Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Satirické komediální drama, v němž Robert De Niro hraje upadajícího hollywoodského producenta,který se snaží ubránit ponížení ze strany Hollywoodu.Při natáčení svého nového filmu prochází doslova peklem.

Film je natočen podle knihy What Just Happened? Bitter Hollywood Tales from the Front Line od Arta Linsona, ve které autor popisuje své zkušenosti jako producent v Hollywoodu. (Worissek)

(více)

Recenze (209)

Matty 

všechny recenze uživatele

Producenti jsou taky lidi – s ničím objevnějším Levisonova adaptace knihy Arta Linsona (povoláním producent) nepřichází. Prolínání nezdařeného filmu (děti a psy nezabíjet) s Benovou snahou dát vše do pořádku je nápadité leda užitím nenápaditého soundtracku, ale již nedokáže využít analogie mezi sebezahleděností umění a některých lidí. Absentuje pořádný začátek i konec, film se ubírá po spirále a neměnným postavám dovoluje chovat se jenom tak, jak bychom od aktérů hollywoodské komedie čekali. Problém tkví v povaze díla, která není výhradně komediální, více hraje na ne přímo smutnou, ale jaksi smutně hluchou strunu. Podřizuje se tomu také unaveně hrající De Niro, jehož Ben nebudí dojem ryby dost dravé, aby dlouhodobě zvládala proplouvat rybníkem přetékajícím konkurencí. Filmy z filmařského prostředí mám rád, ty kousavé, dokazující, že ani hvězdám z nejzářivějších nechybí smysl pro humor, obzvlášť. Tahle satira je ale bohužel vybavena jenom nejistě nasazenou zubní protézou. 65% Zajímavé komentáře: StarsFan, Satan ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V podstatě se stalo uplný hovno, ale hrozně legrační, takový hovi, hovi. Nevím jak to v zákulisí filmovýho byznysu chodí a je mě to vlastně šumák, ale tohle mě dostalo. V půlce filmu se řeší jestli má ve filmu chcípnout nějakej pes a nebo ne, aby se z toho náhodou diváci neposrali a že vedle leží rozstřílenej člověk nechává všechny v klidu. Opravdu jak typický pro tuhle dobu. No a v půlce filmu se už řeší mnohem důležitější věci. Bruce Willis má totiž fousy a my řešíme zda si je oholí nebo ne. Pak jsou ve filmu takový ty nenápadně vtipný polobomby, třeba když De Niro mluví s agentem Bruce Willise po telefonu, tomu by se smál i čerstvě ukřižovanej Ježíš Kristus. Další prdel, taková moje osobní je pohřeb nějakýho židovskýho agenta, když se De Niro dozví že jeho dcera předevčírem šukala s nějakým dalším agentem a ten agent zrovna přijde k De Nirovi a začne mu vyprávět jak předevčírem šukal užasnou mladou a totálně blbou roštěnkou. Kdyby ste viděli ten rezignovaný výraz De Nira, kterej tam měl (podobný jako na zdejším plakátu k filmu ) , no co vám budu povídat, já jsem se málem posral smíchy. Vůbec Robert tady hraje neuvěřitelným způsobem očima. Opravdu málo kdy mě tak moc rozchechtá obyčejný koukání jako v tomhle filmu to Robertovo. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Art Linson .. Fajn záležitost, chytrá, ale místy mi přišly situace a postavy až neskutečně vyšinuté, přitažené za vlasy. Měl jsem tak obdobný problém, jako u předešlé Barryho satyry, Wag the Dog. Nebo je tak dokonalou? ___ Částečně podobně zaměřené jako Tropic Thunder, ovšem proti ní se bojí skutečně říznout a rozhodně tak famózně nebaví. Dobrou vzpomínku na What Just Happened? tak obstarává především výborný Robert De Niro a spousta menších byť někdy nevýrazných roliček, kde v čele stojí otrávený Bruce Willis či roztomilá Kristen Stewart. 70%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak Barry se zase vraci do formy, timhle me prijemne prekvapil. Film je vlastne neco jako Tropicka boure. Kritizuje manyry filmovejch hvezd, problemy s uvedenim filmu na platno kuli producentum a proste celkove filmovej prumysl. Ale oproti Tropicky bouri je tohle spis takovy konverzacni komedio-drama. Film vlastne sleduje dve hlavni linie, problemy s uvedenim filmu Seanna Penna, kdy se vsichni boji pustit do kin film, v jehoz zaveru zaporaci rozstrili Penna a jeho psovi rozmaznou mozek o chodnik. Druha linie je s Brucem Willisem, kterej si nechce oholit svuj plnovous. No a krome toho, ze je film docela zajimavej, pekne natocenej a chytre a zaroven vtipne napsanej, tak se muze oprit o par paradnich hercu. Celym filmem provazi De Niro, kterej je jako vzdy naprosto bezchybnej, ale mnohem vic se mi libil Bruce. Ten hraje sam sebe a je jako fuckujici, trochu tlustej plesoun s obrim plnovousem naprosto brutalni, jeho sceny patri k tomu nejlepsimu. Z ostatnich stoji za zminku jeste Sean Penn, kterej se ale moc ke slovu nedostane a Turturro jako zbabelej agent Bruce Willise se zaludecnima problemama. Celkove sice ma film sem tam naky hluchy misto, ke konci mu lehce dochazi dech a ta linie s De Nirovo manzelkou je vicemene zbytecna, ale i tak jsem se tech 100 minut dobre bavil. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Filmovej průmysl je krutej a mělkej rigol na prachy, kde si kurvy a zloději žijou jako v žitě a dobrý lidi umíraj jak psi ..... ale má i stinný stránky." Filmovým producentem jsem nikdy být nechtěl, protože jsem tak nějak intuitivně vytušil, že takový jedinec nemá čas ani na koupání se v penězích, neboť musí seřvávat agenty, klanět se hvězdě, usměrňovat režiséra a ještě co nejhladším způsobem pronikat do zadku šéfky studia. To jsou příliš velké komplikace na to, abych chtěl jeho moc nebo jeho prachy, i když kdybych byl mladší a nadrženější, tak by mne určitě přesvědčily ty zástupy slečen zažívající orgasmus již při letmém pohledu na jeho výpis z účtu. V každém případě trvám na tom, že producent Ben měl k filmové zábavě skvěle nakročeno, ale nakonec mě pobavil o dost méně, než mohl. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Příjemně se na to dívá, ale na druhou stranu je What Just Happened? docela bezzubá satira. Knižní předlohu bych si ale rád přečetl. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Parádní záležitost. De Niro v životní formě, spousta hvězd dělajících si srandu sami ze sebe a poslední hvězdička za kvílejícího Johna Turturro... ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.1/10] | me: Celkovo sa na to dobré pozerá. Hoci miestami je to trošku pritiahnuté za vlasy a dej by mohol byť vykreslený viac pútavejšie tento film zaujímavo poukazuje na veci spojené s filmovým biznisom. V celku ale nezanechá žiadnu trvácnu stopu. Škoda, pretože herecké obsadenie a teda aj potenciál je silný. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Pár chybiček by se sice našlo (žádný výrazný posun v ději), ale jinak je tahle komedie nehorázně zábavná, rychlá a naprosto přesná co se týče strefování se do Hollywoodu. V hlavní roli výtečně komediální Robert De Niro (fotrovský Jack mu nesahá ani po pod postelí své ženy naleznuvší ponožku), ale i herci vedlejších rolí jsou naprosto výborní (především Michael Wincott jako vizionářský režisér se závislostí na jistých prášcích a John Turturro se střevními potížemi). Nechť je tento film povinnou četbou pro tvůrce dua snímků Get Shorty/Be Cool. TAKHLE SE DĚLÁ PARODIE NA SHOWBUSINESS! (43. MFF KV - 4.7.08) ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Hned v úvodu musím říct, že mě zatraceně mrzí, že se mi na What Just Happened? nepodařilo sehnat lístky během Festivalu ve Varech. Takhle vyvážený a zajímavý film jsem neviděla už hodně dlouho. Jasně, řada psychologických dramat je perfektních, jenže 99% filmů má v podstatě stejnou zápletku: postava prochází složitým vývojem, aby z bodu A dospěla do bodu B. What Just Hapenned? nemá bod A, ani bod B. Jen líčí dva týdny v životě producenta. Vlastně byste si mohli vybrat úplně jiného člověka nebo úplně jinou dobu a nic by se nestalo. A asi zrovna to je na tomto filmu tak kouzelné. Nějak už jsem si zvykla, že se scénárista snaží narvat do filmu co nejvíc scén, které podpoří atmosféru celého snímku. To je přece logické. Když točíte komedii, naházíte do filmu co nejvíc komediálních scén, když drama, odpálíte pejskovi hlavu. What Just Happened? tohle nedělá. Ani v jenom okamžiku si člověk nemůže být jistý, co přijde příště; jednou se scénárista vytasí s vtipným pádem na rakev, podruhé nechá hlavní postavu zoufale řešit problém, jestli se věnovat bývalé manželce, nebo hlavní hvězdě filmu. Chvíli nechá člověka oddechnout, odstavit auto na okraji cesty a jen ze sedadla spolujezdce s De Nirem poslouchat soundtracky, jindy ukazuje hektický život zaměstnaného člověka, kterému by ani 10 000 volných minut měsíčně k telefonování nestačilo. A podobně jako v životě i na pana producenta čekají problémy, se kterými si poradí, zatímco další budou nad jeho síly. Těžko říct, jestli má tenhle film být satira, nebo melancholický pohled na chlapa, který chce patřit do nejvyšší ligy, ale ráno si barví vlasy, nedokáže vyjít s manželkou a na fotografii stojí až u "P". Ať už je tomu jakkoliv, Barry Levinson to znovu dokázal. What Just Happened? je úplně jiné než Vrtěti psem, úplně jiné, než jsem čekala, ale ani tak jsem se ani na okamžik nenudila. Nikdy bych nečekala, že mě nějaký film dokáže takhle sebrat ve tři v noci. "Studio zaplatilo 20 milionů, aby byl hlavní postavou. Za takové peníze mají i nějaká očekávání. Očekávají výborný herecký výkon. Za takové peníze čekají, že se s ním budou chtít vyspat miliony menstruujících žen." ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie, která ale není moc zábavná. Dobře se na ní kouká, ale nejenže se člověk u ní nezasměje, ale ani nepousměje. Prostě jsem koukal, koukal a bylo to velmi zajímavý, ale tak nějak natahovaný. V celém snímku nedojde k žádnému výraznému posunu v ději a sám hlavní hrdina má před sebou jen dva problémy, které musí vyřešit (+ ještě rodinné problémy, které jsou nudné a zbytečné). S postupem času se humor úplně vytratí a stane se z toho smutné drama o opuštěném producentovi, kterému nic nevychází. Přes všechnu tuto kritiku se jedná o film, který zaujme diváky, kteří se zajímají o filmový průmysl a vznik filmů. Robert De Niro svou úlohu zvládá výtečně a množství cameí diváka potěší. Škoda, že film končí tak nějak neurčitě. Byl to předpokládám záměr, ale stejně... A zajímalo by mě, jak moc se to blíží hollywoodské realitě:) PS: Srovnávání s Tropic Thunder je dost mimo. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. V podstate je to dialogova blbina o producentovi, ktoremu mu v zivote nic nevychadza, ale nie je to taka drama, ako by sa na prvy pohlad zdalo. Najlepsie to vystihol uzivatel Enspigl, ze riesia sa tam take blbosti ako bradka Brucea Willisa alebo brutalne zabity pes, pricom su ludia viac sokovany psom, ako mrtvym clovekom. Ale najlepsie boli vydarene De Nirove ksichty, ked bol sokovany, ze s kym spala jeho dcera. V tej chvili mi pripominal tatku exspiona, ktory hadzal ksichty na Bena Stillera v komedii FOTR JE LOTR (2000), ale toto je samozrejme uplne o niecom inom, z prostredia filmovych producentov, kde ide vzdy len o peniaze a trzby z filmu. Zavisi len od vas, ako budete tento film brat, len netreba mat nijak velke ocakavania. _______ Robert De Niro - (Ben) +++ Sean Penn - (Herec) +++ Catherine Keener - (Lou Tarnow) +++ Bruce Willis - (Herec) +++ John Turturro - (Dick Bell) +++ Robin Wright - (Kelly) +++ Stanley Tucci - (Scott Solomon) +++ Kristen Stewart - (Zoe) +++ Michael Wincott - (Jeremy Brunell) +++ Produkcia: Barry Levinson, Robert De Niro +++ ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dráma, s mierne komediálnym nádychom, z prostredia americkej fabriky na sny, z Hollywoodu. Snímok sleduje niekoľko dní hektického života stárnuceho filmového producenta Bena, ktorého si zahral spoľahlivý Robert De Niro. Pohybuje sa v prostredí dravej konkurencie, kde je veľmi ťažké obhájiť si miesto na výslní. Veľmi zaujímavá téma. Avšak spracovanie sa mi videlo dosť povrchné. Dalo sa ísť omnoho viacej do hĺbky. Takto to je vlastne len o tom, či bude Bruce Willis ochotný si oholiť svoju bujnú bradu a či rebelský režisér Jeremy Brunell vystrihne so svojho filmu scénu so zastreleným psom. *** ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Milá hollywoodská satira utahující si (nejen) z Hollywoodu, kterou nad průměr tahá hlavně De Nirův výkon a vousatý, cholerický, boží Willis. Co se vlastně stalo není salva fórů a rozhodně nepobaví každého, ale když na ni budete mít tu správnou náladu (a když nebudete očekávat úplně jiný film), myslím, že se snadno ujme. "Tak jo. Jdeme mu říct, ať se oholí." ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem nevýrazná satira, ve které se sice najde několik dobrých nápadů či správně rejpavých scén, ale výsledku tomu chybí razance a odvaha rejpnout si do Hollywoodu pořádně. Tempo je pomalé, herci většinou nemají moc co hrát a některé postavy a dějové linky mi zde přišly značně navíc. Robert De Niro je ale vynikající a Bruce Willis hodně pobavil. To je ale, vzhledem k tématu a tvůrcům, pořád sakra málo. 50% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Vyprodukovať dobrý film nie je jednoduché... V tomto bojovom poli filmového priemyslu je dobrý producent Ben, ktorého výborne stvárnil DeNiro. Mám fakt radosť, že som videl po veľmi dlhej dobe De Nira v niečom jednak kvalitnom, ale hlavne v hlavnej úlohe, pretože posledné roky si buď vyberá príšerné scenáre, alebo už keď sa objaví v niečom dobrom, tak iba v menších úlohách. Levinson mal k dispozícii naozaj slušné herecké obsadenie a v malej úlohe poteší trucovitý paličák Bruce Willis, ktorý hraje sám seba. Napriek honoráru cez 20 miliónov dolárov, ho za tie prachy nie a nie presvedčiť, aby si oholil bradu, ktorú už má ako Jeremiah Johnson. Aj keď sa film kinám vyhol a nezaznamenal ani žiadny komerčný úspech, je to poctivo a kvalitne urobený film z prostredia výroby filmu, ktorý určite pripomenie podobný film s Al Pacinom, Simonne. A toho psa, zastrelíme či nie? 80%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Rozhodně oceňuju že si ze sebe ještě v Hollywoodu umí udělat srandu. Hlavně teda narážky na Bruce Willise jsou dost dobrý. Pozadu nezůstává ani Sean Penn. Na tuto satiru se divák musí ovšem patřičně naladit, ani se nedivím zdejšímu hodnocení, přecejen salvy smíchu zůstavají hodně daleko. Robert De Niro dodal filmu kouzlo své osobnosti. Těžko snímek s něčím srovnávat, není mnoho podobných. PS: U Pennova filmu se mi více líbil ten konec ve kterém pes přežil. ()

Související novinky

Robert De Niro ve Varech

Robert De Niro ve Varech

11.06.2008

Samozřejmě ne na koupelní léčbě, ale na letošním 43. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Herec, režisér, producent a dvojnásobný držitel Oscara převezme na slavnostním zahájení festivalu… (více)

Reklama

Reklama