Reklama

Reklama

Lee Adama sa vydáva na svoju prvú misiu ako veliteľ hviezdnej lode Pegasus. (SkyShowtime)

Recenze (106)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ostatní to už řekli, ale proč to nezopakovat - BSG Razor je jen zbytečně matoucí ztrátou času, pokud nemáte za sebou minimálně dvě série nejbáječnější sci-fi akční jízdy v této i jakékoliv jiné galaxii. Jste-li jedním z těch šťastnějších (tedy divákem/fanouškem BSG), přivítáte Razor jako velmi trefné doplnění již viděného a utvrdíte se v názoru, že sex není žádná od citů izolovaná zábava, kterou lze provozovat bez rozmyslu:) Kvalitní audiovizuální forma je přítomna i zde, ale po stránce příběhové už tahle břitva svému jménu čest moc nedělá - i když ještě nejde říct, že by to bylo tupé, osud hlavní hrdinky a její "interakce" s ostatními postavami jsou až příliš předvídatelné, a vzhledem ke standardům seriálu špetičku laciné. Takže co s tím? I když budu tento film hodnotit jako součást "fenoménu", se kterým jsem jakžtakž obeznámen, a leccos mě tu opravdu potěšilo, nemůžu si nepřipadat jako čtenář nejmenovaného Dickensova kusu, který onen román zhodnotil slovy: "Ne tak dobré, jako jsem čekal." Ono je tu totiž ještě tu druhé leccos - leccos, které mi naopak opravdu chybělo. Byla tu jedinečná možnost rozebrat admirála Cainovou až na kost, a bohužel jsme uvízli někde v půli cesty. A ještě hůř je na tom chuděra Kendra - u té by mě vážně zajímalo PROČ se rozhodla tak jak se rozhodla, a přitom nejsme při závěrečných titulcích odpovědím o nic blíže než při tom moooc pěkném úvodním monologu. Já vím, že celý Razor je o rozcestích a rozhodnutích, ale to nemůže být omluva pro takovou lajdáckou práci s takto "kontroverzními" hrdinkami. Je to škoda, Razor mohl být něčím víc než jen výplní lačných chřtánů BSG fans - ale i tak není proč litovat doby strávené pro změnu na palubě Pegasu. Dávám 70% A OPAKUJU PŘÁTELSKOU RADU - KDO NESLEDUJE BSG, AŤ SE PROBOHY NEDÍVÁ ANI NA RAZOR. Díky;) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Povinnost pro fanoušky BSG. Pro ostatní rozhodně nejen ztráta času, ale i zbytečná snaha dostat se do vesmíru, v kterém tímto okamžikem žije asi 45tisíc lidí na několika malých a jedné velké vesmírné lodi a hledají svůj domov. Nový bájný domov. Jako doplnění "mytologie" Pegasus je to rozhodně slušný počin, ale nejvíce na něm oceňuji odvahu připomenout starou sérii BSG z dob první války cylonů s lidmi. Po chvíli sledování co a jak se dělo na Pegasus(a hlavně proč) se naskytne skvělá příležitost podívat se na výtvor cylonů z první války, který opravdu stojí za to. Nebál bych se prodloužit závěr filmu. Škoda, že režisér byl proti. Nebral bych to jako nálepku na ránu všem fanouškům, kteří netrpělivě očekávají další sezonu. tento snímek měl vzniknout a je dobře, že vznikl. Prostě se jen objevilo příjemné "okno", které dovolilo ho natočit a vydat. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Prišlo mi trochu zbytočné uvádzať Razor, ako samotný film súvisiaci zo seriálom, skôr by som to prirovnal k predĺženému klasickému dielu BSG. Pre skalných fanúšikov povinné..... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Správná Galactická cesta s dobrodružstvím, které nezůstává bez následků a s nejednoznačnými hrdiny, za jejichž každým činem se skrývá minulost, vyhrocená situace nebo jenom chyba způsobená lidským faktorem. I Pegasus měl takovou svoji zarputilou a neústupnou Starbuck. A jak na závěr říká Bill Adama, kdoví, jak by to dopadlo s Galacticou, kdyby velitel neměl Roslinovou, Saula a Leeho. Cesta vstříc osudu pokračuje. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Razor je trochu násilně naroubovaný film (nebo spíše dvojdíl) mezi třetí a čtvrtou sérii, i když příběhově tam nijak nezapadá. Vracíme se do minulosti na Pegasus, do dob vlády admirálky Cainové a vzestupu jedné, dříve neznámé postavičky - Kendry Shaw, kolem které se více méně celý Razor točí, protože její charakter je doslova ostrý jako BŘITVA. BSG: Razor je poměrně zajímavá vsuvka, zejména pro fandy seriálu určitě slušná podívaná, ale není to úplně ono, člověk cítí jistou samoúčelnost, když vše co v Razoru začne, v něm taky skončí, aniž by to ovlivnilo běh seriálu - navíc k tomu ještě dost pateticky, což je asi největší zápor, neboť to narušuje jinak zajímavou osudovost celého BSG... PS: Nekoukejte na Razor, pokud neznáte předchozí 3 série BSG, to je snad samozřejmost! 7/10 ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Docela chabá výplň mezi třetí a čtvrtou řadou BSG. Dozvíme se něco nového a je to poměrně poutavé, ale bohužel to obsahuje také dost logických chyb, typických pro BSG. Nicméně oceňuji snahu tvůrců udělat z admirála Cainové ještě většího záporáka. To se jim rozhodně povedlo, zamrzí pak jen, že se s ní nedokázaly vypořádat tak, jak by zasloužila. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Jojo, všichni hláškují, i když mají v kalhotách. Každý je neomylný filosof, i když je totální mentální zrůda. Každý si je jist ... Nikdo si není ničím jist. Takové trochu moc líbivé a "vycházející" překlenutí.... Ale jo, pár věcí mě potěšilo... :-) ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem neviděl, tak těžko můžu hodnotit se spojením s filmem. Diplomatické vyjednávání zaslepené nad nějakou pořádnou zápletkou. Divné chování robotických bytostí, že by je porazilo i malé dítě. Slabý průměr. ( Hodnocení: 5/10 ) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

objektivně bych dal asi hvězdičky čtyři, ale sakra, já sem chtěl vždycky vědět co se na Pegasu dělo a díky tomuto mohu být zas o něco spokojenější ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 10/10 Efekty 10/10/// +excelentní vesmírné bitvy, hudba, atmosféra, efekty, děj hodně prozradí o motivaci postav, scénáristům se to podařilo do děje seriálu napsat bez chybyčky -dějově se vracíme o řadu a půl nazpět a dozvídáme se informace, které by byly užitečnější už dříve/// Zajímavé zpestření před začátkem čtvrté řady. Sledujeme tu regulerní válku, které snad ani Epizoda II Star Wars nesahá po knypl. Pro fanouška seriálu je to naprostá povinnost. Pro nezasvědceného hodně zajímavá podívaná. BSG si žije svím vlastním světem a já jsem rád, že do něho mohu patřit a že mu rozumím./// Celkem 87%/// ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Solidní výplňový dvojdíl patřící chronologicky někam do druhé série - ta byla z celé BSG zatím imho nejlepší a to hlavně díky konfliktům s/na lodi Pegasus o které je celý Razor. Jako běžný film samozřejmě nefunguje, ale mezi jdnotlivými díly patří jednoznačně k nadprůměru, i přes mírně zmršený konec s infiltrací Cylonské lodě (který je víceméně nelogický, nesmyslný, hloupý a... velmi patetický) 7/10 ()

k212 

všechny recenze uživatele

Opět další zničující pecka z rodiny BSG, tentokrát v podobě dvou navýsost nesympatických hrdinek. Divák by totiž čekal, že když se podívá na zoubek Battlestar Pegasusu, objeví se nějaké vysvětlování či osvětlovaní, nikoliv ... vidíme činy tak, jak se staly a je to jen a jen o rozhodnutí lidí, jejich loajalitě a okolnostech, ale rozhodně ne o humanitě či emocích. Razor ani omylem nezměnil můj prvotní názor na zeleně postiženou (hm tedy modrou) mozkovnu adm. Cainové a už vůbec nepokoušel mé sympatie nad poskokem zvaným Kendra Shaw, jenž se shodou okolností stala prvním člověkem, který vyslechl proroctví o tom, že Kara Trace dovede lidstvo do záhuby. Razor není zbytečným počinem, ukazuje, co bylo v seriálu skryto za slovy a přináší nový -i když slepý- článek do mytologie cylonů. To všechno na ploše jednoho delšího dvoudílu, který však ani minutu nenudí, neboť je tu díky četným flashbackům kupa vyhrocených okamžiků, mnoho akce a hlavně leteckých soubojů. 80%. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Úplně zbytečný "díl". Možná kdybych ho viděl před 4. řadou, něco by mi řekl, ale takhle jsem jen ztratil hodinu a půl a nic nového se nedozvěděl. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Jako každý seriál má Galactica slabší díly, které nijak výrazně neposunují děj (Scar, Dirthy Hands, Tigh me up atd.). Pak má ale taky skvělé pětihvězdičkové díly s hutným dějem, emocemi a super bitvou. Je škoda, že Razor spadá do té první kategorie. Linie s odpadlickou cylonskou lodí je ještě docela dobrá, i potěší hlavně diváky, kteří viděli původní BSG (u nás je to odhadem osm lidí :-). Vracet se ale ve flashbacích na Pegasus byla chyba - hlavně proto, že se tu vlastně nedozvíme nic nového, jenom v obraze vidíme to, co v dílech Pegasus a Ressurection Ship vyprávěl XO Pegasu Fisk Saulu Tighovi. Ale na zničení battlestaru na orbitě jedné z kolonií se hezky kouká. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Vynikající snímek doplňující mezery ohledně minulosti lodi Pegasus. Současnost střídají flashbacky a my se kromě aktuální mise dozvíme střípky s původní války se Cylony a jak se Pegasus protloukal válkou. Uvidíme všechny zásadní momenty, o kterých se mluvilo. Admirál Cainová se s tím skutečně nemazala a šla přes mrtvoly. Setkáváme se tu i s kapitánem Kendrou, kterou jinak v seriálu neuvidíme. Určitě stojí si film doplnit v rámci souvislostí v celém seriálu. "Jaderné zbraně jsou odjištěny." ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Slušný filmík (u nás vysielaný ako dve časti). Dobrá hra s motiváciami a charaktermi postáv. Nie je to len upútavka na tretiu a štvrtú sériu, je to seriózna ukážka toho, ako by sa malo pracovať s postavami a ako účelne využiť fakty známe už zo seriálu (Ak ste zatiaľ nepočuli o battlestar Pegasus, nemá to však zmysel sledovať). Nová ústredná postava bola určite dobrá voľba... Rovnako aj mladý Adama, ktorý má aj samostatný web seriál BSG: RAZOR FLASHBACKS... ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Slušný příběh o Battlestar Pegasus, jak si probíjel cestu vesmírem, než narazil na flotilu vedenou Galacticou. Velmi kladně hodnotím posun Lee Adama do velení lodi :). ()

Reklama

Reklama