Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film zachytáva osudy troch kamarátov, ktorí vyrastali spoločne. Trénovali v škole thajského boxu muay thai a snom každého z nich bolo stať sa profesionálom v ringu. Čas plynul a sny sa postupne rozplývali až ich nahradila tvrdá realita. Dvaja začali pracovať pre mafiu, tretiemu sa splnil sen. Po rokoch sa opäť stretnú, ale už nič nie je ako predtým. Zmenila ich doba a prostredie, ktorým sa obklopili... Film je plný kvalitných záberov z muay thai zápasov. Príbeh o priateľstve, láske, túžbe presadiť sa, pomste a odpustení. (badygorila)

(více)

Recenze (11)

verbal 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že tu teď vyzvracím veškeré své pohrdání nad baletní přípravkou Tonyho Já, jenž je schopen za pomocí Jeho Taje umlátit během pěti minut třista ťamanů a ještě si při tom listovat učebnicí Taoismu. Můj Taj není na takové úrovni, abych fundovaně zhodnotil Taj těch třicetikilových vymlácených palic, ale řekl bych, že takhle nějak by to vypadalo, kdyby emigrační člun taťky a mamky Scorsese zafoukl vítr k Siamu, místo k Liberty Island. Zuřící slon by se vypořádával s Gangy Bangkoku a mstivý Rikšař čistil Špinavé ulice od Mafiánů. Je to snad poprvé, co mě bambusácká produkce opravdu příjemně překvapila a já dostal místo očekávaných gumových, létajících opiček docela hnusně drsnou gangsterku, bonusově doplněnou o realisticky vypadající ringovou držkovanou. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ambiociozne ovsem prestylizovane a nezvladnute. Ocenujem snahu pozriet sa na muay thai takpovediac realnym pohladom ako naprotivok k akrobatickejsiemu a pre divaka oko lahodiacemu radeniu technik od Tonyho Jaa. Zial pararelne s tym sa snazit budovat gangsterku audiovizualnym stylom a la "Scorsese po thajsky" na obdobie 70´s sa ukazalo ako velmi nestastne a absolutne nezvladnute, chaoticke, rozdrobene. Tvorcovia tak paradoxne v snahe obsiahnut vela, ukazali a povedali v konecnom dosledku malo. Navyse prevedenie subojov, aj ked obsahuje tvrdost, nekompromisnot a brutalnost, vela krat postrada prehladnost vdaka zbytocne naduzivanemu strihu a detailu. 50% ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Líbí se vám v thajském boxu okopávaná boků? Tak tady si borci v ringu na střídačku vyměňují údery lokty do obličejů... Nekompromisní styl a solidní gangsterský příběh, jenž není jen bezduchou výplní mezi souboji mezi provazy či pletivem nelegální arény (dojde i na trubky, nože a mačety), sráží do kolen většinu thajských filmových muay thai soupeřů. Jen zamrzí, že se nedočkáme plynulých nepřerušovaných bojů, ale vesměs stylizované koláže výměn ran a okolního dění. I tak je to spolu s filmy s Tonym první thajská muay thai liga a nemůžu se dočkat, až se mi dostane do pracek DVD s anglickými titulky a uvidím snímek na plátně. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Spojení kamarádství, Muay thai ringový mlátičky s příběhem z podsvětím plným intrik, podplácení a zabíjení nebyl blbej nápad a mělo to slušnej potenciál a je to i docela pěkně zpracovaný, jenže to je prostě nedotáhnutý, aby to byla parádní mlátička, tak tomu chybí pořádná choreografie a pořádný bojovníci, sice v úvodu je celkem dost soubojů, ale žádná nesahá Tonyho filmům ani po kotníky a stejnětak žádnej bojovník nesahá Tonymu Jaa ani po koule a jakmile se film v druhý plovině převrátí zvětší části na gangsterskou linii, tak už to jde celý do prdele, souboje jsou možná realističtější, ale žádný pokoukáníčko to teda neni, zachraňujou to jen vsuvky z undergroundových ringových mlátiček bez pravidel a příběh, ač nepůsobí vůbec špatně, má hlavu a patu a rozhodně se nedá říct, že to je jen nějaká výplňovací vata, tak ke konci je to až směšně celý postavený na hlavu a rádoby dojemnej konec zanechá spíš takovou divnou pachuť než dobrej dojem. 3,5* ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Aj to len že mám lepšiu náladu. Nevidím nič zlé na kombinácii dvoch histórií v jednom: histórii muay thai a histórii gangu klasicky využívajúcej príbeh dvoch (ono ich bolo viac, ale ..) kamarátov, ktorí sa vybrali každý iným smerom.Chaiya však ťahá obe línie popri sebe akoby náhodne a ani v závere nedokáže využiť napätie medzi priateľským putom a odporom jedného k voľbe druhého (a to obaja milovali tú istú ženu!!).Navyše, pre mňa z neznámeho dôvodu štýl filmu neukotveno lieta od gangsterky 1970.-1980. rokov po súčasné návraty do obdobia vrcholného disca. Štylizovaná noc a všetko sa následne prelína so zábermi zápasov tendujúcich k štýlu medzi Raging Bull a Rockym s divokým strihom a snahou o telesnosť cez detail. Zlý, zlý, zlý nápad. Aspoň pre mňa krása muay thai spočíva nielen v jeho brutalite (ktorá tu je), ale aj v pohybe a jemných premenách tela pri napätí svalu, v istej ladnosti a presnosti pohybu. A to tu chýbalo. Pekne veľký záber na bojujúcich mužov. Ono, pri dvojhodinovej stopáži ma skutočne nebavilo striehnuť, kam šiel ten lakeť a domýšľať si, aké následky mal ten nevidený príkľak. Do toho pridajte nepodarený strih zvuku, ktorým bolo možné pohyb "potiahnuť" a dokončiť; tu bol jednoducho useknutý spolu so strihom obrazu. A do toho ten soundrack! Nielenže bol zlý sám osebe (a pripomínal mi ost jedného indonézskeho filmu), bol aj veľmi nevhodne nasadzovaný a násilne namixovaný. Celkovo je to šedý priemer.Škoda ho. Jedenkrát a dosť. Na druhý pokus by som už asi plakala nad nevyužitou šancou. Najmä, keď to celé vyzeralo tak pekne. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Jestli mě film nepřesvědčil celý, tak poslední půlhodina určitě. Jen ty hodinky měli pokaždé vteřinovou ručičku jinde. ()

Krabak 

všechny recenze uživatele

Když jsem si film pouštěl, očekával jsem od něj něco jako dokument o vícviku muay thai. To bylo překvapení a musím dodat, že celkem i pozitivní, že jsem se spletl. S filmem se vydáte jak do profesionálního ringu, plného nelítostných úderů a kopů, tak (pro mě velkým překvapením) i do zákoutí asijských gangů. Naštěstí si scénarista poradil výborně a tyto dvě prostředí solidním způsobem zapletl do sebe. Filmu musím bohužel snížit hodnocení za prvních 20-25 minut, kdy film postrádal nějáký ten náboj a za posledních 5 minut, kdy umírá jedna z hlavních postav. To bylo tak sladký, že jsem si málem po tom závěrečném doublefightu ublinkl do klávesnice. Mno...naštěstí jsem se nepřestal dívat a Muay Thai Chaiya ode mne dostává --->75% ()

piranha 

všechny recenze uživatele

Tak jsem nesla v pytli záběry z několika různých filmů, zakopla jsem a všeechno se mi to pomíchalo. A Popelka byla očividně líná přebírat... ()

hororwatch 

všechny recenze uživatele

Dobré mezi thajskou produkcí, průměrné v celosvětové. Zbytečně natahované- 2 hodiny to fakt mít nemuselo. Dojímavé melodramatické scény, ve kterých si Asie prostě libuje opět směšné až trapné v kombinaci s opravdu nevkusnou a značně stereotypní hudbou. Téměř 30 min. úvodní nuda - ty prology jim taky moc nejdou když jde o takové to veselé šolíchání. Mělo to náběh na dobrý konce, ale musel jsem se prokousat asi 15 minutovým poplácáváním po zádech a sledovat, jak si najednou tři exkamarádi uvědomili, že jsou vlastně kamarádi. Navíc je to skombinováno opět ke konci už opravdu s otravnou hudbou( v uplakaných scénách hrálo to samé, jako v těch romantických). Abych ale jen nebuzeroval- temné krimi prostředí se jim v rámci jejich možností docela povedlo a scény vyžadující určitou vážnost ji měly. Souboje se posunuly trošku blíž k realitě, což působí také velice dobře. Škoda jen, že se scénárista nezhulil o trochu míň a nerozvětvil více tu krimi část příběhu na úkor těch veselých scén. za 3* ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Tři kluci vyrůstající v malé thajské vesnici, kde jediný způsob, jak se odtud dostat je stát se zápasníkem v muay thai. Když dospějí, všichi tři odcházejí do Bankoku, aby zúročili svůj trénink. Dva z nich však brzy opouští legální ringy a dostávají se do prostředí gangsterů a nelegálních zápasů, zatímco třetí si uchovává povahu správného zápasníka. Velmi solidní příběh, kde se postupně ukazuje, že žádná povaha není až tak černobílá a diváka čeká nejedno překvapení. K tomu zde vidíme množství soubojů, které nemají podobu "kamerových" akrobatických výkonů, ale o něco reálnějších bitek. ()

kolik27 

všechny recenze uživatele

Výborný film přímo z ulice. Nechybí zde akční scény, dramatický příběh a ani zklamání. Dlouho jsem neviděl obdobný kousek. Kameru musím taky zmínit, pro mě velice vkusná. ()

Reklama

Reklama