Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Satirické komediální drama, v němž Robert De Niro hraje upadajícího hollywoodského producenta,který se snaží ubránit ponížení ze strany Hollywoodu.Při natáčení svého nového filmu prochází doslova peklem.

Film je natočen podle knihy What Just Happened? Bitter Hollywood Tales from the Front Line od Arta Linsona, ve které autor popisuje své zkušenosti jako producent v Hollywoodu. (Worissek)

(více)

Recenze (209)

suicide 

všechny recenze uživatele

Ale ne! Zastřelit psa ve filmu? Psa, nejlepšího přítele hlavního hrdiny? S tím budou mít Američani vždycky problém. Lidí může umírat, kolik jen chce, z toho jsme už otupělí, ale psi nesmí, všechno má přeci hranice: Člověk a dost. Tohle a mnoho dalšího kritizuje Barry Levinson v dalším svém filmu, kde tzv. "střílí do vlastních řad". Vedlejší dějová linka s Brucem Willisem mě naprosto dostala - slyšel jsem, že Bruce rád bere takové role a ani se mu nedivím - zahrát si sám sebe, rozbít trochu nábytku a pobavit se, proč ne? Škoda jen, že tomuhle ač krátkému filmu, občas dochází dech a občas si zaskočí do divácky nepříznivých míst... ()

cineman 

všechny recenze uživatele

Úvodní film festivalu rozhodně nenudí. De Niro jednoduše dostává své pověsti a malé role slavných herců komičnost zákulisí z hollywoodských studií a života papalášů zpestřují docela kvalitně. Kdo není cvok, nemá v Hollywoodu co dělat. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Těžko posoudit, do jaké míry se jedná o parodii (tuším ovšem, že do značné), a do jaké to tak v Hollywoodu opravdu chodí (zhýčkané neurotické hvězdy týrající služebnictvo také nejsou žádná rarita). Popis sestupu kariéry jednoho producenta je však díky lakonickému De Nirovi zábavný. Neméně zábavné je sledovat, jak viditelně mizerný film, o jehož natočení se v příběhu celou dobu jedná, v očích „intelektuálniho“ publika stoupá, když se do něj vrazí trocha rozstříleného psa — ingredience, jež u „mainstreamového“ publika vyvolává opačnou reakci. Podstatou tohoto celkem málo objevného poselství je samozřejmě poukázání na to, že obraz rozstříleného člověka paradoxně už žádnou citelnou reakci nevyvolává — v druhém plánu viditelná konformita vnímání obou části publika však svou aktuálností nijak nezaostává… co mi to jenom připomíná? ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Podobny jako Be cool. Ovsem Be cool byl cool ne jako tenhle kůl a proto neni cool. R. De Niro oproti Travoltovi, nepusobil jako ostrileny profik (TOP 30 nejvlivnejsich producentu Hollywoodu :-) ale spise jako ubehana loutka pracujic s vysinutyma lidma. Mozna tento film poukazuje skrytou dusi vsech filmovych tvurcu :-) ()

bourec 

všechny recenze uživatele

V mých představách asi takhle běží Hollywood.Spousta bláznů na práškách,neustálý handrkování o niternosti,prostě jeden velkej blázinec.Film je docela povedenej,určitě jeden z lepších z tohodle prostředí,co byl natočenej.A když si vzpomenu na tu první projekci,po který musel film upravit ,protože byl brutální,tak přesně kvůli takovejm debilům já přijdu o spousty pěknejch scén.50% ()

Langy10 

všechny recenze uživatele

Je to spíše 3-4 hvězd, protože mě bavil i nudil, ale i když teda Kristen tam hrála jen chvíli, tak to stálo za to ty 2-3 scénky s ní vidět :) ... A Robert De Niro zahrál výborně. Bruce Willis na mě působil komickým dojmem, když jsem viděl ty jeho vousy, umíral jsem smíchy (:-DDD) Nejdříve jsem nevěřil tomu, že to je on, ale pak jsem se koukl na herce a fakt to byl on :D. Přišlo mi to dobrý vidět hrát ve filmu Bruce Willise jako reálnou hvězdu. 70% ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Dalsia Levinsonova satira, ktora vsak oproti Vrtiet psom, ktory som videl pred niekolkymi rokmi, vo mne tak nerezonovala a v konecnom dosledku aj vtipom znacne zaostavala. Inak sa to vsak pozera celkom fajn, ale nic extra...proste taky sivy priemer. Ale Bruce Willis bol super ;) Za neho je extra polhviezda naviac, inak by to bol uplny stred. ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Zajimavý film, komedie to zrovna typická nebyla. Ale celkem zajímavé situace a různá rozřešení dodaly určitý nádech a dalo se na to koukat. Bruce s bradkou jak člen ZZ top, hustě. Kristen byla jako vždy super. ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Zajimavej vhled do kinemabyznysu, navic pohlednej, jen prechod do nadsazky neni moc zretelnej a samotna satiricnost postrada trochu kule. Vlastne to na me pusobilo spis apologeticky. Ale jako podivana je to pekny. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Táto mierne zábavná expozícia súčasného Hollywoodu bola zábavná, ale trochu je aj sklamaním. Tento film má diváka šokovať a pobúriť v tom, ako filmový priemysel ničí umenie tým, že z neho robí čistý obchod. Ale existuje veľa hollywoodskych satír, ktoré urobili tento žáner lepšie. Aj keď je zdroj materiálu autentický a napriek vynikajúcemu obsadeniu v konečnom dôsledku nemá čo povedať okrem skutočnosti, že Hollywood je nevyzpytateľné miesto na prácu. 6/10 ()

Související novinky

Robert De Niro ve Varech

Robert De Niro ve Varech

11.06.2008

Samozřejmě ne na koupelní léčbě, ale na letošním 43. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Herec, režisér, producent a dvojnásobný držitel Oscara převezme na slavnostním zahájení festivalu… (více)

Reklama

Reklama