Reklama

Reklama

Lee Adama sa vydáva na svoju prvú misiu ako veliteľ hviezdnej lode Pegasus. (SkyShowtime)

Recenze (106)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Skvelý prívesok k výnimočnému seriálu. Predstavuje nám dve výrazné ženské postavy - tvrdú majorku Kendru Shaw a nekompromisnú admirálku Helenu Cain. Bohužiaľ vykreslenie ich charakterov je dosť polovičaté, chcel by som sa o nich dozvedieť viac než mi povedal film. Príbeh je tiež trochu béčkový a jeho smerovanie predvídateľné. Na druhú stranu ma ale potešilo ukázanie starých cylonských modelov a staré dobré moralizovanie presne v duchu seriálu. Každopádne je tento film určený pre fanúšikov a ten kto nevidel aspoň jednu sezónu seriálu tu nemá šancu. 8-/10 ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Snímek samotný v podstatě nijak nevybočuje ze "systematiky" seriálu, dal by se spíše označit za dvě epizody spojené dohromady. V seriálu jsme se sice dozvěděli plno věcí, ale zde máme konečně možnost spatřit, jak se staly. Ve flashbacích dominuje fanatická a bezcitná mrcha admirál Cainová a v hlavní ose příběhu její "následnice" major Kendra Shaw. Obě postavy jsou dostatečně silné na to, aby utáhly a ozvláštnily tenhle retrospektivní bonus. Konečně se také dozvíme několik střípků z tolik chybějících informací o vývoji Cylonů. Velmi pak potěší scény ze cylonského útoku na koloniální flotilu. Tím by se dalo říci, je výčet zajímavostí uzavřen. Není jich tedy zdaleka málo a tak by pro fanoušky seriálu měla být Břitva povinností. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Razor je trochu násilně naroubovaný film (nebo spíše dvojdíl) mezi třetí a čtvrtou sérii, i když příběhově tam nijak nezapadá. Vracíme se do minulosti na Pegasus, do dob vlády admirálky Cainové a vzestupu jedné, dříve neznámé postavičky - Kendry Shaw, kolem které se více méně celý Razor točí, protože její charakter je doslova ostrý jako BŘITVA. BSG: Razor je poměrně zajímavá vsuvka, zejména pro fandy seriálu určitě slušná podívaná, ale není to úplně ono, člověk cítí jistou samoúčelnost, když vše co v Razoru začne, v něm taky skončí, aniž by to ovlivnilo běh seriálu - navíc k tomu ještě dost pateticky, což je asi největší zápor, neboť to narušuje jinak zajímavou osudovost celého BSG... PS: Nekoukejte na Razor, pokud neznáte předchozí 3 série BSG, to je snad samozřejmost! 7/10 ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Správná Galactická cesta s dobrodružstvím, které nezůstává bez následků a s nejednoznačnými hrdiny, za jejichž každým činem se skrývá minulost, vyhrocená situace nebo jenom chyba způsobená lidským faktorem. I Pegasus měl takovou svoji zarputilou a neústupnou Starbuck. A jak na závěr říká Bill Adama, kdoví, jak by to dopadlo s Galacticou, kdyby velitel neměl Roslinovou, Saula a Leeho. Cesta vstříc osudu pokračuje. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Vynikající snímek doplňující mezery ohledně minulosti lodi Pegasus. Současnost střídají flashbacky a my se kromě aktuální mise dozvíme střípky s původní války se Cylony a jak se Pegasus protloukal válkou. Uvidíme všechny zásadní momenty, o kterých se mluvilo. Admirál Cainová se s tím skutečně nemazala a šla přes mrtvoly. Setkáváme se tu i s kapitánem Kendrou, kterou jinak v seriálu neuvidíme. Určitě stojí si film doplnit v rámci souvislostí v celém seriálu. "Jaderné zbraně jsou odjištěny." ()

Galerie (187)

Zajímavosti (1)

  • Mary McDonnell (Laura Roslin) obsadila roku 2012 poslední místo v anketě „The Hollywood Reporter“ o nejlepší náhradu reálného presidenta filmovým. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama