Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Simon Baker, Alfred Molina, Hope Davis, a Shane West čelí věrné kopii Jacka Rozparovače v hrůzyplném thrilleru Podnájemník. Šedivějící detektiv je na stopě krutého zabijáka, který vraždí prostitutky ze Sunset bulváru ve West Hollywoodu. Zabijákovy bezcitné metody jsou totožné s těmi, které v Londýně v 19. století používal nechvalně proslulý psychopat Jack Rozparovač – mnohonásobný vrah, kterého policie nikdy nedopadla. Aby toho nebylo málo, detektiv při svém pátrání brzy objevuje shodné znaky s vraždami spáchanými ve West Hollywoodu, za které byl už před lety pachatel poslán do vězení. Je možné, že by za mřížemi pykal někdo nevinný? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

(25) Mňa osobne film bavil najmä vďaka námetu, pričom ten myšlienkový mišmaš, či to čo "vedľajšia" postava vidí - je, alebo nie je realitou, príjemne osviežilo vývoj samotného deja (no jasné, nič originálne, ale aj tak). Ako, samozrejme, nie je to žiadny "7iedmy" zážitok, no je to v pohode stráviteľná jednohubka. Zamrzí nie úplne najlepší, hereckí casting. Až teda na Hope Davis, ktorá má (teda v 09´ mala) dokonalé "bomby" na hrudi :D Hlavu medzi tie "melóny"!!! ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Hloupý film, který patří na televizní obrazovku a to ještě v době, kdy už všichni spí. Slabý scénář, napětí k smíchu, herce raději nebudu hodnotit. NUDA. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Nič viac, len radová krimi s Fredom Molinom, v ktorej sa niekto pre zaujímavosť pokúsil oprášiť finty Jacka the Rippera. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

No, sformulujem to takto. Tento film by mohol byť dokonalý, má úžasný koniec, síce trošku nudný začiatok, ale pokiaľ ste divákom (ako som ja), ktorý sa dokáže dostatočne prekvapiť(ako ja), tak vás to dostane. Okrem toho ťažkopádneho začiatku film obsahuje pár vecí, ktoré mu uberajú na dynamike. Napríklad osobný život vyšetrovateľa, je to síce fajn vedieť to o ňom, ale nudí to. No, okrem fenomenálneho konca a toho, že celý čas hádate kto je náš vrah, nám film ponúka patriu dobrých hercov ako je pán Molina, Hope Davis či Simon Baker. Shane West, je filmu skôr pre ozdobu ako pre osoh. Čo sa týka hudby, nie je zlá ale fenomenálne to nie je. Režisérska práca je v poriadku. So scenáristickej stránky však mohol film vyťažiť omnoho viac. Zoberme si doberanie mladého detektíva skúseným partnerom. Ale celkovo, pre mňa prekvapenie, čo sa týka prípadu.Takže 65% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Solidní podhodnocená kriminálka s kapkou mystérie a výtečným hereckým obsazením a příjemnou atmosférou/lokacema. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Poněkud zvláštní, rádoby kriminálka, která se snaží zachytit vraždění podle Jacka Rozparovače v nové bodobě. Hrozné herecké výkony, žádné pořádné napětí, opět přítomnost schyzofrenie, která se dnes objevuje skoro v každém filmu s podobnou tématikou. Hudební podkres také dost divoký, zkrátka slabé a dost nudné. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Konec mi celkový dojem pokazil. Do té doby to byl celkem nadprůměrný krimithriller, který rozehrál hru o mnoha podezřelých a já jsem byl docela zvědav, kdo tedy nakonec toho Jacka Rozparovače kopíruje. Jen jsem se modlil, aby nepřišel nějaký nesmyslný zvrat či zdůvodnění toho, která osoba má vraždy prostitutek na svědomí. To bohužel přišlo. A vzápětí přišel druhý veletoč, který byl stejně nesmyslný. Škoda. Každopádně téma, kdy tvůrci vlastně jen zkopírovali Rozparovačův případ mi docela sedlo, stejně jako Molina a ostatní herci. Jen ten závěr. 65% ()

Terva odpad!

všechny recenze uživatele

Hrozný dialog, slabá kamera a hudba...no to je hrůza. Při scéně "zabíjení oběti" na začátku filmu (22:47) je při napadení oběti vidět jedoucí auto, hned kolem události cca 10 metrů. Detektiv Chandler Manning je suspendován, dokonce je mu i zděleno podezření z vraždy, ale stále nosí zbraň a dokonce je vpuštěn na místo dalšího činu. Tak o čem to tedy je? ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Jack Rozparovač mě vždycky bral. Začíná to být ohromně napínavé především 25 minut před koncem. A autoři nás nechávají v nejistotě, kdo ze čtyř podezřelých to je. Policista, majitel domu, jeho žena, nebo podnájemník? ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Směšné herecké výkony, hloupoučký scénář, příšerná syntetická hudba, unylá, takřka televizní kamera (i přes dost trapné pokusy o "artové" vložky v podobě zrychlených záběrů, které se k ní hodí jako pěst na oko). Nulové napětí, dějové zvraty šité tou nejhrubší nití ... Sečteno, podtrženo - promrhal jsem hodinu a půl času, který mi už nikdo nevrátí. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Podnájomník,ktorý neexistuje bol mazaným ťahom na odpútanie pozornosti od skutočného vraha,ktorého máme celý čas pod nosom aniž by sme si to všimli.Mňa týmto dostali,ale čím ma nedostali bolo vleklé tempo po celú dobu,ktoré nepridáva na popularite tohto žánru.No na druhej strane sympatickým u mňa bola pripomienka starého známeho Jacka Rozparovača.Vrah sa rozhodol týmto čerpať inšpiráciu z jeho vrážd,ktoré sú stále vdačným sústom a fascinujúcim zážitkom hocakého fanúšika konšpiračných teorií.Nie som zástanca plagiátorstva,ked niekto nevie prísť z niečím novým,ale u tohto budiš.Bez tejto záhadnej postavičky v historii,by to bola iba radová kriminálka bez akýhkoľvek šťavnatých scén,ktoré potrebujete na to,aby vám zabránili k siahnutiu po ovládači za účelom skoncovať s tým.Radšej dynamickejší rozjazd ako dojazd. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Film nám naservíruje 4 podezřelé (samozřejmě i hlavního vyšetřovatele, což se dá už u takovejch filmů čekat) a vy čekáte a čekáte, jestli na to přijdou. Je jasný, že na to přijdou, ale vy chcete vědět, jak. Molina je tam asi nejlepší, ale stejně je furt dost stejnej, jak kdekoliv jinde. Průměrnej film, kterej vyšumí jak... asi jak něco, co brzo vyšumí. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když je nalezeno první pořezané tělo prostitutky, je detektiv Chandler Manning (Alfred Molina) přesvědčen, že se jen někdo snaží napodobit sedm let starý případ. Po dalších nálezech si ale začíná být jistý - popravený vrah z před sedmi let nebyl tím pravým. Ten pravý vrah se sedm let skrýval, a až dnes znovu ve svých činech pokračuje. Navíc jeho práce připomíná staré případy Jacka Rozparovače ... Na film jsem se docela těšil, legendy, týkající se Jacka Rozparovače mám docela rád (třeba From Hell). Jenže Podnájemník na to šel z trochu jinak. Na jedné straně docela zajímavý detektivní případ, na straně druhé nesouvisející linie, která dala celému filmu název. Obě linie se sice na konci protnou, nicméně dohromady z toho má divák akorát tak galimatyáš. Jediné co snad stojí za zmíňku je získávání důkazů na googlu :) ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Podnájemník byl k mému překvapení (díky zdejšímu hodnocení) dosti povedeným krimi/thrillerem s vygradovaným finálem a zničujícím koncem. Alfred Molina je v tomto žánru dosti neokoukaný a je příjemnou změnou. Podnájemníkovi nechybí spád i originalita zpracování. Rozhodoval jsem se mezi čtyřmi až pěti hvězdičkami, ale díky zdejšímu nízkému hodnocení jsem se rozhodl pro pět. Ačkoliv 4,5 by byli akorát. Občas jsem si povšiml nelogičností v ději, ale na celku to nenechalo zas až tak tragické následky. ()

civrss 

všechny recenze uživatele

Celkem nenáročná detektivka, u které jsem byl od začátku přesvědčený, že vím jak dopadne. No a když to poslední scéna úplně změnila, celkem mě to naštvalo, protože předchozí a moje rozuzlení bylo jednoznačně smysluplnější a logičtější. Takhle z toho nakonec vylezla naprostá krávovina. Celkově celý scénář je ze slabšího soudku, nějaký rozvitý děj nebo napětí či strach o hlavní postavy opravdu cítit nebudete. Tak proč 3 hvězdy? Film mi záhadně sednul a nevadilo mi ho sledovat. Neusínal jsem a celkem v pohodě si to udrželo moji pozornost ještě dlouho po půlnoci. To se přece také musí ocenit. A taky mám moc rád Alfreda Molinu. ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

vrchol scénáristického kubismu...jako pravidelný divák žánru jsem snad nikdy necítil takovou frustraci. Ten film má tolik logických chyb,že doteď přemejšlím, jestli já sám nejsem schizofrenní a film jsem si jen nevytvořil v podvědomí jako kompenzaci nějakého diváckého traumatu z dětství /např. přímočaře vulgární, ale alespoň strašidelné Černé punčochy/.Postava Hope Davis byla prostě jen hříčkou scénáristů, bez vnitřní konzistence v chování, což neobstojí ani u největší psychotičky... Spoilery /přehled těch největších wtf momentů/: 1) u falešně obviněného, odsouzeného a popraveného podezřelého se mluví o 2 vraždách, to není seriový vrah, navíc si měl v průběhu prvního vyšetřování vytvořit vlastní modus operandi a začít napodobovat Jacka Rozparovače? 2) proč vrah zaútočil na dceru inspektora, když vraždil jen prostitutky?ještě ke všemu ve chvíli,když se hlavním podezřelým stal inspektor a tímhle pokusem ho vlastně vyvinil... 3) pokud obžalovaná na konci psycholožce řekne, že její syn je už 7let mrtvý,neměla by také říct, že vraždy spáchal její podnájemník a ona není až takový blázen, jakého v ní psycholožka vidí? Jenže tomu zase odporuje scéna s jejím manželem, když jí ukazuje, že žádného podnájemníka nemají a říká jí, ať bere svoje prášky... to ji jako skutečný vrah tak zmanipuloval,že to vezme na sebe? 4) indicie ukazují na inspektora a jeho kolega ho nechá 2x samotného,aby ještě vystupňoval podezření, a nakonec mu během jedné scény nandá a sundá pouta?kam se vlastně všichni poděli po zatčení inspektora, že zase zůstal jen s kolegou? ()

AngiS 

všechny recenze uživatele

No většinou se vrhám po všem, kde je zmíňka o seriových vrazích.. Ale pfff.... Tohle bylo naprosto ... "nijaký"... Navíc West vypadal strašně teple. No, Jacka stejně nikdo nikdy nechytí.. ()

Reklama

Reklama