Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Satirické komediální drama, v němž Robert De Niro hraje upadajícího hollywoodského producenta,který se snaží ubránit ponížení ze strany Hollywoodu.Při natáčení svého nového filmu prochází doslova peklem.

Film je natočen podle knihy What Just Happened? Bitter Hollywood Tales from the Front Line od Arta Linsona, ve které autor popisuje své zkušenosti jako producent v Hollywoodu. (Worissek)

(více)

Recenze (209)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

1,5*/5...Satira (a ešte chytrá)??? Chcela byť a možno knižná predloha aj bola!!! A ak satira, tak silná ako dvojtýždňový čaj (ale niekomu stačí aj to... som si spomenul na film Hráč- to bol kopanec do hollywoodskej riti!)...Bruce Willis s briadkou je cool, aj cameo Seana Penna, ale aj to trvá chvíľku, všetko okolo toho je tak stráááášne silené a tak strašne sa to snaží byť vtipné až je to úbohé a hlavne NUDNÉ, pozitívne momenty a záblesky sú doslova utopené v šedi a podpriemere... A De Niro a jeho posledné role- no comment!!! ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Nevedel som do čoho idem. A moje hodnotenie je ovplyvnené záľubou vo filmoch z filmárskeho prostredia. Tento film patrí predovšetkým De Nirovi, ktorý nezlezie z plátna a je proste civilne báječný. Príbeh je satirou na hollywoodske maniere, rozmaznané hviezdy, kompromisy či pochlebovačské prispôsobovanie sa, pretvárku, cynizmus, ale predovšetkým je o krehkej umeleckej dôvere v seba samého. Prínosom sú i odkazy na hudbu slávneho Morriconeho či Pink Floyd. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Já tomu filmu nevěřím. Že se producenti a herci občas chovají jako idioti, o tom žádná, dělají to pod tlakem peněz a investorů. Ale tady se vypíchnou dva v podstatě hloupé a zástupné problémy, kterým prostě nevěřím. Nevěřím, že by nějaký producent, který je úspěšný a má to v hlavě v pořádku, dovolil točit film, kde zastřelí psa (ať si myslíme, co chceme, o té paralele, kdy na zastřelení člověka diváci nereagují, ale na psa ano, yes, svět je naruby), a taky nevěřím, že filmová hvězda, která má úspěch založený na hladce oholeném xichtu a macho projevech najednou pocítí uměleckou integritu jen s plnovousem. To jsou takové kraviny, že pak už nevěřím ve filmu ničemu. Chtěl být kritikou, parodií, ale nemá koule věci pojmenovat přímo, a tak si bere berličky, jednu horší než druhou, které samy o sobě jsou vachrlaté a k ničemu, Film navíc neví, jestli chce být vtipný a parodický, nebo dramatický, některé scény jsou možná zajímavé (třeba nechtěně chtěná reklama na M&M, když se pan režisér rozčílí), ale celkově nuda, zvlášť pro toho, kdo se chvíli kolem filmařiny motal. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jak velkou dá práci přesvědčit vyšinutého režiséra, aby z filmu vystřihl scénu se zastřelením psa? Asi tak velkou, jako přesvědčit Bruce Willise, aby se pro potřeby filmu oholil. A to všechno musí v několika dnech zvládnout producent Ben v podání Roberta De Nira. Vcelku zručná, výborně obsazená, satira, o jejíž satiričnosti však trošku pochybuji, protože co jsem tak zaslechl od známého zajišťujícího servis pro Catherinu Zetu-Jones, jsou Benovy problémy odvarem. 80% ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

Robert De Niro v roli hollywoodského producenta, který musí mimo jiné přesvědčit Bruce Willise, aby shodil fousy kvůli natáčení svého nového filmu.. zkrátka taková povedená a místy dost trefná parodie na Hollywood :)) ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Povedený film ze zákulisí továrny na sny. Robert De Niro svého producenta hraje skvěle, Bruce Willis si zase vystřihl rozmazlenou hereckou kvězdu. Úsměvné a docela trefné. Aneb hollywoodská mašinérie o sobě... ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Skvelá a roztomilá satirka. Pri Tropic Thunder som sa "na plný plyn" bavila s projkeciou no. 2, s What Just Happened? mám dojem "plnoplynnosti" (?... no trebárs :-)) už pri prvotnom mítingu, čo je moc, moc a moc cenné..... Áno, cením si to a už okolo polky som mala o 2. projekcii jasno, po skončení mám jasno, že sa na ňu tak nejak dosť luxusne teším (!) Najviac ma samo bavili scény s Bruceom a s rejžom. A to čakanie na Brucea Willisa- bude sa točiť? vs. nebude sa točiť? / bude Bruce, čo rozpáli každú menštruujúcu ženu či nebude Bruce, čo rozpáli každú menštruujúcu ženu? Tak bude či nebude? .-) No nič, každopádne husté!, sťa čakanie na armagedon predvádzajú tvorcovia, z toho jeden normálne striasa úzkosť...!!! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

....."MOC" je nejasně definovaný termín, ale v Hollywoodu znamená vše. Buď moc máte, nebo ji chcete, nebo se bojíte, že o ni přijdete..... Na začátku filmu zazní Once upon a time in the west, man with a harmonica od Ennio Morriconeho. http://www.youtube.com/watch?v=jQ4bNTU965E&feature=related Myslím, že to nebylo moc povedené , spíš nepatřičné a do filmu , který se tvářil zpočátku moc dobře , to bylo zbytečné. Velkou část filmu jsem totiž myslel na film Tenkrát na západě a tomuto filmu jsem nevěnoval dostatečnou pozornost...ikdyž on si to možná ani nezasloužil. Co se vlastně stalo ? No, stalo se to, že nám režisér Barry Levinston předkládá, jak velkou moc může mít produkce a co vše se dá na filmu změnit, než se dostane k divákovi. Ale jak všichni víme, to co se ustřihne a předělá, je pak vloženo do bonusů k dvd a stejně na tom zase vydělají. Tak že, když to ve filmu nechtějí, stejně to dokáží peněžně udat. Ten konec byl moc nádherný a jsem rád, že to tak dopadlo, alespoň byla sranda. To co se dělo v Cannes mně moc a moc rozesmálo, doslova jsem brečel smíchy. CITÁT - Život není zlej.Jsem ve Francii.Život je fajn. A ještě jeden CITÁT - Trés, trés belle soirée a Cannes...Dneska máme v Canes krásnou noc ( moc ). Chvilkama velice nudné dialogy, Bruce Willis a jeho extempore bylo taky docela moc trapné, akorát jsem se smál při pohřbu a pak v Cannes. Tak dám tři hvězdy, ale asi pak změním a dám míň, možná jsou tři moc. Ve filmu zazní i song skupiny Dire Straits Brothers in arms. http://www.youtube.com/watch?v=k5JkHBC5lDs ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

WJH je příjemné komediální drama v podání De Nira. Film sice není nikterak vydařený, ale humor se mi líbí. Není to taková ta zábava k popukání jako můžeme zhlédnout v ,,laciných" komedií, ale je určitě vyspělejší. Bruce Willis je zde frajer i s vousem a pupkem a celkově se předvedl dobře, i když jen v několika málo scénách. Až na některé momenty, které postrádaly záživnost, se mi snímek líbil. ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Pod nepříliš ataktivním povrchem překvapivě dobré a velmi lidské. Bezprostřední prolnutí děje s životem postav skutečného Hollywoodu si přitáhne vaši pozornost. Žádná postava není černobílá a proto není nikdy zcela jasné, co udělá samo o sobě nebo v interakci s druhými, nicméně velmi často se hrdinové tohohle snímku rozhodnou tak, že si říkáte "Jo, vůbec se mu nedivím". A mezi tím vším bojuje své stovky profesionálních i ryze osobních duelů vynikající Robert de Niro. Stojí za vidění. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Za mně absolutní dno Levinsonovy tvorby. Nebýt De Nira a dalšího skvělého herce Willise, kteří jsou moji obíbenci, především prvně jmenovaný, tak bych film snad vůbec nedokoukala. Nebyl ani trochu vtipný, je dost zcestné řadit ho do žánru komedie. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Jako satira na Hollywood to nebylo úplně špatné i když do cynického nadhledu Altmanova Hráče to mělo přeci jen daleko. Horší to však bylo s Bennyho rodinnými problémy, u nich jsem se nepokrytě nudila, tak moc to bylo utahané a jakkoliv se snímek pokoušel vzbudit sympatie k chudákovi utrápenému a vytíženému producentovi, u mě tato snaha nepadla zrovna na úrodnou půdu, já celou dobu fandila tomu režisérovi, co se nebál na konci svého filmu nechat zastřelit psa. Ne, že bych tedy měla něco proti psům. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý nápad, dosť nadpriemerné herecké obsadenie..ale film ostal niekde na rozcestí medzi čiernou komédiou a serióznou drámou o filmoch...Robert de Niro si odkrúca svoje, Bruce Willis si užíva svoje cameo role a ostatok..no ťažko sa k tomu vyjadriť...je to taký guláš... ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Konečně inteligentní komedie u které jsem se opravdu pobavila. Vždycky mě zajímalo tak trochu zákulisí filmu a zde jsme svědky i zrychlených záběrů, které umocňují rozpoložení hlavní postavy naprosto ponořené do spěchu. Robert De Niro byl pro tuto roli naprosto skvělý a nikdy by mě nenapadlo jak dostávají producenti zabrat a jsou to vlastně takové figurky na hracím poli, které stojí za vším a přitom je lidé neocení. Nyní se také z filmového byznysu dělá mnohem větší věda než dříve a spíše než o umění jde většinou o to jak co nejsnadněji a nejlevněji vydělat prachy. Tady vidím jako skvělý nápad rozestavět postavy podle svého gusta do kulis k nějakému předešlému filmu a nechat je působit jednotvárně. Kristen Stewart byla v mini roli také skvělá :-). ()

Související novinky

Robert De Niro ve Varech

Robert De Niro ve Varech

11.06.2008

Samozřejmě ne na koupelní léčbě, ale na letošním 43. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Herec, režisér, producent a dvojnásobný držitel Oscara převezme na slavnostním zahájení festivalu… (více)

Reklama

Reklama