější z celého seriálu a postupně jsem je přijal jako jeho roztomilou svéráz. Další čtyři díly jsou však hutným dramatem, v němž pro humor a fanservice není téměř místo. Přestože je tu snad až moc náhod, které mají zvýšit napětí, považuji tuto část seriálu za nejlepší a v jejím průběhu jsem byl připraven dát School Days o bod a hvězdičku vyšší hodnocení. Naneštěstí jsou tu však ještě dva závěrečné díly, které selhávají právě v tom, čeho jsem si na seriálu nejvíce cenil, tedy v uvěřitelnosti konání postav. Z hlavní trojice postav jsme závěrečné jednání věřil pouze jedné z nich, zbylé dvě jsou hodně přehnané. To je rozhodně škoda, jelikož jsem od School Days příliš nečekal a dlouho to vypadalo na docela příjemné překvapení. 5+/10 ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou víc jak 250 anime sérií a o School Days jsem slyšel mnohé dobré. Nu, jaké bylo moje překvapení. Celý seriál je rozdělen do 3 kategorií. Super začátek | naprosto zvoraný prostředek | velmi podivné poslední dva díly. Začíná to jako romantické anime, hlavní postava Makoto Itou je stydlivý chlapec, který se spokojí jen s pozorováním holky, do níž je zamilován a představa polibku mezi nimi je něco jako scifi. Díky jeho kamarádce se však ti dva dají dohromady. Následuje velmi reálný příběh, jak se ti tři dostávají pomalinku do sexuálního života. Až do jedné chvíle. Zde nastupuje další etapa tohoto anime, která se mi tak zhnusila, že jsem přemýšlel o stopnutí a DEL z PC. *SPOILER!!!* Makoto si totiž začne s tou kámoškou a hraje to na dvě strany. Nemůže se však rozhoupak k tomu, aby se rozešel se svou dívkou, která stále všude rozhlašuje, že jsou stále spolu. Jeho "eehh aaaahhh" místo odpovědi mě vytáčelo několikrát v episodě. Nakonec, když to mezi těma dvěma nevypadá dobře a nadruhou stranu dobře vypadá mezi ním a kamarádkou, mu nabídne jeho další kamarádka sex a on přijme. Proč by ne, že... Když se dozví nekalou zprávu, další jeho kamarádka ho jde utěšovat a s tou se taky vyspí a co víc, rozdá si to pak i se 3 holkama zároveň. Absolutně kašle na všechny a hrozně se diví, když je na něj někdo naštvanej. Však nedělá nic špatného...*KONEC SPOILERU* Třetí část ve dvou episodách velmi rychle ukončí to trápení a to velmi originálním způsobem. Za ten dávám jednu hvězdičku. Ale i tak je dost nereálný - přehnaný. Komplet tomuto anime dávám 2,5/10 - začátek byl opravdu dobrý. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Wow. Co jsem to viděl? Tohle byl naprosto brutální psychoterror. Když člověk vidí ten název, opening a prvních cca 5 dílů, říká si: "Jasný, klasický školní romance". Jenže pak to nastane. Na shledanou zavedeným pravidlům, jdeme vám znechutit všechny postavy, jen se koukejte! Nemůžu úplně říct, že by chtěl vyhodit notebook oknem, protože jsem si našel pár sadistických chvilek, kdy jsem se po ďábelsku vysmál anebo nepřejícně vrněl mnohokrát opakovaným souslovím "Tohle už není možný!".Chvílema člověk nechápe myšlenkové pochody autorů, kteří zahánějí postavy k dramaticky radikálním krokům neúměrné rozvahy, aby je pak nechal topit se v naprosté nerozhodnosti, pasivitě a odevzdanosti. K hlavní mužské postavě toho zde bylo napovídáné už dost, nicméně stejný políček bych vrazil i jeho první dívce. Jak bylo též řečeno, styl a forma se tu několikrát obrátí, načež závěr graduje za hranu absurdity. Ruku na srdce: Částečně jsem to čekal a tak jsem nebyl tak udivený, ba dokonce i trochu spokojený a vnitřně jsem pociťoval mírné naplnění. I tak to bylo pro mě až moc padlý na hlavu, trochu až úchylný na to, jak nevinně se to tvářilo. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Makoto Itou si nedokáže vybrat mezi dvěma dívkami, Saionji Sekai a Katsurou Kotonohou. Ovšem umět si vybrat může být dost důležité, jak se nás autoři tohoto anime seriálu snaží přesvědčit. Mě však opět přesvědčili hlavně o tom, že anime středoškolské romance nejsou pro mě, ať už provádějí sebevětší žánrové kotrmelce. I když zde je to minimálně v jednom případě žánrové Salto Mortale. S touto proměnou souvisí i nepříliš uvěřitelná (yennem zmiňované poslední dva díly) proměna postav, nejenom těch hlavních, ale v podstatě celé školy. Ale buďme spravedliví, vše se klidně mohlo zvrhnout v řádně drsné hentai. Slabé ***. P.S. (edit 6.12.2007): Když jsem psal komentář, netušil jsem, že je v plánu natočit alternativní hentai zakončení. A je to tu! ...drsné to ovšem není. Hodnocení zůstává. ()

Galerie (465)

Reklama

Reklama