Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nudné léto v jednom nudném městě se rychle změní v šílenství, když parta puberťáků najde v lese stopy lesního muže, takzvaného sasquatche. Nikdo netuší, že stopy jsou dílem dvou místních blbů Zerka a Shirtse, kteří chtějí zbohatnout na prodeji zaručeně pravých sádrových odlitků obrovských tlap. Jen potřebují, aby se celá záležitost pořádně probírala v novinách a televizi, a pak se jim peníze pohrnou. Jaksi ale pozapomněli, že by někdo mohl přijít na to, že stopy jsou podvrh. Na cestě do města je uznávaný odborník, který má ověřit pravost všech nálezů (hoši totiž kromě stop nastražili i podomácku vyrobené lejno). To je ale taky pitomec k pohledání, a tak je docela možné, že Zerkovi a Shirtsovi jejich ujetý plán vyjde. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (76)

blackJag 

všechny recenze uživatele

VTIPNÝ A ZHULENÝ??? Jednoznačný aspirant na nejdementnější překlad dekády! Hulil v tom filmu vůbec někdo? Ale k věci... Pro mě překvapivě vtipná a příjemná záležitost, rozdělená do sedmi kapitol (+ epilogu), které jsou vždy ohlášeny komiksovým políčkem, takže jsem byl na chvíli skálopevně přesvědčen, že to celé vzniklo podle nějaké kultovní undergroundové komiksové série. Přiznávám, že u některých scén bych se snad pochcal smíchy (v tomto směru kraluje postava Justina Longa - jižanský white trasher jak vyšitý), něco málo ale v této lehce absurdní komedii, která se vyloženě našla v prázdninové atmosféře 80. let amerického předměstí (včetně oblíbených "rekvizit" jako automatová herna nebo klasická VHS videopůjčovna) přeci jen chybí k tomu, abych jí dal plný počet. Chybí, nebo i přebývá (např. vše kolem postavy Carla Weatherse). Jako třešnička na dortu potěší cameo Jona Hedera v roli obsluhy laserové herny, který sám uspěl na poli absurdní komedie daleko nejlíp - svou nezapomenutelnou kreací v NAPOLEON DYNAMIT. 70% ()

Kletus 

všechny recenze uživatele

Divim se jak tomu můžu dát 4*, ale tenhle film zkrátka má svoje kouzlo už jen kvůli těm idiotům co se skoro v 18 letech řežou gumovejma mečema a Justin Long jako netaktní trotl s Pontiacem Firebird a svym divnym kámošem. A jako třešnička na dortu přichází Apollo Creed coby "rádoby" odborník na Yettiho Je to tak blbý, že se vám to prostě nemůže nelíbit. :-) ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Príjemná nezávislá bizarná absurdnosť. Justin Long posúva slovo dement do nových hraníc a s jeho lookom je neodolateľný. Neodolateľný, tak ako všetky ostatné postavy, ktoré veľa intelektu nenabrali a tvária sa i správajú ako banda pošukov. K tomu skvelý absurdný dej o bigfootom hovne a obskúrna pecka je na svete. ()

in flames 

všechny recenze uživatele

Názov Vtipný a zhulený dáva predstavu úplne iného žánru, toto je nevináá komedia pre deti s ľahko romantickým nádychom, a asi aj toľko treba čakať, Justin je skvelý a pomaly hovoriaci maník bez trička je tiež funky, ale naozaj film nemá takmer žiaden dej no dá sa spozerať do konca ak nečakáte nič seriozného... ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Carl Weathers chutnajúci vzorku umelej sračky. Až mi ho prišlo ľúto keď si spomeniem na časy Rockyho či Predátora. Určite si ani on takto svoju kariéru nepredstavoval. Zväčša trápna komédia, ktorá celý svoj potenciál vyčerpá v celkom svižnej prvej polovici (úvodná scéna mečovania nemá chybu- hudba jak z Titanicu a do toho Justing Long- "Gavin, čo to počúvaš za sračky?" + zhúlený polonahý blonďatý šašo).....skrátka bola zábava avšak časom prechádzajúca do trápnych skečov. Označiť réžiu za spackanú nie je úplne na mieste, našli sa oddychové momenty ktoré mali na počudovanie celkom príjemnú atmosféru a Jeremy Sumpter to v hlavnej úlohe slušne tiahol. Tento film mal na viac. A stačilo málo, len trochu poupraviť scenár. 30% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Režisér chcel vo filme použiť pieseň "The Final Countdown" od skupiny Europe. Nestalo sa tak, pretože podľa jeho slov autori skladby požadovali príliš veľa peňazí. (m.a.t.o.)
  • Ve scéně, kdy Gavin (Jeremy Sumpter) přichází domů, venku svítí slunce. Po příchodu do kuchyně je však venku déšť. (Kriklan49)
  • Do natáčania v rezidenčnej štvrti Portlandu boli zapojení aj miestni obyvatelia, ktorí robili komparzistov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama