Reklama

Reklama

Rin Tin Tin

  • Bulharsko Finding Rin Tin Tin (více)

Obsahy(1)

Skutečný příběh o legendárním německém ovčákovi, kterého našel během první světový války ve Frncii americký pilot Le Duncan. Příběh vykresluje silné pouto, které vzniká mezi člověkem a zvířetem a dokáže překonat ruzne překážky, které vedou k cestě za vytouženým společným životem v Americe po skončení války. Rin Tin Tin není jen obyčejný psí miláček, ale i odvážný záchranář v nebezpečných situacích. A to není všechno, později se stane najznámějším zvířecím filmovým hrdinou Hollywoodu, kde bude účinkovat ve více než 25 filmech. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Je to životopis najslavnějšího filmového pejska, jaký vůbec film v Hollywoodu měl. Hrál v 25 filmech a těšil děti celého světa. Rin Tin Tin byl tak slavný, že vstoupil do rčení všech pejskařů, kteří měli šikovné a chytré pejsky. "No ty jsi úplný Rin Tin Tin " se povídalo a myslím, že dodnes povídá. Tento film natočil režisér Danny LERNER v r.2007 jako vzpomínku, kde se narodil, našel, a jak se dostal od USA nejslavnější pes všech dob. Datum jeho narození byl asi konec r.1917. Milý a citově velmi dobře udělaný film pro dospělé i děti. Chápu, že ti,kteří o tom pejskovi absolutně nic nevědí a nikdy o něm neslyšeli hodnotí film méně než průměrem, ale i tak je ten film lepší. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Rin Tin Tin je upgradovaná verze komisaře Rexe, s tím rozdílem, že Rex byl věrohodný psí hrdina, kdežto Rin Tin Tin super hrdina. Asi Sárinku nějak špatně učím. Místo "dej pac" by měla umět salutovat. Močit místo po celé zahradě, by měla do hrnečku. Kam se hrabe "přines klacíček“, když se mnou může hrát poker a v hospodě mi může dělat taky společnost, psi jsou očividně hrozní alkoholici :-) A ještě bych chtěla vzkázat majiteli Rin Tin Tina. Všimla jsem si, že během filmu mu ošklivě slzela očíčka. Se Sárou jsme měli podobný problém, ale oční kapky Ophthalmo-Everal ji pomohli. Zkuste to ;-) Takže sečteno podtrženo, film mi udělal ze života chaos. Zjistila jsem, že svoji fenku učím asi podle starých zákonů, že nejkrásnější chlap ve filmu byl modrooký sirotek (SPOILER nakonec se ukázalo, že sirotek není KONEC SPOILERU) a že i z nepřátel, můžou být přátelé (není to divné? :o) Film je milý, ale i na vlčákooomilku moc přehnaný. Nedělejte z tak krásných a chytrých stvoření cirkusovou atrakci. Jinak budu kousat! ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

"A těší se, až se stane hrdým občanem USA." Zkrátka chudák pes, scenárista se rozhodl, že superdog chtěl být Američan, tak mu nechal fláknout na krk medaili a všechny okolo se tvářit abnormálně dementně. Jednu hvězdičku si tato slátanina zaslouží, za skutečného Rin Tin Tina. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Nejblíže jsem přišel do styku se sousedovic hafanem, takže toho o psech moc nevím, taky jsem neviděl žádný z původních filmů o Rin Tin Tinovi (ale zato jsem viděl jeho oficiální stránky, kde doteď prodávají jeho potomky, takže máte-li zbytečných pár tisíc dolarů a hodně štěstí...), takže hodnotím pouze z hlediska poučeného filmového nadšence. Některé momenty jsou nelogické a přitažené, nejvíce ovšem tahají za oči letecké scény na digitálním pozadí. Film hojně využívá zpomalování (když pejsan jedná moc rychle) a zrychlování (hlavně pro komický efekt - část scén s kuchařem) záběrů, některých Rin Tin Tinových kousků se dosahuje převíjením pásu tam a zase zpátky. Momenty, ve kterých hafan nasává a troubí (ze zadku i z trumpety, kdy dokonce vyloudí trylek pro vojenský nástup), raději přeskočím a zmíním se ještě o hezké kameře a měkce nasvíceném obrazu, který i přes dobové zasazení snímku v první světové válce působí velice mile. Trochu mě zklamalo, že film končil odjezdem do Ameriky a inzerovanou kariéru v Hollywoodu odbude pouze titulkem, ale holt asi nemůžu chtít všechno - jinak by to ale byla sebereflexe hollywoodské historie par excelence - ale díky aspoň za tu grotesku. PS, nasere pejskomily, když řeknu, že podle závěrečných titulků na filmu spolupracovali i čeští chovatelé?:) ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Pokud by představitel Rin Tin Tina byl skutečně tak geniální, jak ho trikově upravili filmaři, pak by si přečetl scénář a a.) by ho rozkousal, b.) by vysvětlil filmařům, že je to dost laciná komedie, c.) oželel by honorář a v takové přihlouplé slátanině by nehrál... Filmy o psech mám rád, a pokud jsou vycvičení psi použiti účelně a do příběhu zadnou jako třeba v seriálu Komisař Rex, pak se rád podívám. Ale novodobý Rin Tin Tin, to je snůška laciných vtipů, v nichž čtyřnohý hrdina prdí, krká, pije alkohol a až v poslední řadě jen tak mimochodem zachraňuje. Rámec války nevyužit, největšími protivníky jsou americký důstojník a francouzský kuchař. Navíc nehraje ani čas. Rin Tin Tin se narodil někdy na sklonku roku 1917 a do konce války těžko mohl zvládnout takový výcvik, jaký ukazovali. Za zvířecího hrdinu jedna *. Jen doufám, že se mi poštěstí vidět film, ve kterém hrál skutečný Rin Tin Tin, nebo někdo natočí jeho životopis, ale nebude dělat z diváků hlupáky jako autoři tohoto příběhu, kteří z Rin Tin Tina udělali i karbaníka... ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Rin Tin Tin je průměrným filmem rodinného žánru. Roztomilý a inteligentní domácí mazlíček na vlně nadhledu zaujme a znehybní především děti. Zjednodušené charakterové typy zvýrazňují nadsázku, která se shlédla v grotesce a stavy celoplošné zkázy hrubé síly jsou toho důkazem. Občas příběh zabrousí na vážnější strunu a s patetickou pietou glorifikuje psího hrdinu. Hlavní atrakcí humorně laděného rodinného filmu je německý ovčácký pes Rin Tin Tin. Trochu zklamání přinese zjištění, že neumí pilotovat letadlo, ale ani tak jeho kousky neurazí. Hlavní lidskou postavou je Lee Duncan (sympatický Tyler Jensen), nálezce nevšední psí školky a příkladný americký pilot jde hrdinným způsobem vpřed, jako důkaz americké udatnosti, odvahy, šlechetnosti a úspěchu. Věrným soudruhem v dobrém i zlém je Gaston (Gregory Gudgeon), francouzský výřečný mechanik s dobrým srdcem. Výraznou postavou je Nikolaus (Ben Cross), německý válečný zajatec a symbol lidskosti, překonávající vnucovanou národnostní nenávist. Zlo je vykresleno v karikaturách amerického vojenského kuchaře Johnsona (Steven O'Donnell), lakotného a prodejného sadisty, a nenávistného amerického majora Snickense (William Hope) s hystericky závistivou snahou o pokoření hrdiny. Účinek zvířecího hrdiny zvyšuje vždy přítomnost dítěte, a proto je zde Jacques (Ivan Rankov), tiše snášející kuchařovu krutovládu. Z dalších rolí: přívětivý a vstřícný americký kapitán Sandman (Todd Jensen), laskavý americký poručík Bryant (Ian Porter), vděčný a lidský americký generál (Garrick Hagon), nenasytně spekulující francouzský kupec Henri (Velizar Binev), či naštvaný Goliáš (Ljubo Ganev). Psí hrdina, groteska a nadsázka je vhodná kombinace k odreagování bez nutnosti přemýšlení. A vzpomínku brzy zanese prach zapomnění. ()

G900 

všechny recenze uživatele

Omlouvam se, ale vys to opravdu nejde dat, prilis mnoho nelogicnosti, lacinosti, klise a kdovi ceho vseho jeste... Snad jen ten pes je sympaticky a to je opravdu malo... 40 % ()

John80 

všechny recenze uživatele

Rodinný príbeh o psovi,ktorého objaví vojak spolu s jeho mamou a ďalšími súrodencami ale ujme sa len jeho aby sa o neho staral 4* ()

numan 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem sentimentální rodinnou s*ajdu s pejskem, ale tahle válečná groteska s humorem typu "jé von upad...jé, von prdí...jé, von mu načůral do hrnku..." veškerá moje očekávání daleko překonala. Zasmál jsem se až v momentě, kdy jsem si v oficiálním textu distributora přečetl, že to je "skutečný příběh o legendárním německém ovčákovi....". Milí přátelé i nepřátelé, takového psa bych skutečně chtěl poznat. Napovídá při kartách, elegantně salutuje vykloubenou tlapou a když je páníčkův život v nebezpečí, koulí se mu po čenichu slzy jak hrachy. Vskutku pozoruhodný kříženec nejhorších francouzských komedií ze 70. let, amerických řachand typu Policejní akademie a komunistických televizních přestávkových trháků "Hrající si koťata" a "Hrající si štěňata". Jedna hvězdička proto, že psi za to nemůžou. ()

Ditulka 

všechny recenze uživatele

bohužel musím souhlasit s numanem...jestliže je to podle pravdy, proč to taky nebylo natočeno normálně, ale jako hloupá komedie či pohádka pro děti? salutující či brečící pes je na mě trošku moc..mohlo to být mnohem lepší..máme dva NO a mám tu rasu moc ráda, tak za krásné pejsky dvě hvězdičky..škoda no ()

wewrka 

všechny recenze uživatele

Jako film pro dětského diváka 7-12 let by to asi šlo. Kvalita efektů je šílená, herci přehrávají. Logika některých scén je hodně divoká. Pusťte to dětem a pijte si v klidu kávu ... ve vedlejší místnosti. ()

zeromen 

všechny recenze uživatele

Trapné, ubohé, levně natočené, historicky nepřesné např. moderní vagony od ČSD ze 70. let., téměř pořád zima i když děj skočí o čtyři měsíce do předu, a tak bych mohl pokračovat. Herci nic moc. Jediné co je na tom to filmu kladného jsou psi a proto jedna hvězda. ()

BigBen87CZ odpad!

všechny recenze uživatele

Mimořádně dementní ... tak špatné, že už se tomu nedá říkat ani komedie, ani rodinný fil (což jsou dvě přezdívky pro totální slátaniny). Dodatek: Vzhledem k tomu, co režisér ještě natočil se nakonec jedná o vysoce nadprůměrný kousek ... ()

IrisArion 

všechny recenze uživatele

Kostýmy a vycvičený pes, který vyndá klíče ze šuplíku - to je tak všechno, proč to není odpad. Ohrané a trapné fráze, nijak skvělé herecké výkony a k uzoufání nudná kamera. Tohle si můj hrdina Rin Tin Tin nezasloužil. ()

Reklama

Reklama