Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Satirické komediální drama, v němž Robert De Niro hraje upadajícího hollywoodského producenta,který se snaží ubránit ponížení ze strany Hollywoodu.Při natáčení svého nového filmu prochází doslova peklem.

Film je natočen podle knihy What Just Happened? Bitter Hollywood Tales from the Front Line od Arta Linsona, ve které autor popisuje své zkušenosti jako producent v Hollywoodu. (Worissek)

(více)

Recenze (209)

sepp 

všechny recenze uživatele

Nevim, jestli to je tim, ze jsem ocekaval vice, ale rozhodne zklamani. Z daneho tematu slo vytezit urcite vice. V nekterych fazich a pointach je scenar vytecne napsany, jinde dosti selhava. Po finalnim zaberu jsem mel rozporuplne pocity a zustava jen jakysi pocit nedotazenosti. Cisty prumer. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Výborná muzika, výborní herci a výborný příběh NEdělají vždy výborný film! Jako v tomhle případě. What Just Happened je zajímavou sondou do útrob Hollywoodu a hezky si z něj dělá srandu, ale srovnávat to s Tropickou bouří je hloupost. Celá atmosféra i mozaika příběhů je naprosto rozdílná. __ Aby člověku do sebe hezky zapadly vlasy po ostříhání, používají se efilační nůžky, a přesně něco takového by tenhle film potřeboval, aby byl komplexní a jednotný. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nudné a nekonečné debaty o tom, aby režisér vystrihol jednu scénu z filmu a aby sa Bruce Willis oholil. Nič nehovoriace a zbytočné. Film ťaží iba z výborného hereckého obsadenia, nič viac dobré tu nie je. Podpriemer. 40/100 ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Začal to Les Grossman a pokračuje v tom nikoli Ben, ale Art Linson, který sepsal své producentské zkušenosti a pomoci ošlehaného Barryho Levinsona je vmetl Hollywoodu do tváře. What Just Happened? hlavně funguje v profesní rovině hlavní postavy, která se prakticky točí kolem dvou věcí: headshotu psa a zarostlého Willise. Nezní to nijak odvázaně, ale věřte, že po strastiplných a mně totálně volných pasážích z Benova osobního života, budete na toho Brullise čekat klidně i 10 minut (a že to teda byl nervák!). Sice se nejedná o až tak sžíravou satiru, jak jsem čekal, ale rozhodně pobaví. Zejména ty, co se ve světě filmu pohybují nějaký ten pátek a mají nakoukáno. [Přesná stopáž: 100 min] ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Tak takhle to v tom slavném Hollywoodu chodí! Člověk by neřekl, kolik nervů může takového producenta stát plnovous Bruce Willise:-) Pochvalu adresuji všem hercům a také Barry Levinsonovi, který dokázal filmu udržet nezávislý look a ani ke konci nezklouznul k laciným klišé. A John Torturro je tu vskutku parádní. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se vážně těšil - Bruce Willis, Robert de Niro a komedie, to nemůže špatně dopadnout. O to větší bylo moje zklamání. Jednak se zcela určitě nejedná o komedii a pak nechápu, jak se herci jejich formátu mohli podílet na něčem, co mi připomínalo průměrné béčko a očekával bych v něm i průměrné herce. De Niro i Willis své role hráli sice dobře, ALE - odvážný nápad nechat hrát Bruce sebe samého a svým způsobem si dělat srandu ze sebe samého dle mě moc nevyšel - sice nejsem "menstruující panička", ale zkrátka mám rád klasického okoukaného Willise, s jeho perfektní mimikou a vším, co k němu patří. Tady byl zarostlý jak Usáma, takže mimika byla pasé, s jarmulkou v kostele bych ho nepoznal a navíc se na scéně objevil všehovšudy pár minut, takže jediná scéna, ve které se podobal některé z jeho typických rolí byla ta, kde nadával a rozbíjel židle. A nebýt Robert De Niro hlavním hercem, který byl téměř v každém záběru a držel alespon nějakou laťku, nedám ani těch 40%. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

nie až také "hryzavé" a satyrické ako "wag the dog" (ktorý milujem), ale AJ TAK, de niro s levinsonom dokazujú, že "to vedia" a podávajú kruto vtipný a vtipne krutý pohľad do zákulisia štúdiovej mašinérie veľkej produkčnej hollywoodskej spoločnosti; Willis je super! Fiercely je super! veľmi dobrý film! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mierne nepríjemná, ale stále v medziach tolerantnosti "hollywoodskych producentských nožníc" ďalšia satira na štúdiové praktiky továrne na snov. Tá funguje rovnako ako všetky firmy sveta na túžbe po zisku, nad čím sa stále veľa ľudí pozastavuje a preto si musí urobiť občas srandu sama zo seba. Nakoniec sa ukazuje štúdio ako veľmi tolerantné a otvorené "geniálnym mysliam kreatívnych" , drogami umocnených režisérov, pretože im kecá iba do jednej záverečnej scény, alebo do toho, či sa majú oholiť alebo nie. Takže tu "satirujeme" aj týchto tvorcov a hercov, samozrejme vyprázdnenosť vzťahov, stojacich na šľapaní po cudzích chrbtoch na vrchol (znova opakujem ako v každej firme) a cez papulu dostanú aj zhýčkaní diváci, ktorí nič nevydržia (človek umrieť môže, zviera nie) a umeleckí elitári, návštevníci Cannes. Zvláštny to mikrokozmos, ten svet filmový. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

No neviem, zrejme som bol pri sledovaní značne nesústredený, ale nevšimol som si ani náznak komediálnych, ani satirických postupov. Viac menej som len zmätený a neviem nielen čo sa vlastne stalo, ale ani o čo vlastne išlo. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Nemastný neslaný film, který má rozhodně něco do sebe, ale ani De Niro mě nedokázal donutit k tomu, abych se do snímku dychtivě zadíval.. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Co je to víc? Komedie nebo drama? Robert De Niro je posedlý hraním. Baví ho patrně víc než cokoli jiného, takže točí a točí. Na úroveň scenářů nehledí a na hodnotu filmů už vůbec ne. Inu asi se drží hesla, že vše bude stejně jednou zapomenuto. Kdo si za milion a tři století k tomu na něho z pozemšťanů vzpomene? Takže vlastně skrz tenhle úhel pohledu na život, když ho to baví, tak proč by nehrál v kdečem?***(6.12.2010) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

No ano, měli bychom být vděční, že se z Hollywoodu jednou za pár let vynoří něco, co není úplně průměrná ptákovina. Jestli to měla být satira, tak je zcela bezzubá. Jasně, párkrát jsem se zasmál, ale většinou jsem čekal, jestli se přece jenom něco nestane. Nestalo. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Solidní drama z hodně zajimavého prostředí producentů. Celý snímek se vlastně točí kolem dvou témat a hlavně ani jedno téma není vůbec zajimavé. Tvůrci asi chtěli divákům ukázat jak je život producenta těžký a hlavně co musí řešit za blbosti. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tématika mi nevadí, ale ta zápletka hmmm ta mě teda vůbec nenadchla a nebavilo mě to.. jedinou hvězdu můžu nechat za Denira. A na to, že to má být "komedie" jak je tu uvedeno, tak jsem se teda vůbec nezasmál. ()

bassator

všechny recenze uživatele

43rd KVIFF 2008 - OFFICIAL SELECTION - OUT OF COMPETITION - Hlavní program - Mimo soutěž, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - 2.13/306 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Barry Levinson a jeho vtipný pohled do světa filmu. Skvělý De Niro, zábavný Willis, dobře napsaný příběh ale nudná režie, u které Levinson znovu dokazuje, že se stále pohybuje mezi průměrem (Koule) a vynikající režií (Rain Man). ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na tak mega silné herecké obsadenie by človek čakal viac. Na druhej strane, páčilo sa mi, že sa film nebál poukázať na pravú tvár Hollywoodu. Hovoria v desiatkach miliónov ako o drobných, plno feťákov, vyšinutých ľudí, herečky sa stávajú herečkami za fajku starým pánom... Chýbalo tu len viac buzerantov, ale zas hrala tu Kristen Stewart, tá už patrí do komunity, hoci sama tiež riešila kariéru cez posteľ. Sean Penn si tu strihol v podstate nulovú rolu, ale už mal asi toho dosť. V tom istom roku hral v Milk chlapáka s mrdkou na ksichte, takže sa predviedol už dostatočne. Film ponúkol pohľad do zákulisia showbiznisu. Ale zároveň taký pohľad, o ktorom všetci dávno tušili. ()

Související novinky

Robert De Niro ve Varech

Robert De Niro ve Varech

11.06.2008

Samozřejmě ne na koupelní léčbě, ale na letošním 43. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Herec, režisér, producent a dvojnásobný držitel Oscara převezme na slavnostním zahájení festivalu… (více)

Reklama

Reklama