Reklama

Reklama

Zapomenutý ostrov

Trailer 1

Malá Nim (Abigail Breslin) žije sama se svým otcem Jackem (Gerard Butler) na ostrově kdesi uprostřed Pacifiku. On zkoumá pobřežní plankton, ona se baví vymýšlením dobrodružných výprav po ostrově v doprovodu svých zvířecích kamarádů lachtana, ještěrky a papouška. Mezi její další záliby patří čtení knížek o Alexi Roverovi, největším dobrodruhovi všech dob, které jen podporují jejího dobrodružného ducha. Jednoho dne se Jack rozhodne odjet na pozorování na druhý ostrov a Nim si vyvzdoruje, že může doma zůstat sama. Jenže vzápětí udeří bouře a po Jackovi jakoby se slehla zem. Nim se tedy rozhodne napsat Alexovi, aby jí přijel zachránit. Jenže Alex je ve skutečnosti osamělá čtyřicátnice (Jodie Foster), která sice prodala milióny svých dobrodružných knížek, ale nikdy neopustila svůj dům. Odmítnout pomoc malé dívce a svojí oddané čtenářce se Alex ale nechce. Vypraví se tedy přes půl světa na osamělý ostrov, kde jí čeká největší dobrodružství jejího života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (246)

freddy 

všechny recenze uživatele

Žít na pustém ostrově, o kterém nikdo nemá ani páru by jistě mohlo být pro mnoho z nás velice lákavé, tedy pro mě rozhodně ano. Jenže mohlo by to tak jako v tomto filmu fungovat i ve skutečnosti? Kolik takovýchto rájů na Zemi existuje, aniž by si jich kdokoliv povšiml a aniž by byly obydleny? A jak dlouho člověka může bavit žít daleko od jakékoliv civilizace a být odkázán sám na sebe? Přesně takovéto myšlenky v mé mysli rotovaly během sledování filmu a musím říci, že já osobně bych asi nedokázal na tomto ostrově vydržet déle než měsíc. Ale nyní už k filmu samotnému. Jedenáctiletá Nim to má dobře zařízené, se svým otcem žije sama na pustém ostrově, jejími nejbližšími kamarády jsou tuleň, leguán, pelikán a mořská želva, její velkou zálibou je četba románů od Alexe Rovera. Ale otec se jednoho dne ztratí při jedné ze svých mořských výprav a dívku napadne pozvat svého oblíbeného spisovatele k nim na ostrov. Film je to milý, sympatický a bude se zřejmě líbit celé rodině od mrňat až po prarodiče. Ve filmu se toho navíc po celou dobu děje docela dost na to, abych se mohl začít nudit, a kromě toho je zde i pokus o několik vtipných scének, kdy jsem se skutečně musel zasmát. Po herecké stránce je vše v nejlepším pořádku a já tak tomuto filmu rád uděluji nadprůměrné čtyři hvězdy. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je známá věc, že se někdy chovám jako malé dítě (který muž ne, že?), a proto se mi Zapomenutý ostrov tak neskutečně líbil. Jasně, příběh je předvídatelný od začátku, ale koho by to štvalo? Hodinu a půl jsem sledoval originálně natočenou podívanou (úžasně animovaný prolog, psaní a čtení e-mailů, scénka, kdy si Nim čte v posteli - na poušti - knihu, zatímco drsňák Rover hned vedle ní tluče bandity hlava nehlava...) se skvělou hudbou Patricka Doyla, zábavnou Jodie Foster překonávající svoji fobii, s Abigail Breslin, která když se rozpláče, člověku to trhá srdce, a s Gerardem Butlerem, jenž hraje hned dva hrdiny - opravdového i knižního. Prostě paráda. A to nízké hodnocení tady? Toho si nevšímejte, lidem chybí fantazie:-) ()

Reklama

Lavran 

všechny recenze uživatele

Prototyp výtečné rodinné podívané, která je zábavná, napínavá, elegantně natočená a nevinná jako spící robátko. Jestli tohle nedokáže obměkčit i toho nejzarytějšího pesimistu, tak už nevím. Smekám klobouk před FAMÓZNÍ hudbou britského rodáka Patricka Doyla, která posouvá hranice filmu zcela mimo kategorii. Není to obyčejný člověk, ale ďábel. :) ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Prekvapenie mesiaca: Dobrodružný film s orientáciou hlavne na detské publikum si stanko vie relatívne vychutnať (rozumej vie ho odtrpieť bez výraznej migrény). Najmä keď tam vidí Butlera vo svojej štandardnej maccho polohe a Breslinovú ešte v tom rozkošne škaredučkom predbubertálnom štádiu (ála Little Miss). Ale všetko to zmetie vlna menom JODIE FOSTER (a v komediálnej roli!) Neviem, či od kedy hviezdila v Maverickovi, zapredala dušu diablovi a ona s ním musí točiť terat tieto šialenosti, alebo čo. Ale jej "prínos" bol u mňa za dve hviezdy. Dole! ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Jak má zvíře víc než jednu buňku, táta ztrácí zájem. Neklame-li mě paměť, první hraný film, který potomstvo vidělo v kině – a hned s takovými fintami pro pokročilé diváky, jako je dvojrole tatínka ztraceného na moři, co hraje zároveň oživlou literární postavu koučující svou vlastní autorku ve stylu Zahraj to znovu, Same. Děti z toho byly trochu zmatené a nám dospělým zase přišlo, že Jodie Foster by vážně neměla hrát role, v kterých ji scénář nutí (třeba) „komicky“ padat z běžeckého pásu a v jednom kuse se „srandovně“ bát. Tím ale končí výčet záporů, zbytek je sympatické dobrodrůžo se slušnou dávkou fantazie, snesitelným množstvím roztomilých zvířátek, charismatickou dětskou hrdinkou a nenablblými dialogy. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (7)

  • Postavu otce a Alexe Rovera měli hrát původně dva různí herci, ale Jodie Foster přišla s nápadem, že by obě role mohl hrát tentýž herec. Režisér si nemyslel, že je něco takového reálné, dokud se na konkurzu neobjevil Gerard Butler. (Ajka1)
  • Na roli Nim chtěli tvůrci původně vypsat konkurs, ale fascinováni výkonem desetileté Abigail Breslin ve filmu Malá Miss Sunshine, ji ihned angažovali. (Kulmon)

Reklama

Reklama