Reklama

Reklama

Pozemšťan

  • USA The Man from Earth (více)
Trailer

Poté, co se uznávaný vysokoškolský profesor historie John Oldman rozhodne k nečekané rezignaci na svůj post, schyluje se k rozlučkovému večírku na odlehlé chatě na samotě. Právě na této party chce také profesor svým nejbližším přátelům vysvětlit příčiny zkratkovitého počínání. Jak se ale záhy ukáže, odůvodnění není zdaleka tak prozaické, a už vůbec ne snadno stravitelné. Oldmanova slova všechny zaskočí. Profesor totiž tvrdí, že hlavním důvodem jeho odchodu je nesmrtelnost. Prý je na světě již čtrnáct tisíc let a každých deset roků musí měnit své působiště, aby jej nevypátrali nesprávní lidé. Nikdo mu pochopitelně nevěří, a tak brzy začne intelektuální, emocemi nabitá historiografická přestřelka vedená ve snaze prokázat profesorovu lež. Jenže trhliny nepřicházejí. A všechny dosavadní jistoty se začínají pomalu hroutit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 288)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý nápad a natočiť niečo podobné u nás, tak dvíham oba palce nahor. Výhrady by som však mal tak či tak a najväčšiu výčitku smerujem k tomu, čo by malo byť jeho hlavným kladom. Ak divák pristúpi na scenáristickú hru, môže sa baviť slušne ale koncept Pozemštana je vo svojej podstate príliš naivný a nevierohodný na to aby som sa ním nechal unášať. Príjemný a nie úplne očakávaný záver síce zanechá pozitívne pocity ale len to mi bohužiaľ nestačí. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček za to, že jsem se nenudil a nechal se bez problémů vtáhnout do mystifikační diskuse v chatce kdesi snad na okraji pustiny. Podobných příběhů je celá řada a hra na otázky a odpovědi, které lze obtížně dokazovat i vyvracet, může trvat celou věčnost. Více než filmové plátno by příběhu dozajista slušela prkna, která znamenají svět. A přitakávám jedné z postav, že po skončení rozhovorů je dobré si pustit Star Trek... ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Na začiatok musím napísať, že tento film som úplne prvý krát videl s amatérskym dabingom. Bolo to zvláštne, ale zároveň to dodalo filmu niečo zaujímavé. My tomu hovoríme "šmrnc". Pretože povedzme si úprimne, tento film je natočený tiež akoby amatérsky, bez balíka peňazí a skoro len v jednej miestnosti. A tiež s neznámymi - nie príliš dobrými hercami. Takže amatérsky dabing chválim. Cez to všetko, že je toto neskutočné b-čko, pozrite sami, aké pekné má hodnotenia. Samotný nápad je skvelý a namiesto francúzskeho filmu Intouchables (2011) mal byť nanovo natočený tento - pričom by v ňom boli hollywoodske hviezdy. (Intouchables bol sám o sebe skvelý film, aj keď bol francúzsky a nebolo nutné ho pretočiť aj v Amerike - len čo si všetci urobili trapas, kedže to urobili strašne). Ja vás nemôžem viac navnadiť - prečítajte si obsah filmu a proste vás to musí zaujať, lebo nápad filmu je v podstate jedinečný. A chválim aj finále a vysvetlenie. Príjemný filmový zážitok. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pokud máte manipulátorské schopnosti, lze lidi přesvědčit o pravdě, či lži až nebezpečně jednoduše.. Diskusní kroužek s protipólem jepice v minimalistické, o zajímavou nosnou myšlenku opřené "what if…" záležitosti, kterou však místy hodně sráží tuctové zpracování a nepřirozené herecké výkony. Jinak myslím typická studie přístupu vysokoškoláka humanitního zaměření, který raději položí tisíc otázek, než aby se chopil masivní nohy od stolu a třikrát pořádně majzl nevlastního syna tesaře z Nazaretu po lebce. A teď ukaž znovuspojení ducha a těla, ty frajírku z jeskyně..! ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Člověk se tak nějak naladí na nějaké sci-fi. Já sám jsem teda očekával od filmu The Man from Earth s tímto plakátem něco o chlápkovi, který přežil armagedon a sám jediný bude brousit ulicemi opuštěného města a aby to nebyla úděsná nuda, tak na něj z trosek domů budou skákat hladový zombíci, anebo poctivé sci-fi o nějakém ztraceném kosmonautovi na exotické planetě. To všechno jsem očekával a pln dychtivosti pustil. Dokoukal a říkám si, že akce tam moc tedy nebyla, na mezigalaktické dobrodružství také nedošlo, byl to ale po čertech zajímavý příběh. Alespoň do půlky. SPOILER. Jakmile z pána vylezlo, že dělal i Ježíše, bylo to už na mne zase moc sci-fi. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (14)

  • Režisér filmu Richard Schenkman zadaptoval Pozemšťana do divadelní hry, která měla premiéru v roce 2012 v Hemetu v Kalifornii. (chelseaman22)
  • Celý film byl natočen na dvě poloprofesionální kamery Panasonic DVX100. (assass1n)

Reklama

Reklama