Reklama

Reklama

Pozemšťan

  • USA The Man from Earth (více)
Trailer

Poté, co se uznávaný vysokoškolský profesor historie John Oldman rozhodne k nečekané rezignaci na svůj post, schyluje se k rozlučkovému večírku na odlehlé chatě na samotě. Právě na této party chce také profesor svým nejbližším přátelům vysvětlit příčiny zkratkovitého počínání. Jak se ale záhy ukáže, odůvodnění není zdaleka tak prozaické, a už vůbec ne snadno stravitelné. Oldmanova slova všechny zaskočí. Profesor totiž tvrdí, že hlavním důvodem jeho odchodu je nesmrtelnost. Prý je na světě již čtrnáct tisíc let a každých deset roků musí měnit své působiště, aby jej nevypátrali nesprávní lidé. Nikdo mu pochopitelně nevěří, a tak brzy začne intelektuální, emocemi nabitá historiografická přestřelka vedená ve snaze prokázat profesorovu lež. Jenže trhliny nepřicházejí. A všechny dosavadní jistoty se začínají pomalu hroutit. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Bynk

Bynk (hodnocení, recenze)

To je asi aj tak hlúpost aj keby nestarol, ak nie je aj nesmrtelní tak za 14 000 rokov by mal 14 000 príležitostí ako prísť o život. Zjedený a roztrhaní divokou šelmou, zabitý a upečený konkurenčným kmenom neandertálcov, zabitý počas vojen Sumerčanov, Babylončanov, Egyptanov, Chetitov, Grékov, Rimanov, úpálení za nevyznávanie viery, upálení za vyznávanie viery, utopení v mori po potopení lode v búrke, utopení v mori po potopení lode v námornej bitke, je toho vela, to by bol možno tiež zaujímavý film nezvratný osud v histórii. :-) 

nagasek

nagasek (hodnocení, recenze)

ambron

Tak to jo to jsem ani nevedel...to se musim mrknout teda...tento film si pamatuju uz pred 10 lety sem si rikal kez by byla dvojka...

JADIM

JADIM (hodnocení, recenze)

Spoiler. Tak teda bol nesmrtelný alebo iba nestárol? Ak iba nestárol, ako mohol prežiť ukrižovanie? A za tých 14 000 rokov by ho niečo zabiť muselo.

na příspěvěk reagoval marlboro

Neuge

Neuge (hodnocení, recenze)

Stallone

Oh my dear, jako bohemista ti musím s politováním sdělit, že sereš pátý přes devátý a o systému a historii češtiny zřejmě víš úplný hovno. Vokativ, stejně jako všechny ostatní tebou vyjmenované věci jsou typické i pro řadu jiných (nejen) slovanských jazyků. Čeština jako taková je bez debat výjimečný a velmi komplikovaný jazyk, ale zkrátka nemohu přebít svou potřebu vysmívat se všem ubožákům, kteří se domnívají, že její znalost je dělá v nějakém směru jedinečnými. Na druhou stranu chápu, že borec se jménem a fotkou celebrity vybavené tebou zmíněnou nižší jazykovou kompetencí zřejmě vezme zavděk jakoukoliv příležitost k vyzdvižení svého vlastního pseudointelektu a nadřazenosti. 

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Brakant

Nepotřebuji se učit ten hloupý jazyk. Čeština má naprosto ojedinělý 5. pád a specifický 7. pád. Navíc, jednočlenné věty a ty s nevyjádřeným podmětem,zdrobněliny. Stavbu několikanásobných záporů. Obsahuje systém přípon a předpon. Intuitivní volnost v časové souslednosti. Je to vysoce propracovaný a starý jazyk. Z jakého důvodu mám ztrácet čas s nižší intuitivní formu? Mám rád historii. Jsem křesťan a velice inteligentní člověk. Proto jsem ohodnotil způsobem svým vlastním.

na příspěvěk reagoval Neuge

Brakant

Brakant (hodnocení, recenze)

Stallone

Nechci vypadat přechytrale, nemám to zapotřebí, páč jsem "chytřejší než Rudý právo", ale mně se to moc líbí. Dialogy jsou podle mě neučesaný (nikoli debilní, debilní dialogy najdeš v Sexu ve městě...) schválně - takový "jako ze života". Zkus si někdy sám sebe a kámoše nahrát, když popíjíte a kecáte. To by ses druhej den sám ze sebe někdy i zblil :) Výkony herců jsou OK, když nejsi schopen "chytat" angličtinu (a v tomhle filmu je to fuckt easy), tak si nestěžuj, ten amodabo to hrozně shazuje. V některých pasážích se povedlo vygradovat napětí a ohromené nepochopení, bigotnost tý starý sůvy, její zděšení, že se někdo opovažuje... Další aktér postupně ztrácí humor, třetí se stále víc nasírá, psycholog náhle zjišťuje, že by si sám potřeboval skáknout k Chocholouškovi... Za mně super. A ty se nauč anglicky, budeš to ještě v životě potřebovat, i když budeš žít jen 75 let... :)     

na příspěvěk reagoval Stallone

marlboro

marlboro (hodnocení, recenze)

Nemohu nikde najít knižní předlohu, tedy jestli to nějakou má.. Mohl by mi někdo poradit???? Díky..

na příspěvěk reagoval Gryphon

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Film jsem shlédnul na doporučení a jsem znechucen. Na amatérský dabing, jsem si chvíli zvykal. Do budoucna bych volil film s cz titulky než amatérský dabing (v měřítku ´´amatérský´´ byl v pořádku). Tak jdeme na to. Herecké výkony byly podle mého názoru špatné. Film má obrovskou myšlenku a stejně tak i nevyužitý potenciál. Pluje si svým vlastním tempem, kdy se skupina ´´odborníků´´ chová opravdu hodně zvláštně. Čekal jsem drama, zvyšující see napětí a závěrečné BUM. Dostal jsem nudu a opravdu pitomé dialogy. Až do otázky náboženství jsem byl přesvědčený, že se film může podařit a bude kvalitní. Ale od diskuze na toto téma šel film jasně do ODPADU. Mám rád historii, čtu si o ní, přemýšlím o ní.
Možná někteří lidé, kteří tu hodnotí vysoko se snaží udělat z filmu jakou si ´´revoluci´´. Třeba chtějí vypadat moudře, přechytrale a právě se jim hodně líbí ta otázka náboženství. Neuvědoují si, že ten film je absolutní nesmysl, který byl vymyšlen. Hledají hloubku tam, kde není. Tohle je přesně ten typ filmu, kdy ho někdo pokládá za výjimečný právě svým poukazem hlavně na to náboženství a neuvědomuje si, že je to jen nesmysl, který vůbec nevychází z reality, ale z výmyslu nějakého člověka - scénáristy, který za to dostal plat, jako my ve fabrice. Nemá cenu nad filmem přemýšlet, protože nedostáváme informace, které by nějakým způsobem byly postaveny na reálných historických důkazech.
Je to jen sci-fi se špatnými hereckými výkony, s příběhem, který se neposuvá dál a ke konci nedokáže šokovat, i když by si to strašně moc přál.
(Vtipné bylo, jak se ty lidé zlobili, uvěřili mu, pohrozili a když řekl, že je to výmysl, ihned uvěřili zase tomu, že to neexistuje. Poté umře člověk a přítelkyni hlavního hrdiny úplně v pohodě). Tohle je hodně špatný film a já hodnotím protestním ODPADEM. Mimochodem, pár odpadů i s komentáři tu je a i komentáře jsou v celku pravdivé. ADIOS

na příspěvěk reagoval Brakant

Uživatel duckman smazal svůj příspěvek.

Zelenáč

Zelenáč (hodnocení, recenze)

WykombEpic

U nás ten film na DVD nevyšel. Maximálně ze zahraničí (bez titulků) se dá sehnat (např. Amazon). Podle mě to mají skoro všichni (nebo všichni) vypálené s vloženými CZ titulky. Akorát sem do filmotéky napsali že je to orig ;)

WykombEpic

WykombEpic (hodnocení, recenze)

zdravim,

rad by som sa spytal majitelov, odkial zohnali DVD s titulkami (en+cz)?

tent poklad som nasiel v jedinej edicii na amazone uk, zial neobsahuje ani len EN titulky.. dakujem za tipy! :)

na příspěvěk reagoval Deratizer, Zelenáč

Deratizer

Deratizer (hodnocení, recenze)

Bukec.T

Je to neuveritelny, ale ja jsem to dodival tedka na poctvrty, trikrat jsem u toho usnul, dvakrat v uplne stejne pasazi me to zacalo brat tak jsem tovzdy vypl a sel spat a potreti me to uspalo v 50te minute. Az dnes jsem to dal od 50 minity do konce. Zvlastni dobrej film.

Girili

Girili (hodnocení, recenze)

Moc pekny film. Jen me zarazi, jak si vsichni radoby ateiste mysli, jak desne zahybe s krestanskou mysli. To si vazne myslite, ze krestani jsou vsichni dogmatici bez mozku a nikdy se nesetkali s nicim, co by popiralo, relativizovalo, ci nejakym zpusobem menilo pohled na jejich viru? A ze se s tim neumi srovnat? Ale no tak... ;-)

Folwar.

Folwar. (hodnocení, recenze)

Podobná tématika se vyskytuje v komiksu Sandman - The Dolls House, 13. sešit Men of Good Fortune.

C3stmir

C3stmir (hodnocení, recenze)

Cousland: Nemusel by vypadat na 35. U černocha se mohlo stranutí "vypnout" třeba ve 49

Cousland

Cousland (hodnocení, recenze)

fraktal: Černoch nemohl být přítel z 17. století, na to je moc starej. Musel by vypadat na 35 let

 (hodnocení, recenze)

jeden z filmu ktery stoji za to videt nez umrete.(pokud nejste jezis)

Bukec.T

Bukec.T (hodnocení, recenze)

mutecrap: tak to máme uplne stejne taky sem se na to dival v deset večer a vždycky u toho usnul až dneska sem se na to dodíval :D

na příspěvěk reagoval Deratizer

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

fraktal: odmítám spamovat diskuze, abych podruhé odpovídal na tentýž vzkaz, tím spíš, pokud jsem v něm takřka ve všech bodech obviňován z výroků, které jsem nikdy nenapsal ani neřekl. to pak snad každý uzná, že nedává smysl, abych se o těchto výrocích přel.
co jsem cítil za vhodné dodat, napsal jsem už dávno do soukromé pošty, jen opakovaně doplním své přání, aby mi tyto očividně scestné dezinterpretace mých slov přestaly být přisuzovány. ani tady veřejně, ani v poště, ani kdekoliv jinde. snad nežádám tolik.

fraktal

fraktal (hodnocení, recenze)

Odpovědi pro EODEONa (neb to je jediný vážný kritik z mé první strany komentářů):
 
- mám podezření, že autorem scénáře tebou připomínaného StarTreku a tohoto filmu by mohla býti stejná osoba
 
- já tam gradaci cítil - a naopak velice silnou (nikoliv pak už v myšlence na nesmrtelnost jako takové, ale spíše v lidské psychologii: jak kdo co bere - a co se hlavně pokusily jednotlivé postavy ukázat: jak jsme schopni "zpracovat" prakticky cokoliv!)
 
- motivace postav - nebyla nijak zvlášť dobře propracována, ale: proč také?! Nebyli tam přeci od toho, by nás zahlcovaly svým "pozadím"...
 
- docela se o vědu, víru, náboženství, historii i sci-fi zajímám - a nepraštila mne přes nos žádná z oněch Eodeonem zmiňovaných "iracionálních děr", mohl by být příště prosím zmiňovaný trošku konkrétnější?
 
- (ne)otevřenost konce - pro mne naopak zůstal svým nehraním si na "objektivitu" či "uměleckou pochybnost" autentickým, živým a koncepčním (aneb znovu: "Kdo myslíte, že jsem?!")
 
- zkus si osvěžit klasickou logiku: z nepravdivé premisy můžeme bez problému vyvodit pravdivý závěr! (viz. kupř. zde <a href="http://cs.wikipedia.org/wiki/Pravda">http://cs.wikipedia.org/wiki/Pravda</a> i ve filmu citovaný odkaz na  Epimenida.
 
 
PS:
 Jsem přesvědčen, že ten černoch by mohl být onen přítel ze 17. století (už jen jeho "ochota hrát dle daných pravidel", moudrost a otevřenost, připravenost být vždy na správném místě ve správnou chvíli - tedy t tomto případě spíš mít správnou otázku, názor či komentář)...

mutecrap

mutecrap (hodnocení, recenze)

Docela v pohodě film, sice mě zaráželo, do jakých až postav tvůrci hlavního hrdinu obsadili, ale i tak jsem hltal každý chytrý slůvko, který tam vědátoři vypuštěli :) Musím si nějak vychytat to, abych si film nepouštěl v 10 večer po tmě... pak na to koukat na třikrát, taky celkem opruz :D 4*

siloalampa

siloalampa (hodnocení, recenze)


vegetol.mp: Vyzerá to tak, sám by som na to asi neprišiel...:) Cvokára som videl, takže som sa neochudobnil o nič. Vďaka za výklad!

siloalampa

siloalampa (hodnocení, recenze)

Film Psycholog? Má to aj nejaký iný, alebo originálny názov? Rád by som si ho pozrel, ale vyhľadávač csfd žiadny film "Psycholog" nezaznamenal...:(

Kicker

Kicker (hodnocení, recenze)

Když jsem viděl první trailer na film, tak mě nijak nezaujal a myslel jsem, že se mi tenhle film líbit nemůže. Chybou bylo, že jsem mu nedal šanci dřív. Pokud máte rádi různé teorie a filosofování pak tenhle film musíte milovat. Jak jinak si vysvětlit, že film, který je založen pouze na diskusi a na neskutečném vyprávění jednoho velmi "starého" chlapíka dokáže diváka naprosto pohltit. Pokud máte rádi efekty a filmy jako Transformers patrně vás tento snímek neosloví. Pokud vám nevadí filmy jako Psycholog nebo Svět podle Prota, pak je přesně pro vás.

Honzíno

Honzíno (hodnocení, recenze)

Já myslím, že Pozemšťan je moc povedná komorní scifárna, Chce to odvahu rozjet a dokončit takový projekt a proto tvůrcům fandím. Námět mě nadchnul a mírná překonstruovanost mi nikdy moc nevadila. Rozhodně lepší než céčkovés rádoby 'sci-fi' se Stephenem Baldwinem létajícím na měsíc zachraňovat, co se dá.

Anjabel

Anjabel (hodnocení, recenze)

Už je tom opravdu dlouho, co jsem naposledy viděl tak dobré malorozpočtové sci-fi. Je pravda, že nesmíte sledovat výkony a interiery, ale zaměřit se na dialogi. Jak vás jednou vtáhnou, tak vás do konce nepustí. Zápletka je neuvěřitelná! Ještě hodiny po filmu jsem si v hlavě projížděl některé teorie. 10/10

Popy1

Popy1 (hodnocení, recenze)

Na to,že sa celý film odohráva v jednej miestnosti,veľmi dobre zvládnuté.Samotná myšlienka je zaujímavá a pútavo pretrasformovaná do deja.Príjemné prekvapenie.

Altec

Altec (hodnocení, recenze)

Geniálně jednoduché, jedna místonost a pár lidí.....nic víc a přesto tak skvěle poutavé. Je super zase jednou (po dlouhé době) vidět sci-fi ,kde nemusí být ani jeden speciální efekt, aby mohl zaujmout.

badulick

badulick (hodnocení, recenze)

zaujimava idea, no ocakavala som kvalitnejsie a hlbsie prepracovanie. napriek tomu, ze film vo mne cosi zanechal,nieco tomu celkovo chybalo. davam 3,5*

AkrObatiX

AkrObatiX (hodnocení, recenze)

Páni tak tohle byla síla! na to že se tam jen mluví je to až neuvěřitelné jak dokáže vtáhnout! Prostě paráda a doporučuji všem křesťanům podívat se na tento film protože jim toho hodně objasní jak to bylo s Ježíšem!!

Reklama

Reklama