Reklama

Reklama

Zapomenutý ostrov

Trailer 2

Malá Nim (Abigail Breslin) žije sama se svým otcem Jackem (Gerard Butler) na ostrově kdesi uprostřed Pacifiku. On zkoumá pobřežní plankton, ona se baví vymýšlením dobrodružných výprav po ostrově v doprovodu svých zvířecích kamarádů lachtana, ještěrky a papouška. Mezi její další záliby patří čtení knížek o Alexi Roverovi, největším dobrodruhovi všech dob, které jen podporují jejího dobrodružného ducha. Jednoho dne se Jack rozhodne odjet na pozorování na druhý ostrov a Nim si vyvzdoruje, že může doma zůstat sama. Jenže vzápětí udeří bouře a po Jackovi jakoby se slehla zem. Nim se tedy rozhodne napsat Alexovi, aby jí přijel zachránit. Jenže Alex je ve skutečnosti osamělá čtyřicátnice (Jodie Foster), která sice prodala milióny svých dobrodružných knížek, ale nikdy neopustila svůj dům. Odmítnout pomoc malé dívce a svojí oddané čtenářce se Alex ale nechce. Vypraví se tedy přes půl světa na osamělý ostrov, kde jí čeká největší dobrodružství jejího života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (247)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Prototyp výtečné rodinné podívané, která je zábavná, napínavá, elegantně natočená a nevinná jako spící robátko. Jestli tohle nedokáže obměkčit i toho nejzarytějšího pesimistu, tak už nevím. Smekám klobouk před FAMÓZNÍ hudbou britského rodáka Patricka Doyla, která posouvá hranice filmu zcela mimo kategorii. Není to obyčejný člověk, ale ďábel. :) ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Nevyrazna, nemastna-neslana, ale predovsetkym extremne nudna zalezitost, ktoru drzi ako tak nad vodou aspon Jodie Foster, ktorej komedialna uloha sice ocividne nesedi, avsak ona zle hrat jednoducho nevie, pricom vsak musim konstatovat, ze Nims Island je zrejme najhorsim filmom, ktory som s nou videl. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Rodinný film o zapomenutým ostrově, kterej je určenej především pro děti. Tak moc, že mi chvílemi připomíná takovou sérii Spy Kids. Ta ale ještě k tomu byla hrozně pitomá celá, tadyten film je pitomej jenom občas. Jinak se na něj docela hezky kouká. Pustej ostrov je super, zvěřina, co si ta malá holka po ostrově nasbírala je fajn a Gerard Butler s Jodie Foster v takovýchto rolích docela překvapují. Buď dostali dobře zaplaceno, nebo je to hraní opravdu baví a mohli se s filmem vrátit do svých dětských let. Bůhví. Co vím určitě je fakt, že uživatelé, co tenhle film hodnotili negativně, se do dětských let určitě nevrátili. Nevím teda, z jakýho jinýho důvodu si tenhle film vůbec pouštěli. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

S filmy na motivy úspěšných literárních předloh pro menší diváky se v poslední době roztrhl pytel. Většina z nich je pouze nechutně podbízivý kalkul. To se o tomhle počinu tvrdit nedá. Tady se hraje pouze na tu podbízivost. Jsou tu totiž roztomilá zviřátka, ty pravé hodnoty a podobné "chuťovky", ale vezmu-li v potaz pro jakou skupinu diváctva je to určeno, tak to ještě není zase až tak hrozné. Po filmařské stránce to sice působí jako by samotní tvůrci posledních pár desetiletí trávili na zapomenutém ostrově, a neměli tak sebemenší potuchy jak se dnes točí filmy pro mladé, ale ono je to svým specificky starosvětským způsobem vlastně docela i sympatické. Děj tu moc není, když už tak má spousty zbytečných "kapitol" (především kauza Bukanýr), ale tohle všechno s přehledem zastinuje hlavní herecké trio. V podobném ranku filmů jsou velká jména spíše pro efekt. Odehrají si svůj standard a tím to končí. Tady je jasně patrné jak si to užívají. Obvzláště pak Jodie Foster, která pro Zapomenutý ostrov znamená to samé co Michelle Pfeiffer pro Hvězdný prach. Jodie totiž s přehledem zvládá uhrát roli "uťápnuté ženy z Acapulca", která by mě jinak spolehlivě iritovala. Právě ona je tím hlavním důvodem proč se tento snímek ve výsledku pohybuje v bezpečných vodách solidního průměru pro celou rodinu. ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Ja nevim, pro me je vrchol tohohle rodinnyho dobrodruzne usmevnyho zanru porad Terabithie. U Nim bych asi ubral na deji, je tam toho prece jen trochu moc, a soustredil se mozna spis na souzity maly holcicky se spisovatelkou. A rozhodne bych pridal animaci, ktery jsou na zacatku a jsou vazne kouzelny. Ale jinak tenhle film jen tak tak prekracuje prumer. Proste staci videt jednou, trochu se z nej potesit, a pak uz jit dal. Zadnej zazrak, zadny zklamani, proste obycejnej film, kterejch jsou tucty. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu "hrálo" celkem pět exotických ještěrek. Ještěrka Goblet během filmu snesla 12 vajec, z nichž první vylíhnuté mládě bylo pojmenováno Nim a druhé Abigail. (Kulmon)
  • Na roli Nim chtěli tvůrci původně vypsat konkurs, ale fascinováni výkonem desetileté Abigail Breslin ve filmu Malá Miss Sunshine, ji ihned angažovali. (Kulmon)
  • Abigail Breslin se brzy sžila s oběma lachtany Spudem i Fridayem, jen jí vadil zápach ryby, kterou jim dávala jako odměnu za dobře provedený výkon. (Kulmon)

Reklama

Reklama