Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminalistická analytička Monika a detektív Thomas vyšetrujú vraždy, páchané podľa Desatora božích prikázaní. Zavraždený je aj Thomasov syn, a to ešte netuší, že so sériou záhadných vrážd má istú súvislosť aj jeho otec... Stopy, ich zavedú až do najvyšších radov cirkvi... (oficiální text distributora)

Recenze (5)

Dale 

všechny recenze uživatele

Niekto si pozrel Sedem a dostal úžasný nápad na originálny temný thriller. Samozrejme z toho vznikla neskutočná zlátanina, kde rozmýšľate, či tí rakúski policajti sú fakt takí blbí alebo je blbý len scenárista. Po objavení čísel musí byť každému divákovi jasné, čo znamenajú, no vyšetrovatelia nad tým dumajú ešte dobrú pol hodinu, kým im to dopne. Identitu vraha som odhalil po 4. vražde, no detektív na to príde o 2 hodiny neskôr. Za celý ten čas som sa kvalitne nudil, lebo film má atmosféru priemernej časti Komisára Rexa, po napätí tu nie je ani stopy a dialógy sú ako z nejakej paródie. Také je občas aj konanie postáv a to, ako nejaký pošahaný dedko dokáže zneškodniť trojicu hlavných vyšetrovateľov, vždy im stihne rýchlo ujsť a celý čas ich ťahá za nos je fakt na smiech. Zlatá koruna je vyslanie kňaza zabijaka z Vatikánu, síce si o pedofilnych černokňažníkoch v habitoch a organizácii, ktorá ich združuje a chráni nemyslím nič dobré, ale toto už je moc aj na mňa. Podpriemerná TV kriminálka, ktorej sa radšej vyhnite. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Vraždy podle božích přikázání jsou už sice poněkud omletým tématem, ale jinak mě těší zjištění, že i Rakušané dokáží natočit obstojnou temnou detektivku v čele s charismatickým vyšetřovatelem, osobně zainteresovaným do případu. A dokonce jim k tomu ani nemusí asistovat žádné roztomilé superpsisko. ()

LucMosss 

všechny recenze uživatele

Režisérský a především herecký koncert plný bezmezné krutosti jak k divákovi, tak k hlavním postavám. Bezchybné obrazové vyjádření pouze podrthovalo ono neutuchající násilí a všudypřítomný pocit bezmoci, jež i přes svou občasnou nereálnost děje a takřka nadnesenost jeho uvěřitelnosti člověka deptá a pohlcuje... Jednoduše velice kvalitní film, avšak nevím, zda a kdy si jej pustím znova. "Keiner ist ohne schuld. - Nikdo není bez viny." Po druhém shlédnutí: Je neuvěřitelné, kolik námětů lze vyjádřit během tří hodin. S malým časovým odstupem vzhledem k této 'repríze' mohu pouze a jen tleskat :-) . Anotace s půlročním odstupem od posledního shlédnutí: Tohle je vážně hnusný film. Kdo ví, jestli si jej pustím znova, ale pravdou je, že téměř nemá chybu. ()

tatka 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé, že Rakušania dokážu natočiť dobrý film, len keď je to pekne hnusný film. Zato v žánri hnusných depresívnych podivností sú neprekonateľní. Záhadné vraždy, ktorých korene siahajú ďaleko do minulosti, pochmúrna Viedeň, nádherné Neusiedlerské jazero, skvelé komiksové sekvencie....Tobias Moretti ako starnúci policajt, prenasledovaný desivými spomienkami na detstvo. Neskutočné 3 hodiny, ktoré vo mne zanechali veľmi nepríjemný a tiesnivý pocit. Šiestu hviezdu navrch by som dala za politicky nekorektný obraz Turkov vo filme. Ale 6 hviezd nemáme. ()

raru 

všechny recenze uživatele

Že to je televízna produkcia je očividné,ale odhliadnuc od toho je to fajn film pre milovníkov krimi thrilerov so všetkým čo k tomu patrí. ()

Reklama

Reklama