Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Satirické komediální drama, v němž Robert De Niro hraje upadajícího hollywoodského producenta,který se snaží ubránit ponížení ze strany Hollywoodu.Při natáčení svého nového filmu prochází doslova peklem.

Film je natočen podle knihy What Just Happened? Bitter Hollywood Tales from the Front Line od Arta Linsona, ve které autor popisuje své zkušenosti jako producent v Hollywoodu. (Worissek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

fmash 

všechny recenze uživatele

Těžko posoudit, do jaké míry se jedná o parodii (tuším ovšem, že do značné), a do jaké to tak v Hollywoodu opravdu chodí (zhýčkané neurotické hvězdy týrající služebnictvo také nejsou žádná rarita). Popis sestupu kariéry jednoho producenta je však díky lakonickému De Nirovi zábavný. Neméně zábavné je sledovat, jak viditelně mizerný film, o jehož natočení se v příběhu celou dobu jedná, v očích „intelektuálniho“ publika stoupá, když se do něj vrazí trocha rozstříleného psa — ingredience, jež u „mainstreamového“ publika vyvolává opačnou reakci. Podstatou tohoto celkem málo objevného poselství je samozřejmě poukázání na to, že obraz rozstříleného člověka paradoxně už žádnou citelnou reakci nevyvolává — v druhém plánu viditelná konformita vnímání obou části publika však svou aktuálností nijak nezaostává… co mi to jenom připomíná? ()

bourec 

všechny recenze uživatele

V mých představách asi takhle běží Hollywood.Spousta bláznů na práškách,neustálý handrkování o niternosti,prostě jeden velkej blázinec.Film je docela povedenej,určitě jeden z lepších z tohodle prostředí,co byl natočenej.A když si vzpomenu na tu první projekci,po který musel film upravit ,protože byl brutální,tak přesně kvůli takovejm debilům já přijdu o spousty pěknejch scén.50% ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

BARRY LEVINSON UŽ V BRANŽI DĚLÁ NĚJAKÝ TEN PÁTEK A TAK VÍ, ŽE VÝROBA FILMŮ JE VELMI TVRDÝ SPORT. ROZHODNĚ ŽÁDNÁ ROMANTIKA. UMĚNÍ- TO JE AŽ TÉMĚŘ NA POSLEDNÍM MÍSTĚ. V PRVNÍ ŘADĚ JDE O PRACHY A PAK HODNĚ DLOUHO NIC. Má dost zkušeností a schopností nám tu honbu za penězi popsat a když si do hlavní role vezme de Nira, nemůže se to podělat. Mnoho dalších hvězd si v té židovské čtvrti zvané Hollywood také přihřálo svou polívčičku. Tak nám pan Levinson prostě jen předestřel, jak to v těch studiích vlastně chodí. Mě se to líbilo. 80% ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Jako satira na Hollywood to nebylo úplně špatné i když do cynického nadhledu Altmanova Hráče to mělo přeci jen daleko. Horší to však bylo s Bennyho rodinnými problémy, u nich jsem se nepokrytě nudila, tak moc to bylo utahané a jakkoliv se snímek pokoušel vzbudit sympatie k chudákovi utrápenému a vytíženému producentovi, u mě tato snaha nepadla zrovna na úrodnou půdu, já celou dobu fandila tomu režisérovi, co se nebál na konci svého filmu nechat zastřelit psa. Ne, že bych tedy měla něco proti psům. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Hned v úvodu musím říct, že mě zatraceně mrzí, že se mi na What Just Happened? nepodařilo sehnat lístky během Festivalu ve Varech. Takhle vyvážený a zajímavý film jsem neviděla už hodně dlouho. Jasně, řada psychologických dramat je perfektních, jenže 99% filmů má v podstatě stejnou zápletku: postava prochází složitým vývojem, aby z bodu A dospěla do bodu B. What Just Hapenned? nemá bod A, ani bod B. Jen líčí dva týdny v životě producenta. Vlastně byste si mohli vybrat úplně jiného člověka nebo úplně jinou dobu a nic by se nestalo. A asi zrovna to je na tomto filmu tak kouzelné. Nějak už jsem si zvykla, že se scénárista snaží narvat do filmu co nejvíc scén, které podpoří atmosféru celého snímku. To je přece logické. Když točíte komedii, naházíte do filmu co nejvíc komediálních scén, když drama, odpálíte pejskovi hlavu. What Just Happened? tohle nedělá. Ani v jenom okamžiku si člověk nemůže být jistý, co přijde příště; jednou se scénárista vytasí s vtipným pádem na rakev, podruhé nechá hlavní postavu zoufale řešit problém, jestli se věnovat bývalé manželce, nebo hlavní hvězdě filmu. Chvíli nechá člověka oddechnout, odstavit auto na okraji cesty a jen ze sedadla spolujezdce s De Nirem poslouchat soundtracky, jindy ukazuje hektický život zaměstnaného člověka, kterému by ani 10 000 volných minut měsíčně k telefonování nestačilo. A podobně jako v životě i na pana producenta čekají problémy, se kterými si poradí, zatímco další budou nad jeho síly. Těžko říct, jestli má tenhle film být satira, nebo melancholický pohled na chlapa, který chce patřit do nejvyšší ligy, ale ráno si barví vlasy, nedokáže vyjít s manželkou a na fotografii stojí až u "P". Ať už je tomu jakkoliv, Barry Levinson to znovu dokázal. What Just Happened? je úplně jiné než Vrtěti psem, úplně jiné, než jsem čekala, ale ani tak jsem se ani na okamžik nenudila. Nikdy bych nečekala, že mě nějaký film dokáže takhle sebrat ve tři v noci. "Studio zaplatilo 20 milionů, aby byl hlavní postavou. Za takové peníze mají i nějaká očekávání. Očekávají výborný herecký výkon. Za takové peníze čekají, že se s ním budou chtít vyspat miliony menstruujících žen." ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Heslo filmu "In Hollywood, everybody can hear you scream (V Hollywoodu tvůj křik každý uslyší)" je hříčka na slavný titulek filmu Vetřelec (1979) "In space no one can hear you scream (Ve vesmíru tě nikdo neuslyší křičet)". (HappySmile)
  • Přestože je kniha "What Just Happened: Bitter Hollywood Tales From the Front Line (Co se vlastně stalo: Hořké hollywooské příběhy z první linie)" biografickým souhrnem zážitků Arta Linsona jako filmového producenta, rozhodl se Linson film vyvést jako fikci a knihou se pouze inspiroval. (HappySmile)

Související novinky

Robert De Niro ve Varech

Robert De Niro ve Varech

11.06.2008

Samozřejmě ne na koupelní léčbě, ale na letošním 43. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Herec, režisér, producent a dvojnásobný držitel Oscara převezme na slavnostním zahájení festivalu… (více)

Reklama

Reklama