Reklama

Reklama

Historické drama, kronika života aristokratky Georgiany Cavendish, vévodkyně z Devonshiru. Georgiana (Keira Knightley) byla na 18. století, ve kterém žila, velmi moderní a pokroková žena. Její patriarchální manželství podle konvencí, s morózním, uzavřeným manželem (Ralph Fiennes), neschopným projevit jakýkoliv cit, ji neuspokojovalo. Ona milovala společnost, byla výbornou hostitelkou a společnost milovala ji. Nevyhýbala se hazardu a zamilovala se  do mladého politika  Charlese Greye. Manžel však, i když měl poměr s její nejlepší přítelkyní, donutil Georgianu, aby se své lásky kvůli dětem vzdala. (JOJ Cinema)

(více)

Diskuze

adelosaurus

adelosaurus (hodnocení, recenze)

Keira vypadá, jako by do této doby prostě patřila, byla skvělá :)  Ale víc mě zaujal Ralph Fiennes, chladného vévodu toužícího po mužském potomkovi zahrál dokonale !!! :) Samozřejmě je nutné zmínit nádherné kostýmy,božskou hudbu a nádherný příběh... Krásný film !!! :)

Nevada

Nevada (hodnocení, recenze)

To je. Jen tady toho moc nepředvedl, protože k tomu nedostal příležitost..

MzK

MzK (hodnocení, recenze)

Historický filmy moc rád nemám, ale todle byl zajímavý kousek.

krokodil

krokodil (hodnocení, recenze)

velmi pekny film a zvlast to prostredie kde bol natacany a to preto lebo som tam bol je to v UK CHATSWORDE

dredgenka

dredgenka (hodnocení, recenze)

Tento film byl pro mě pořádně velké sousto. Líbilo se mi na něm úplně vše. Přes dobové kostýmy po Dominica Coopra:) Dobře, teď jsem možná trošku odbočila. Vsadím se, že kdyby "Gee" hrála jiná herečka, nebylo by ot tak dokonalé. Keira mě fascinuje od té doby, co jsem jí poprvé viděla hrát. Optě mě utvrdila, že zvládne zahrát jakoukoliv roli. Při sledování filmu jsem si mnohokrát říkala, co to má to holka za život...nepřála byhc si být v její kůži. Jistě, měla zdravé dcery a syna, ale tolik překážek, které ji umístil osud do cesty si snad nezasloužila. Její manžel se k ní choval chladně, ale ke konci filmu možná dostával více rozumu. Zkrátka a dobře: film se mi vryk do paměti natolik, že o něm musim stále přemýšlet...a hlavně: ke konci mě dokonce dojal...nevím proč..ostatně vše dopadlo, tak jak mělo....

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

misulka03

misulka03 (hodnocení, recenze)

Musím s vámi souhlasit. Jsou herečky, které v těchto dobových šatech vypadají velice nepřirozene a člověk v nich vidí děvčata z dnešní doby. To se u Keiry říct nedá, člověk by uvěřil, že se v této době narodila. Sluší ji to snad všude :)

Příspěvek byl smazán administrátorem.

pidulka

pidulka (hodnocení, recenze)

no,čekala jsem,že to bude lepší,ale i tak mě to docela chytlo a na konci jsem si pobrečela...:)

rohipnol

rohipnol (hodnocení, recenze)

Moje první příspěvek do diskuze k filmu, herecké výkony fakt dobré, navíc keira je fakt žena na kterou se dá koukat. delší stopáž,hudba fpoho.

Nevada

Nevada (hodnocení, recenze)

Škoda trestuhodně nevyužité postavy vévody, zvláště s hercem jako je Ralph Fiennes. SofiaNioba - ale Georgiana nebyla jenom na jednom jediném volebním vystoupení, bylo jich víc. A okolo politiků - včetně aktivní podpory jménem svým i svého manžela - se motala ve filmu často.

SofiaNioba

SofiaNioba (hodnocení, recenze)

Na Vévodkyni jsem se asi až příliš těšila na to, aby mě tento film naplnil dle očekávání. Je to sice vcelku zdařilý snímek, ale celý je v podstatě o nešťastném manželství. Chybí v něm zapojení vevodkyně do politiky (pokud to mělo vyplynout z jedné účásti na politické kampani, která trvala asi 3 minuty, tak mi to nestačilo) Výkon Keiry byl velice přesvědčivý a zdá se mi, že je film od filmu lepší:-). Ralph je púrostě profesionál a v této roli to jen a jen podtrhuje. 3*

pavelplzen

pavelplzen (hodnocení, recenze)

Celkem příjemný filmík na relaxaci s poměrně jednoduchým dějem, který ukazuje, jak to v dřívějších dobách chodilo. Ralph Fiennes je opravdu "sympaťák", role mu skvěle sedne.

twerty

twerty (hodnocení, recenze)

Opět jsem se přesvědčila, že Keira Knightley je jako stvořená pro historické role ... vážně skvělý zážitek to pro mě byl .

Saishi

Saishi (hodnocení, recenze)

Z úcty k Ralphovi na to asi půjdu, ale překousnout Keiru bude oříšek...

Ailiniel

Ailiniel (hodnocení, recenze)

Tak na tento snímek se moc těšim... Negativní ovace mě nezasáhnou.. Snad Keira opět nezklame..

PAVLIS

PAVLIS (hodnocení, recenze)

Ten druhy trailer je vtip? Reknete nekdo, stane se v tom filmu neco vic nez je uz v traileru? To by me celkem dost prekvapilo...

Trespasser

Trespasser (hodnocení, recenze)

Mes:snad 16. unora?...nejak az podezrele kvalitni film,co se tyce obsazeni,scenare,ale i kostymu apod.. Sem zvedavej,estli se i tak nebudu nudit

lil:mickey

lil:mickey (hodnocení, recenze)

velmi povedeny snímek, hlavně výkony keiry a ralpha... jediné co nenávidím tak tu dobu než se k nám filmy dostanou, a některé vůbec (ať už rocknrolal nebo další snímek s keirou - the edge of love)....

Příspěvek byl smazán administrátorem.

gejzuško

gejzuško (hodnocení, recenze)

1.) Je veľká škoda, že prvý raz, keď Keira skutočne predviedla umenie a vlastný rozsah, nedostáva šancu súťažiť s kolegyňami o prestížne ocenenie (verím, že na BAFTE to bude inak!). 2.)To, že zatiaľ nebola stanovená SK premiéra je úplne prd platné, viď. napr. THE OTHER BOLEYN GIRL, s US premiérou 02/2008 , US DVD Premiérou 06/2008 a SK kino premiérou 12/2008..!

praethoria

praethoria (hodnocení, recenze)

Filmy, které budou uvedeny do naší kino distribuce, můžou před datem jejich premiéry hodnotit pouze refundovaní uživatelé s právy komentovat. že to niekoho stále bavííí

Mirris

Mirris (hodnocení, recenze)

Hmm Keira šlape čím dál tím víc vedle, co se týče filmových rolí.

misulka03

misulka03 (hodnocení, recenze)

Já si naopak myslím, že se Keira do historických filmů hodí a velice jí to na fotkách, které máme k dispozici sluší..no uvidíme co nám celý film předvede, já se na něj skutečně těším :)

Silas

Silas (hodnocení, recenze)

škoda, druhý trailer odkrývá víc než první a nadšen z něho moc nejsem

Djkoma

Djkoma (hodnocení, recenze)

Jestli to bude jako Pokání, tak ať se to klidně vyhne česku i na dvd :-) hihi ... ne vážně... Keira už mě začíná v historických filmech nudit, mohla by zkusit zajímavější role. Pan režisér není zrovna nějaká slavná osobnost... takže uvidíme

Shadwell

Shadwell (hodnocení, recenze)

Dle druhého traileru totální průser, který nezachrání ani dvacet Keir-Knightley-ových.

Renton

Renton (hodnocení, recenze)

Doufám, že se plátnům našich kin snímek nevyhne... Keira je moje povinnost.

Mes

Mes (hodnocení, recenze)

Tohle bude skvělý... není už někde uvedeno, kdy to má mít v premiéru v ČR?

Související novinky

Oscaroví tvůrci míří do Prahy

Oscaroví tvůrci míří do Prahy

15.10.2011

Praha se už brzy zařadí po bok dalších světových měst, která mají štěstí na velké kulturní akce s účastí zajímavých hostů. V pondělí 21. listopadu 2011 totiž Rudolfinum hostí benefiční Concert for… (více)

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Reklama

Reklama