Reklama

Reklama

Po celém světě začínají mizet vzácné kousky z muzeí a na místě činu je vždy jen vizitka známého zloděje Tornáda. Byl tudíž sestaven takzvaný Dream Team z detektivů různých národností. Za Francii byl vybrán Clouseau, což nelibě nese inspektor Dreyfus, který Clouseaua přeřadil k dopravní policii, kde vybírá pokuty za špatné parkování. Tým se má odebrat do Japonska, kde řádil Tornádo naposledy. Ještě než Clouseau odletí, je ve Francii ukraden vzácný diamant Růžový panter, a tak se celý tým sejde právě zde. Za Velkou Británii je to inspektor Pepperidge, za Itálii Vicenzo, za Japonsko počítačový expert Kenji a tým doplňuje krásná spisovatelka a expertka na Tornáda Sonia z Indie. Clouseau s sebou vzal ještě svého spolupracovníka Pontona a také asistentku Nicole, do které je Clouseau zamilovaný, ale nedokáže jí to sdělit. Po první schůzce se tým přesouvá do Říma, kde žije Alonso Avallaneda, který s Tornádem obchodoval. Tým dokonce přišel s myšlenkou, že Avallaneda by sám mohl být Tornádo, ale vzhledem k tomu, že nemá na pravém rameni jizvu po kulce, tato možnost padá. Clouseau přesto v domě cítí přítomnost Tornáda. Nicméně ho tam nenalezli. Když detektivové odejdou, objevuje se Tornádo. Ponton dostává za úkol Avallanedu sledovat. Zjistil totiž, že se má večer sejít s někým v restauraci, kterou shodou okolností před několika měsíci Clouseau nešťastnou náhodou vypálil. Ponton, po domluvě s personálem, umístí pod Avallanedovým stolem odposlouchávací zařízení, ale není to nutné, protože má schůzku s nějakou ženou, která evidentně není Tornádo. Zato se ke Clouseauově nelibosti v restauraci objevuje inspektor Vicenzo s Nicole. Žárlivý Clouseau by rád věděl, co si povídají, a v přestrojení za tanečníka se snaží přemístit odposlouchávací zařízení od Avallanedy k Nicole. Opět, kvůli jeho zbrklosti, dochází k požáru. A Tornádo řádí dál. Okradl spícího papeže a Clouseau zcela nezvládl vyšetřování. Detektivové ho už mají dost a chtějí, aby opustil tým. Jediná Sonia ho brání. Bylo nalezeno tělo muže, který je s největší pravděpodobností Tornádo. Spáchal sebevraždu a nechal dopis na rozloučenou, ve kterém mimo jiné uvádí, kde jsou k nalezení ukradené předměty a také, že zničil diamant Růžový panter. Testy DNA potvrdily Tornádovu totožnost, přesto Clouseau nevěří, že by Tornádo ukradl diamant, a kvůli své hlouposti je opět poslán vybírat pokuty, a není ani pozván na oslavu, která je uspořádaná pro Dream Team... (TV Prima)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (342)

Beky 

všechny recenze uživatele

....bez větších problémů dokoukal jsem Pantera...bez výčitek dávám 3 hvezdičky!!!!....těm, kterým se předchozí růžoviny líbily, buď film budou nenávidět nebo se jim bude aspoň normálně průměrně líbit ( to je problém všech remaků )!!!!...patřim k těm druhým...Jednou větou: Stejný komentář jako k prvnímu dílu je důkazem toho, že na původní sérii to nemá, nicméně vidět strašnější věci není žádný problém. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Harald Zwart /Zacalo to jedne Zhave Noci/ natocil bohuzial len podpriemerny film, ktory u mna stale zaostava za vybornym The Red Panther z roku 1963. Hoci Steve Martin /Planes, Trains, Automobiles, Maly Kramek Hruz/ je schopny a podla mna nadpriemerny komik, tu sa sekol s tymto filmom a sliapol trochu vedla. 30 % ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Takže ono to jednou nestačilo. Steve Martin coby slavný inspektor Jaques Clouseau se vrací, aby podruhé zprznil nepřekonatelnou legendu. Navíc, je to ještě horší než minule. Smutné je sledovat Johna Cleeseho v roli Dreyfuse, smutné je sledovat Alfreda Molinu, smutné je sledovat Andy Garciu, jak jsou ve svých rolích trapní. Snad jediný, kdo si tu roli vysloveně užívá, je Steve Martin, a aby taky ne, když si sám k téhle kravině napsal scénář. Na Petera Sellerse opět nemá a asi mu to ani nikdo neřekl. Snaží se ho imitovat, jak to jen jde, jeho mluvený projev, komolící každé druhé slovo, je přímo otřesný. A pokus navrátit legendu v režii Haralda Zwarta, to snad ani nešlo. Ale abych jen nehanil. Jsou zde i scény, které pobaví - výslech papeže, Clouseauovo obhlížení terénu, nebo Clouseauovo tančení v masce toreadora v luxusní restauraci jsou tím lepším, co tahle slátanina nabízí. A koneckonců, i ta Aishwarya Rai v záporné roli má něco do sebe. Ale celkově je to pěkná trapárna. Clouseau nakonec případ ztraceného vzácného diamantu zvaného Růžový panter zdárně vyřeší, stane se hrdinou, ožení se a snad už dá pokoj. 40% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Ve světě se ztrácí artefakty. Skládá se dream team. Velitelem bude..… Již úvod, kdy se na place objeví sebepoškozující se J.Cleese a S.Martin dávající pokutu jasně ukáže, jakým směrem se bude humor ubírat. Že půjde o zábavu pro dospělé může věřit snad jen H.Zwart. Ovšem dítě mé se baví při titulcích, baví ho zkomolená mluva (která bohužel od časů Petera Sellerse ztratila notně na vtipu). Škoda jen pokusů o sexuální humor. To totiž děti nepobaví. Pro mne jeden z těch filmů, které shlédnu s maximální mírou sebeobětování. Ale co bych pro děti neudělal. Prostě film pro děti kolem 10ti let. A já raději podrobněji nehodnotím. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Pokračovaní Růžového pantera je si myslím o třídu níže, než minulý díl, a to ve všech směrech. Pravda, přidalo se pár ostřílených a vynikajících herců; Garcia, Molina, Cleese, Irons. Ale ti se do takového filmu, fakt moc nehodí. Jinak, co se týče Steva Martina alias Clouseau, tak ten je opět vynikající a roli si evidentně užíval, ale ty skopičiny, co musel dělat, už mi nepřijdou, tak vtipné, jako v jedničce. Tak ano, pár opravdu vtipných momentů tu stále ještě zbylo, ale přibylo těch trapných a nudných, ikdyž Clouseauovo brblaní, špatnou angličtinou mě stále ještě neomrzelo. Prostě hlavním problémem tohoto filmu, je strašný úbytek opravdových vtipných momentů oproti prvnímu dílu. Děj ani tak moc nerozebírám, protože je klasický. Panter zmizel a Clouseau se vydává do akce. Závěrečné vyřešení případu (TOHLE SNAD ANI NEMŮŽE BÝT SPOILER), mě dosti zklamalo a navíc přišlo jen tak zničehonic. Bída, bída. 2 hvězdy jsou adekvátní vzhledem k tomu, že aspoň ten Steve Martin se snažil. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (15)

  • Keď príde Clouseau po krádeži diamantu na miesto činu, zvalí všetky tyčky s červeným špagátom. V nasledujúcom zábere však jedna tyčka stojí pred ostatnými vyšetrovateľmi. No keď sa ide Clouseau zoznámiť s Andy Garciom, tyčka tam už nie je. (Johnny.ARN)
  • Režisér předchozího dílu Shawn Levy se rozhodl opustit režisérskou stoličku a sám usedl na místo výkonného producenta. (HappySmile)
  • Snímek se umístil na 31. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném čtenáři časopisu "Empire". (orkadimenza)

Související novinky

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

18.05.2023

Před časem jsme zde psali zprávu o tom, že studio MGM nyní spadající pod Amazon pracuje na rebootu několika svých slavných značek. Patří mezi ně i Růžový panter, a právě tento projekt se nyní začíná… (více)

Kid a Nemo Smithovi

Kid a Nemo Smithovi

15.01.2009

Klan Smithových dnes opět vládne titulkům filmového zpravodajství. Především je tu remake Karate Kida, ve kterém si hlavní roli zahraje Willův syn Jaden. Stejně důležitou je však postava jeho mentora… (více)

Reklama

Reklama