Reklama

Reklama

Lee Adama sa vydáva na svoju prvú misiu ako veliteľ hviezdnej lode Pegasus. (SkyShowtime)

Recenze (106)

novoten 

všechny recenze uživatele

Správná Galactická cesta s dobrodružstvím, které nezůstává bez následků a s nejednoznačnými hrdiny, za jejichž každým činem se skrývá minulost, vyhrocená situace nebo jenom chyba způsobená lidským faktorem. I Pegasus měl takovou svoji zarputilou a neústupnou Starbuck. A jak na závěr říká Bill Adama, kdoví, jak by to dopadlo s Galacticou, kdyby velitel neměl Roslinovou, Saula a Leeho. Cesta vstříc osudu pokračuje. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Docela chabá výplň mezi třetí a čtvrtou řadou BSG. Dozvíme se něco nového a je to poměrně poutavé, ale bohužel to obsahuje také dost logických chyb, typických pro BSG. Nicméně oceňuji snahu tvůrců udělat z admirála Cainové ještě většího záporáka. To se jim rozhodně povedlo, zamrzí pak jen, že se s ní nedokázaly vypořádat tak, jak by zasloužila. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Jako každý seriál má Galactica slabší díly, které nijak výrazně neposunují děj (Scar, Dirthy Hands, Tigh me up atd.). Pak má ale taky skvělé pětihvězdičkové díly s hutným dějem, emocemi a super bitvou. Je škoda, že Razor spadá do té první kategorie. Linie s odpadlickou cylonskou lodí je ještě docela dobrá, i potěší hlavně diváky, kteří viděli původní BSG (u nás je to odhadem osm lidí :-). Vracet se ale ve flashbacích na Pegasus byla chyba - hlavně proto, že se tu vlastně nedozvíme nic nového, jenom v obraze vidíme to, co v dílech Pegasus a Ressurection Ship vyprávěl XO Pegasu Fisk Saulu Tighovi. Ale na zničení battlestaru na orbitě jedné z kolonií se hezky kouká. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Slušný filmík (u nás vysielaný ako dve časti). Dobrá hra s motiváciami a charaktermi postáv. Nie je to len upútavka na tretiu a štvrtú sériu, je to seriózna ukážka toho, ako by sa malo pracovať s postavami a ako účelne využiť fakty známe už zo seriálu (Ak ste zatiaľ nepočuli o battlestar Pegasus, nemá to však zmysel sledovať). Nová ústredná postava bola určite dobrá voľba... Rovnako aj mladý Adama, ktorý má aj samostatný web seriál BSG: RAZOR FLASHBACKS... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ostatní to už řekli, ale proč to nezopakovat - BSG Razor je jen zbytečně matoucí ztrátou času, pokud nemáte za sebou minimálně dvě série nejbáječnější sci-fi akční jízdy v této i jakékoliv jiné galaxii. Jste-li jedním z těch šťastnějších (tedy divákem/fanouškem BSG), přivítáte Razor jako velmi trefné doplnění již viděného a utvrdíte se v názoru, že sex není žádná od citů izolovaná zábava, kterou lze provozovat bez rozmyslu:) Kvalitní audiovizuální forma je přítomna i zde, ale po stránce příběhové už tahle břitva svému jménu čest moc nedělá - i když ještě nejde říct, že by to bylo tupé, osud hlavní hrdinky a její "interakce" s ostatními postavami jsou až příliš předvídatelné, a vzhledem ke standardům seriálu špetičku laciné. Takže co s tím? I když budu tento film hodnotit jako součást "fenoménu", se kterým jsem jakžtakž obeznámen, a leccos mě tu opravdu potěšilo, nemůžu si nepřipadat jako čtenář nejmenovaného Dickensova kusu, který onen román zhodnotil slovy: "Ne tak dobré, jako jsem čekal." Ono je tu totiž ještě tu druhé leccos - leccos, které mi naopak opravdu chybělo. Byla tu jedinečná možnost rozebrat admirála Cainovou až na kost, a bohužel jsme uvízli někde v půli cesty. A ještě hůř je na tom chuděra Kendra - u té by mě vážně zajímalo PROČ se rozhodla tak jak se rozhodla, a přitom nejsme při závěrečných titulcích odpovědím o nic blíže než při tom moooc pěkném úvodním monologu. Já vím, že celý Razor je o rozcestích a rozhodnutích, ale to nemůže být omluva pro takovou lajdáckou práci s takto "kontroverzními" hrdinkami. Je to škoda, Razor mohl být něčím víc než jen výplní lačných chřtánů BSG fans - ale i tak není proč litovat doby strávené pro změnu na palubě Pegasu. Dávám 70% A OPAKUJU PŘÁTELSKOU RADU - KDO NESLEDUJE BSG, AŤ SE PROBOHY NEDÍVÁ ANI NA RAZOR. Díky;) ()

Galerie (187)

Zajímavosti (1)

  • Mary McDonnell (Laura Roslin) obsadila roku 2012 poslední místo v anketě „The Hollywood Reporter“ o nejlepší náhradu reálného presidenta filmovým. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama