Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve své poslední roli bezcitného gangstera se Jamesi Cagneymu podaří životní útěk z vězení.  James Cagney září v roli neurotického a emocionálně vyšinutého gangstera, který trpí padoucnicí a který se po smrti matky, na jejíž chvále je úporně závislý, rozhodne pomstít jejímu vrahovi. Působivý snímek, v němž se odráží atmosféra studené války, a jehož závěr je považován ze jeden z nejvíce strhujících ve filmové historii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (87)

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek se stal vzorem spoustě akčních "robbery" a "heist" filmů. Na svou dobu hodně akční a násilné. James Cagney září v roli vyšinutého gangstera, který trpí padoucnicí, je závislý na matce a na jahodách (Tarantino hadr). Důležité je taky vykreslení obrazu světa pomocí technologických sítí a souřadnic; je to film, v němž se odráží atmosféra studené války a nástupu nelítostných nadosobních institucí ovládajících moderního člověka. Přese všechnu paranoiu jde ale o velmi zábavný a dynamický kousek. ()

T2 

všechny recenze uživatele

výborná krimi, ktorá ma silného psycho záporáka, príbeh plný zvratov, napätie a nechýba drsnosť /80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Film-noir v barevné podání s šíleným zločincem. Raoul Walsh plně využil potenciálu herců i doby, kdy předvádí variaci na známé téma s několika zajímavými prvky (vydání za cizí zločin do jiného státu....). Prakticky se nelze nudit, protože se pořád něco děje a celý film se hýbe kupředu do slavného konce, v kterém žár kvality vylétne k vysokým číslům. Herci se ukazují v nejlepším světle a snaží se, jak mohou. Nikdo nezklame a hlavní postava v podání Jamese Cagneyho je tou široko daleko nejšílenější a nejzářivější zločineckou hvězdou. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Cagneyho pošahaný, prohnaný mamánkovský zločinec + “můstek mezi 1930s klasickou gangsterkou a noir filmy”. White Heat, ač místy nechtěně úsměvná a teatrální, se i dnes drží jako solidní a zábavná krimi s porcí akce, humoru a násilí, navíc poměrně nevypočitatelná a rozmanitá ve svých třech fázích děje - útěk, vězení, finální heist. #Noirvember ()

movie 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu dost násilný a velice originální snímek, kterým se bezpochyb inspirovala nekončící řada dalších filmů na příč desetiletími. James Cagney je úžasný, já sem si oblíbil i Margaret Wycherly v roli jeho matky. Atmosféra je hutná a nepolevuje, i tak může snímek místy nudit - je nutné přistoupit na hru, že vše v tomhle filmu jste už viděli jinde, ale BÍLÝ ŽÁR je původní. Velice původní. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Hodně šťavnatý a energický film s masakrálním Cagneym. Kvůli tomu se vyplatí vstávat i na projekci o půl deváté ráno. LFŠ 2010 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Velmi mě zklamal konec. Ukazuje se, že noir a já si obecně se zakončováním nerozumíme. Pokud se ale celý film buduje vztah infiltrátor - infiltrovaný, aby z toho nakonec nic nebylo, cítím zklamání, i když zbytek je skvělý. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Pane jo. To je tak chladnokrevný film, že se vůbec divím, že jim to prošlo. Cagney samozřejmě skvělý, ale pro mě byla nejpříjemnějším překvapením postava a výkon Margaret Wycherly. Velmi odhodlaná mamka. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Neskutečně akční a rychlý snímek. Jeden z těch několika filmů, ve kterém jsou hlavní postavy zločinci a my máme možnost fandit těm zlým a modlit se v poražení těch hodných. Hlavní hrdina je ukázková svině, v několika momentech jsem měl sto chutí skočit přímo do děje a pořádně ho proplesknout (a to ať v dobrém slova smyslu - "zabití kolegy", či špatném - bolesti hlavy). Děj nepostrádá byť jedinou vteřinku napětí a je stále se na co dívat. Z postav zaujala hlavně Margaret Wycherly v roli matky hlavní postavy, neboť její chování je vzhledem k věku i pohlaví nečekané, i když ne nelogické! Třešničkou na dortu je vzhledem k doposavadnímu ději velmi nečekaný konec, i když vzhledem k dalším okolnostem se jedná o ten nejlepší možný. Btw Virginia Mayo je opravdu kočka. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ač o hlavu větší než diabolka je Cagney nervní buldozer, maminčin hoch a proklatě ostrý gangster v jednom. Noir, kterému uškodila kolorizace. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že originalita snímku sa dnes stráca, keďže sme už nasiaknutí rôznymi snímkami podobného rázu, ktoré sa v mnohom (a je to citeľné) inšpirovali takýmito predchodcami. Svoju silnú stránku a pútavosť si však stále drží a z tempa napoľavuje aj keď som to často čakal. Ten starý, prehrávaný štýl herectva vo filmoch podobného žánrového razenia trošku ruší, hlavne, keď je na scéne žena. Tie sa tu ale chvalabohu objavujú len sporadicky, takže ani to ma tak nerušilo. Vlastne musím povedať, že je to skoro perfektný film, na svoju dobu až s nevídane akčným razením, so skvelým Cagneym, hustou a drsnou atmosférou, hudbou a príbehom samotným. 85%. ()

sud 

všechny recenze uživatele

I po téměř šedesáti letech stále svěží a opravdový biják. Na svoji dobu je opravdu hodně svižný, akční a drsný. Stejně jako v ostatních noirkách zde máme šedé (ne černobílé) postavy, ovšem spíše tvavošedé. Hlavní hrdina Cody je určitě nejsympatičtější postavou filmu a přesto je to psychopatický vrah. James Cagney ho zahrál znamenitě. Zvláště jeho závěrečná kreace je dechberoucí. On celý ten závěr je dechberoucí. On vlastně celý film je dechberoucí. Už dlouho se nestalo, aby mě nějaký film tolik zasáhl. Nestárnoucí klasika od jednookého mistra Raoula Walshe, jejíž odkaz nesou tuny akčňáků napříč dnešku. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Bombová akčnágangsterka. Perfektne zrežírované, napísané aj zahrané. Hlavne v prvej polovici je to úplná dokonalosť so zaujímavými postavami a vybudovanými vzťahmi medzi nimi. James Cagney je ako gangsterská verzia Normana Batesa úžasný .Na svoju dobu to má šialené tempo. Vôbec by ma nenapadlo, že ten film má vzše 60 rokov.Jediná škoda je, že druhá klasickejšia polovica (aj keď stále špičková) mierne nestíha za tou prvou 10/10 ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"MADE IT, MA! TOP OF THE WORLD!" ----------- Každé jedno zhliadnutie je pre mňa významná filmová udalosť. Inak to pomenovať nedokážem. James Cagney / Raoul Walsh / White Heat - jedna z najlepších gangsteriek vôbec. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá gangsterka, které neschází napětí, charismatický, fanatický záporňák a sympatický, kladný hrdina. Prostředí, v němž se snímek odehrává, má atmosféru a počínaje přepadením vlaku přes scény ve věznici až po závěrečný střet, má divák o dobrou zábavu postaráno. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Krutopřísně chlapácká noirovka, která je ve společnosti akčních kriminálek na svou dobu podobně dominantním počinem jako o skoro padesát let později Nelítostný souboj, v originále zcela mimochodem pod názvem Heat. V úžasném tempu, nekompromisním střihu a se scénářem, jehož kvalita a dějová kreativita bere dech o to víc, čím více tuctovějších a zaprdlejších gangsterek jsme viděli. Cagney skvělý, ale ostatní mu zdatně sekundují - infiltrovaný polda dokonce tak zdatně, že mu člověk nakonec musí fandit, přestože hvězdou má být právě Cagneyho chladnokrevný a hláškující magor.... To je ale jen menší slabina na jinak dokonalé žánrové prácičce. 90% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Film stojí na Cagneym, ktorý je tu parádny (až komiksový) grázel a jeho vyšinutosť každou minútou graduje. Zvyšok je priemerná gangsterka. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Slušná gangsterka o bezcitnom a duševne nie tak celkom v poriadku mafiánovi, ktorý sa rozhodne pomstiť a ktorého na ceste za pomstou nemôže nič zastaviť. Po hereckej stránke výborné a dejovo pútavé, páčili sa mi hlavne väzenské pasáže. Škoda toho konca, ten sa mi zdal už mierne pritiahnutý za vlasy, a to že vraj patrí medzi najviac strhujúce vo filmovej histórii. No neviem, neviem... 75/100 ()

Reklama

Reklama