Reklama

Reklama

Obsahy(1)

František Lamač se vrací domů z výkonu trestu, ale všechno je jinak než si představoval. Syn se mu odcizil a žena už s ním nechce žít. Eva Lamačová se zoufale snaží udržet život své rodiny bez ohledu na novou situaci v zaběhaných kolejích. Protože však velkou část svého života postavila tato energická žena na lži a předstírání, nemá v opravdu kritické chvíli moc šancí na úspěch. Televizní inscenaci podle scénáře Josefa Boučka natočil v brněnském studiu v roce 1991 režisér Milan Růžička. Kamera Václav Myslivec. V hlavních hlavních rolích uvidíte Janu Janěkovou a Ladislava Koláře. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Lish84 

všechny recenze uživatele

Rodinné příběhy mám rád, ale tento patří k těm méně zajímavým – tedy lehce podprůměrným. Nicméně scénář staví postavy do emocionálně vypjatých situací a herci tak mají možnost naplno předvést své schopnosti – Jana Janěková v hlavní roli nezklame. Jde o film z roku 1991 a autoři se rozhodli do děje promítnout i společenské změny po roce 1989. Vše se odehrává někdy v prvních měsících roku 1990 a postava učitelky (již zmíněná Jana Janěková) tak nutí své studenty učit se najednou něco jiného, než jim přednášela předchozí roky. Škoda, že tento motiv je jen lehce naznačen, přitom by se kolem něj dal vystavět klidně celý film. V důsledku tak dobové motivy působí sice ne rušivě, ale zbytečně. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Dramatický příběh pojednávajíc o propuštěném vězni, jeho manželce a dětech, kteří ho po letech nepřijímají jak si původně představoval. Manželka si našla jiného partnera, syn je na něj vysazený, jediná dcera s ním jakž takž vychází. 45% ()

veronikav 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma ...co by bylo kdyby ...... Ale nějak neukončené (to nemusím) a trhané (proč tam ještě naznačovat jiné téma -porevoluční ??? -kdyby seděl za politiku -prosím ...ale takhle ?) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Blbě se na to kouká, jelikož hlavní postavy filmu rozhodně nejsou žádní hrdinové, ale jen lidé plácající se ve vodě, ale o to větší je to drama. Film může působit bezradně, ale pozor, bezradní jsou především postavy, takže je to natočené vlastně velmi dobře. To, že nám charaktery a motivy jednání postav (pokud nějaké vůbec jsou) na kvalitě řemesla neubírá. Za mne 70% ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama