Reklama

Reklama

Po celém světě začínají mizet vzácné kousky z muzeí a na místě činu je vždy jen vizitka známého zloděje Tornáda. Byl tudíž sestaven takzvaný Dream Team z detektivů různých národností. Za Francii byl vybrán Clouseau, což nelibě nese inspektor Dreyfus, který Clouseaua přeřadil k dopravní policii, kde vybírá pokuty za špatné parkování. Tým se má odebrat do Japonska, kde řádil Tornádo naposledy. Ještě než Clouseau odletí, je ve Francii ukraden vzácný diamant Růžový panter, a tak se celý tým sejde právě zde. Za Velkou Británii je to inspektor Pepperidge, za Itálii Vicenzo, za Japonsko počítačový expert Kenji a tým doplňuje krásná spisovatelka a expertka na Tornáda Sonia z Indie. Clouseau s sebou vzal ještě svého spolupracovníka Pontona a také asistentku Nicole, do které je Clouseau zamilovaný, ale nedokáže jí to sdělit. Po první schůzce se tým přesouvá do Říma, kde žije Alonso Avallaneda, který s Tornádem obchodoval. Tým dokonce přišel s myšlenkou, že Avallaneda by sám mohl být Tornádo, ale vzhledem k tomu, že nemá na pravém rameni jizvu po kulce, tato možnost padá. Clouseau přesto v domě cítí přítomnost Tornáda. Nicméně ho tam nenalezli. Když detektivové odejdou, objevuje se Tornádo. Ponton dostává za úkol Avallanedu sledovat. Zjistil totiž, že se má večer sejít s někým v restauraci, kterou shodou okolností před několika měsíci Clouseau nešťastnou náhodou vypálil. Ponton, po domluvě s personálem, umístí pod Avallanedovým stolem odposlouchávací zařízení, ale není to nutné, protože má schůzku s nějakou ženou, která evidentně není Tornádo. Zato se ke Clouseauově nelibosti v restauraci objevuje inspektor Vicenzo s Nicole. Žárlivý Clouseau by rád věděl, co si povídají, a v přestrojení za tanečníka se snaží přemístit odposlouchávací zařízení od Avallanedy k Nicole. Opět, kvůli jeho zbrklosti, dochází k požáru. A Tornádo řádí dál. Okradl spícího papeže a Clouseau zcela nezvládl vyšetřování. Detektivové ho už mají dost a chtějí, aby opustil tým. Jediná Sonia ho brání. Bylo nalezeno tělo muže, který je s největší pravděpodobností Tornádo. Spáchal sebevraždu a nechal dopis na rozloučenou, ve kterém mimo jiné uvádí, kde jsou k nalezení ukradené předměty a také, že zničil diamant Růžový panter. Testy DNA potvrdily Tornádovu totožnost, přesto Clouseau nevěří, že by Tornádo ukradl diamant, a kvůli své hlouposti je opět poslán vybírat pokuty, a není ani pozván na oslavu, která je uspořádaná pro Dream Team... (TV Prima)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (342)

Phobia 

všechny recenze uživatele

A to bylo vtipné, jo? Aha... tak haha... Vydržela jsem ten destilát trapnosti s nejvyšším úsilím jen v průběhu večeře a přemýšlela, jestli radši nepřepnout na nějakou zasranou "Pojišťovnu neštěstí", "Ordinaci v růžové prdeli" nebo podobnou telehovnelu. Fakt nevím, jestli byl ten lovecký salám tak hnusný už z výroby, nebo mi zhořknul na jazyku při sledování mdlé taškařice slavného jména, která snad může potěšit jen duchem nejprostější případy ve cvokhauzech. A to nejsem fanoušek jiných výtvorů s tímto názvem, neadoruju předchozí filmy, ale tohle byl skutečně "humor" nejprimitivnějšího ražení, homo habilis by u toho s nadšeným hýkáním mlátil prackama o zem v pravěké imitaci "standing ovations". 20% za obsazení (tím nemyslím Stevea Martina), i když se některým hercům opravdu divím, že do toho lejna dobrovolně šlápli. ()

st.jim 

všechny recenze uživatele

Je to škoda, Steve Martin se opět snažil ze sebe udělat idiota a je nutno podotknout, že se mu to znovu podařilo. Bohužel je to spolu s překvapivě štědrým hereckým obsazením asi všechno, co může "dvojka" nabídnout. Klasická vykrádačka filmu Johnny English a Růžového pantera jedničky Vám záchvaty smíchu nepřinesou. Určitě jsem se zasmál, to bych lhal, kdybych řekl, že ne. Každopádně žádná velkolepá podívaná to rozhodně není. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po úplně dementní jedničce sem díky příznivým kritikám dal dvojce šanci a žádného zásadního posunu sem se nedočkal.Dvojka je sice míň dementní a dokonce by se i pár úsměvných momentů nešlo,ovšem ani tak to nestačí.Prokletím budiž pro Pantera fakt,že se jedná právě o Pantera a ruku na srdce Clouseau (který je v Martinově provedení pouze nesympatickým idiotem) je pouze jeden a Petra Sellerse prostě nahradit nelze.Jediným kladem tak budiž hvězdné obsazení.Aź se člověk diví,kolik opravdu dobrých herců se dokáže propůjčit podobným "skvostům"...20% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tady se příliš tlačilo na pilu. Jacques Clouseau byl sebevědomý imbecil ne pomatený magor. Například s tím přeříkáváním Clouseau měl svůj slovník (telefén, bápež, atd ), ale nepřeříkával se 5x za větu. Steve Martin postavu Clouseaua naprosto nezvládl a svému originálu Sellersovi se ani nepříblížil. Možná by nebylo špatný se na postavu Clouseaua už jednou provždy vysrat a zkusit točit novou sérii s nějakým novým policejním debilem, protože to by alespoň u mě mělo určitě vyšší hodnocení než kurvení a hlavně naprosté nepochopení filmového originálu. Pouhé tupé vykrádání původního pantera. Například pachatel musí každýmu, kdo zná mustr orinální panteří serie být znám v podstatě hned jak se objeví na scéně. Záhadou pro mě zůstává přítomnost tolika zvučných hereckých značek. Jako samostatná komedie docela ucházející, jako něco co si hraje na něco, naprosto k zblití. ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Nejvíce, čím mě Panter 2 zaujal, bylo jak neskutečně balancoval na hranici naprostého trapasu a příjemné snesitelnosti. Je třeba ale varovat, že od jedničky šla kvalita příběhu (větší počet logických chyb a nesmyslů než známých hvězd (???) v hlavních rolích - čili HODNĚ) i vtipů (opravdu vydařené byly možná tak čtyři) a absence koukatelné krásky (umělá Aishwarya Rai fakt ne, kde je Bey?). 30% s tím, že nebýt tak milé společnosti se mnou v sále, tak bez diskuze 1 hvězda. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (15)

  • Aishwarya Rai velmi ráda přijala roli Sonii Solandresové, protože vyrostla jak na filmech o Růžovém panterovi, tak na filmech Steva Martina. Také věděla, že si tento film určitě užijí rodiny a dobře se u toho zasmějí, hlavně neteř a synovec jejího manžela Abhisheka Bachchana. (HappySmile)
  • V některých scénách Paříž zastoupil Boston a jeho okolí. (HappySmile)
  • Režisér předchozího dílu Shawn Levy se rozhodl opustit režisérskou stoličku a sám usedl na místo výkonného producenta. (HappySmile)

Související novinky

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

18.05.2023

Před časem jsme zde psali zprávu o tom, že studio MGM nyní spadající pod Amazon pracuje na rebootu několika svých slavných značek. Patří mezi ně i Růžový panter, a právě tento projekt se nyní začíná… (více)

Kid a Nemo Smithovi

Kid a Nemo Smithovi

15.01.2009

Klan Smithových dnes opět vládne titulkům filmového zpravodajství. Především je tu remake Karate Kida, ve kterém si hlavní roli zahraje Willův syn Jaden. Stejně důležitou je však postava jeho mentora… (více)

Reklama

Reklama