Reklama

Reklama

Zapomenutý ostrov

Trailer 2

VOD (1)

Malá Nim (Abigail Breslin) žije sama se svým otcem Jackem (Gerard Butler) na ostrově kdesi uprostřed Pacifiku. On zkoumá pobřežní plankton, ona se baví vymýšlením dobrodružných výprav po ostrově v doprovodu svých zvířecích kamarádů lachtana, ještěrky a papouška. Mezi její další záliby patří čtení knížek o Alexi Roverovi, největším dobrodruhovi všech dob, které jen podporují jejího dobrodružného ducha. Jednoho dne se Jack rozhodne odjet na pozorování na druhý ostrov a Nim si vyvzdoruje, že může doma zůstat sama. Jenže vzápětí udeří bouře a po Jackovi jakoby se slehla zem. Nim se tedy rozhodne napsat Alexovi, aby jí přijel zachránit. Jenže Alex je ve skutečnosti osamělá čtyřicátnice (Jodie Foster), která sice prodala milióny svých dobrodružných knížek, ale nikdy neopustila svůj dům. Odmítnout pomoc malé dívce a svojí oddané čtenářce se Alex ale nechce. Vypraví se tedy přes půl světa na osamělý ostrov, kde jí čeká největší dobrodružství jejího života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (245)

Cival 

všechny recenze uživatele

Nepříjemná a otravná rodinně-dobrodružná podívaná s promrhaným obsazením. Jodie Foster by už nikdy neměla hrát v komediích, zvlášť ne v těch, kde je nucena legračně pobíhat po letištích a tančit africké tance. EdaS odpustí :-) 50% ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Další z řady dobrodružných příběhů pro děti, neurazí však ani ty dospělé. Milý film, ve kterém vyniká především Jodie Foster v roli Alex Rover, bláznivé spisovatelky trpící agorafobií, která se neodváží vyjít ani před práh vlastního bytu. Naproti ní stojí Abigail Breslin, odvážná jedenáctiletá Nim - dcera biologa na pustém ostrově. Alex je zábavná, správně potrhlá ženská a skoro tak cool jako Nimin "létající drak" lizard Fredie. Příběh je sice lehce předvídatelný a jednoduchý, ale nenudí. Patrick Doyle navíc svými skladbami solidně podtrhuje přírodní krásy ostrova, a to především v těch dramatičtějších pasážích filmu. Nim's Island je rodinná komedie, na kterou se klidně můžete vydat se svými ratolestmi a neutrpíte žádnou psychickou újmu. (5/10) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Díky filmu jsem se na chvíli zase stal malým klukem co si s gustem užije každý dobrodružství. Pohodovej, místy velmi originálně /začátek, mejlování. atd. / natočenej film. Jodie Foster je prostě prdelka, co umí zahrát všechno na výbornou a její trhlou spisovatelku jsem jí se smíchem papal. Jsem strašně rád, že zde jsou i pozitivní komentáře a nezůstane zde tak jen názor lidí, který za každou cenu lpí na své dospělosti. Kdo by nechtěl mít pro sebe celej ostrov, lézt po palmách , jezdit mezi stromy na lanovce, mít za kámoše tuleně se kterým by si hrál fotbálek. Já bych si to ještě vylepšil o míchané nápoje, dodal bych si na ostrov herečku Paz Vega a ještě asi tři další holky "pro jistotu", samozřejmě by každá holka bydlela na jiný straně ostrova a já uprostřed, protože nervy mám jenom jedny :) Pokud někomu nevadí být dítětem a nebo dítětem je, serte na názor zdejších až zoufale dospělých a jděte si do kina užít příjemnou pohodu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Rodinný film o zapomenutým ostrově, kterej je určenej především pro děti. Tak moc, že mi chvílemi připomíná takovou sérii Spy Kids. Ta ale ještě k tomu byla hrozně pitomá celá, tadyten film je pitomej jenom občas. Jinak se na něj docela hezky kouká. Pustej ostrov je super, zvěřina, co si ta malá holka po ostrově nasbírala je fajn a Gerard Butler s Jodie Foster v takovýchto rolích docela překvapují. Buď dostali dobře zaplaceno, nebo je to hraní opravdu baví a mohli se s filmem vrátit do svých dětských let. Bůhví. Co vím určitě je fakt, že uživatelé, co tenhle film hodnotili negativně, se do dětských let určitě nevrátili. Nevím teda, z jakýho jinýho důvodu si tenhle film vůbec pouštěli. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $37miliónovTržby USA $48,006,762Tržby Celosvetovo $100,076,342Tržby za predaj DVD v USA $18,246,580 //počet predaných kusov 1,018,371║ Príbeh jednoduchý, bez nejakých invenčných vecí ale natočení nanajvýš zručne, bez slabších chvíľ, s veľmi dobrým obsadeným, kde najviac očarí mladá Abigail Breslin, dobre sekunduje Jodie Foster a Gerard Butler. Výpomocné zvieratká tiež pobavia a pesnička od U2 na záver je ešte na vrch taký bonus. Pripomenulo mi to dobrodružnú ľahkosť filmov ako zo 60.-70.-80.rokov, takže film moc sadol. /80%/ ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Velmi prijemne som sa bavila...Tento zaner si vysostne vyberam, ze na co sa pozriem a kombinacia Abigail - Gerard - Jodie je uchvatna...Jodie bola vtipna, miestami az hilarious a cela mozaika bola doplnovana naozaj skvelou atmosferou. Velmi dobre... ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

No, padesátka s odřenýma ušima a nahoru zaokrouhluju jenom proto, že to je film pro děcka. Jodie mě iritovala celou dobu, Butlerův Rover byl trestuhodně nevyužitý a celý ten lážo plážo "příběh" se prakticky skládá jenom z obřího množství naprosto zbytečných scén a příběhových odboček (rozhovor pod sopkou, komplet piráti...), přičemž matnější závěr snad letos nepamatuju. Abigail Breslin ale naštěstí potvrzuje pověst nejsnesitelnějšího současného filmového dítěte, atraktivní prostředí a krátká stopáž také dělají své a ještěrka Fred je boží, takže by Nim's Island měli vcelku bez úhony přežít i obětaví rodičové. Já jsem se teda musel držet a hořekoval nad tím, že filmy jako Stateční kapitáni se už prostě netočí. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

S filmy na motivy úspěšných literárních předloh pro menší diváky se v poslední době roztrhl pytel. Většina z nich je pouze nechutně podbízivý kalkul. To se o tomhle počinu tvrdit nedá. Tady se hraje pouze na tu podbízivost. Jsou tu totiž roztomilá zviřátka, ty pravé hodnoty a podobné "chuťovky", ale vezmu-li v potaz pro jakou skupinu diváctva je to určeno, tak to ještě není zase až tak hrozné. Po filmařské stránce to sice působí jako by samotní tvůrci posledních pár desetiletí trávili na zapomenutém ostrově, a neměli tak sebemenší potuchy jak se dnes točí filmy pro mladé, ale ono je to svým specificky starosvětským způsobem vlastně docela i sympatické. Děj tu moc není, když už tak má spousty zbytečných "kapitol" (především kauza Bukanýr), ale tohle všechno s přehledem zastinuje hlavní herecké trio. V podobném ranku filmů jsou velká jména spíše pro efekt. Odehrají si svůj standard a tím to končí. Tady je jasně patrné jak si to užívají. Obvzláště pak Jodie Foster, která pro Zapomenutý ostrov znamená to samé co Michelle Pfeiffer pro Hvězdný prach. Jodie totiž s přehledem zvládá uhrát roli "uťápnuté ženy z Acapulca", která by mě jinak spolehlivě iritovala. Právě ona je tím hlavním důvodem proč se tento snímek ve výsledku pohybuje v bezpečných vodách solidního průměru pro celou rodinu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Opuštěný ostrov, ještěr Fredy, tuleň Tulák, pelikán Galileo a bukanýři, kteří tu chtějí provozovat cestovku..…. Jasně, jsou tu i ti ostatní, ale nejdůležitější je, že to vše potěší vaše děti kolem 10ti let. G.Butler ve dvojroli (je to divný), J.Foster trpící fóbiemi pana Monka (nepůsobí to nijak vtipně) a hlavně pelikán, který je ten nejinteligentnější tvor na světě. Teda na moři. Teda na ostrově… No to je jedno. A tak snad jen k A.Breslin nemám co poznamenat. A když to rozjede ve stylu Sám doma, jen povzdechnu, ale dítko to baví. Tak si vyberte! PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ ** Co uvidíme (možná) příště? Na moři se ztratila loď s několika scénáristy. Když se profláklo o koho jde, nikdo je nehledal. Dospělí nechtěli a malé děti nemohli. Ještěže nic nepíšu! A vy? ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Patrick Doyle: 1. Nim's Island - Patrick Doyle ,2. Baby Turtles ,3. Galileo Helps Jack ,4. Volcano & Door ,5. Buccaneer Ship ,6. Become the Hero ,7. The Great Outdoors ,8. Airport, Whale ,9. Lizard Attack ,10. Volcano Erupts ,11. Helicopter Storm ,12. Woman Overboard ,13. Alex Nearly Drowns ,14. Alex Swims Away ,15. It's Empty ,16. Nim Sees Jack , ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja bych to tak tragicky rozhodne nevidel. Sice to je porad jen rodinna dobrodruzna komedie s typickejma kladama a zaporama, ale neda se tomu uprit pohodova atmosfera a par atmosfericky a napinave natocenejch scen. Problem filmu je slabsi rozjezd, vse zajimave se deje az v druhe casti, prvni, o saskovani na ostrove a hrani si se zviratama je precejen prilis detska. Ale pak se to slusne rozjede a pribeh neni z nejhorsich. Co se tyce triku, ty jsou docela slaby, ale nastesti tu moc trikovejch zaberu neni. No a co se tyka hercu, Butler opet nezklamal, ma prijemnou dvojroli, jako hlaskujici dobrodruh je sice lepsi nez jako fotrik, ale jelikoz ani postava fotrika neni zadny hovadko, ale docela frajer, je vse v poradku. No a Abigail Breslin uz v Miss Sunshine ukazala, ze je to schopna herecka, scenar ji sice misty nuti do typicky role roztomily chytry holcicky, ale ustala to docela solidne. Kdo me naopak nasral, je Jodie Foster. Respektive ne ona, ta je vzdy sazkou na jistotu, takze i v tyhle roli je naprosto presvedciva, ale jeji postava, proste sem nemoh prekousnout, ze tak skvela herecka je nucena tady tak trapne saskovat. Celkove jsem se ale tech 90 minut dobre bavil, takze lepsi 3*. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Moc příjemná a svižná rodinně-dobrodružná podívaná se skvělým obsazením. Jodie Foster by měla hrát častěji a hlavně se nevyhýbat komediím! 70% ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Ach jo, nuda. Kdyby se aspoň zvířata chovala tak, jak měla... bylo by to ještě zkousnutelné, ale... Jeden velký nepovedený sen. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Žůžo dobrodrůžo pro přemoudřelé a megaschopné holčičky (pozor - normální civilizované slečny kolem 10-12 by mohly být po projekci iritované a míti do budoucna komplex méněcenosti), ev. pak pro pány co tyto holčičky aktivně vyhledávají, ovšem za účelem jiných dobrodružství, že (pššš...;o)... . . . Jako bonus pak pár >inteligentních< zviřátek a blbě přehrávají J.F. (safra, proč vzala tuhle roli fakt nechápu) a láskyplně hezký konec (kdepak, šťastná rodinka je základ kasovního státu) s kvazinaučením... . . . Zkrátka zase jednou taková trošku blbučká moderní pohádka, jinak rutině vyvařený hollywoodský rodinný film se špetkou dětem přijatelné akce. Vidět a zapomenout! - - - P.S. Tak doufám, že dívenkám tahle podívaná do řešení nástrah reálného života moc neublížila a ani ty pány nazasáhla nutkáním k nějakým aktivitám stran malých slečen, jaké jen tak nenajdou. Howgh. - - - - - Poprvé viděno 19.11.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu, hodnocení 4003., komentář zde jako dvěstětřetí - 20.11.2013) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Náhodou velice dobrej dobrodružnej film, kterej dokáže bodovat hlavně svojí nenáročností, pohodovostí a zábavností a všechno to skloubí v celkem originálním příběhu a s výborným hereckým zastoupením v podobě Butlera, Breslin a hlavně Jodie Foster, která tady fakt exceluje a hlavně díky ní a Abigail Breslin (mimochodem z tý fakt něco bude), sem se bavil ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Kdyby Waldeni produkovali víc takových pohádek pro celou rodinu, hned bych jim Narnii odpouštěl snadněji. O příběhu se tu sice mluvit nedá (Nim se ztratí táta a zatímco hledá cestu zpátky, míří k ní na ostrov nejen spisovatelka, kterou poprosila o pomoc, ale i "pirátská" loď plná turistů), avšak režírující dvojka má poměrně velkou fantazii, občas si vypůjčí fórky z jiných komedií (Sám doba sekvence vládne) a celkově film odsýpá přesně tak, jak se na dětskou jednohubku sluší a patří. Jen Jodieina přehrávání by mohlo být míň. Kam se na ni hrabou prdící tuleni a lítající ještěrky. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Abigal Breslin, ničím zajimavý Butler (cože?), otravná Foster, která raději měla zůstat doma. Ale nejlepší postava byl stejně ten tlustý chlapec. Aspoň, že to zajimavé zjevování se postavy s Fosterovy knížky bylo zábavné a Breslin v některých scénách opravdu zářila. Ale v celku žel jen obyčejný průměr. Prostě když v jakémkoliv filmu ucítím ten pach trapnosti, nemůžu dát lepší hodnocení ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Úplne zdevastovaný herecký potenciál, nulový príbeh, infantilný námet a ešte dementnejšie spracovanie. Neviem koľké kapurkové si dávali herci pri podpise zmluvy, no toto bol naozaj úlet. Hrnúť sa do takýchto projektov je záležitosť vopred odsúdená na neúspech. Herecké predstavenie bolo kŕčovité, lepšie svoje postavy prežívali aj tie cvičené zvieratá, ktoré ale boli len ďalšou zbytočnosťou a zúfalou záplatou v tomto deravom príbehu. Rodinné filmy v dnešnej dobe len veľmi ťažko nachádzajú úspešného pokračovateľa, ktorý by prevzal žezlo po klasikách z konca minulého tisícročia. A tento je toho najjasnejším príkladom. 20%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný snímek s velkou dávkou pohádkovosti. Příběh neurazí, ale ani nenadchne. Takový průměrný rodinný film, nad kterým nemusí člověk přemýšlet a hledat logické souvislosti. ()

Reklama

Reklama