Reklama

Reklama

Zapomenutý ostrov

Trailer 2

Malá Nim (Abigail Breslin) žije sama se svým otcem Jackem (Gerard Butler) na ostrově kdesi uprostřed Pacifiku. On zkoumá pobřežní plankton, ona se baví vymýšlením dobrodružných výprav po ostrově v doprovodu svých zvířecích kamarádů lachtana, ještěrky a papouška. Mezi její další záliby patří čtení knížek o Alexi Roverovi, největším dobrodruhovi všech dob, které jen podporují jejího dobrodružného ducha. Jednoho dne se Jack rozhodne odjet na pozorování na druhý ostrov a Nim si vyvzdoruje, že může doma zůstat sama. Jenže vzápětí udeří bouře a po Jackovi jakoby se slehla zem. Nim se tedy rozhodne napsat Alexovi, aby jí přijel zachránit. Jenže Alex je ve skutečnosti osamělá čtyřicátnice (Jodie Foster), která sice prodala milióny svých dobrodružných knížek, ale nikdy neopustila svůj dům. Odmítnout pomoc malé dívce a svojí oddané čtenářce se Alex ale nechce. Vypraví se tedy přes půl světa na osamělý ostrov, kde jí čeká největší dobrodružství jejího života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (247)

LeoH 

všechny recenze uživatele

Jak má zvíře víc než jednu buňku, táta ztrácí zájem. Neklame-li mě paměť, první hraný film, který potomstvo vidělo v kině – a hned s takovými fintami pro pokročilé diváky, jako je dvojrole tatínka ztraceného na moři, co hraje zároveň oživlou literární postavu koučující svou vlastní autorku ve stylu Zahraj to znovu, Same. Děti z toho byly trochu zmatené a nám dospělým zase přišlo, že Jodie Foster by vážně neměla hrát role, v kterých ji scénář nutí (třeba) „komicky“ padat z běžeckého pásu a v jednom kuse se „srandovně“ bát. Tím ale končí výčet záporů, zbytek je sympatické dobrodrůžo se slušnou dávkou fantazie, snesitelným množstvím roztomilých zvířátek, charismatickou dětskou hrdinkou a nenablblými dialogy. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Jako "dětský film" je to možná nadprůměrné, jako "film" klasická průměrná oddechovka. Zajímalo by mě, jak do toho nalákali Jodie a Geralda, ale asi každý musíme nějak platit nájem:-). Každopádně by bylo hezké, kdybychom uměli takhle svižným způsobem točit filmy pro mladší publikum i u nás v ČR. Neustálé opajení o "české škole" dětského filmu mi už trochu leze krkem. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Zřejmě první (a doufám, že i poslední) film, v němž mě Jodie Foster štvala (ale komedie bych jí určitě nezakazoval, třeba v MAVERICKOVI byla skvělá). Chybí tomu takřka všechno od chytlavého a svižného děje (scénář je IMHO prázdná nuda, která odrostlejšího diváka nemá čím zaujmout), přes zapamatovatelné scény, až po sympatické postavy (role Jodie je hrozně otravná a Butler je zde pouze na okrasu a nic pořádného nepředvede). Děti do 12ti let nechť si přičtou jednu nebo dvě hvězdy, jelikož jim je tento snímek bezpochyby určen (legrační a roztomilá zvířátka pochopitelně nesmí chybět). 40 % ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Náhodou velice dobrej dobrodružnej film, kterej dokáže bodovat hlavně svojí nenáročností, pohodovostí a zábavností a všechno to skloubí v celkem originálním příběhu a s výborným hereckým zastoupením v podobě Butlera, Breslin a hlavně Jodie Foster, která tady fakt exceluje a hlavně díky ní a Abigail Breslin (mimochodem z tý fakt něco bude), sem se bavil ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Věděl jsem, že to bude nějakej rodinnej film, nebo možná komedie, ale moc komediálna jsem tam nenašel, takže spíš takovej film o roztomilym a šikovnym děvčátku, o jejích roztomilejch zvířecích přátelích a knižním hrdinovi. Gerard Butler tady je asi kvůli tomu, že slyšel, že v tom bude hrát Jodie Foster nebo já nevim proč, ale byl docela suchej. Ale jinak, až na ty nadpřirozeně chytry zviřata a všepřeživšího tatíka a divnou spisovatelku, je to taková oddychovka, když nehledáš nic extrémního... Prostě, dalo se, ale tak divně... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (7)

  • Lulu Mickelson, dcera producentky/scénáristky Pauly Mazur, se krátce objevila ve scéně na letišti jako pasažérka čekající v řadě na pasové odbavení. (HappySmile)
  • Postavu otce a Alexe Rovera měli hrát původně dva různí herci, ale Jodie Foster přišla s nápadem, že by obě role mohl hrát tentýž herec. Režisér si nemyslel, že je něco takového reálné, dokud se na konkurzu neobjevil Gerard Butler. (Ajka1)
  • Ve filmu "hrálo" celkem pět exotických ještěrek. Ještěrka Goblet během filmu snesla 12 vajec, z nichž první vylíhnuté mládě bylo pojmenováno Nim a druhé Abigail. (Kulmon)

Reklama

Reklama