Reklama

Reklama

Soukromé životy Pippy Lee

  • USA The Private Lives of Pippa Lee (více)
Trailer 2

Příběh jedné ženy, která se rozhodla, že nedopustí, aby život jen tak proplul kolem ní. Dvacet let žila jen pro svou rodinu, pečovala o svého stárnoucího manžela i děti. Děti odrostly, z manžela je moudrý starý pán a Pippa Lee objevuje znovu kouzlo sexu a něhy v náručí jiného muže. Pippa Lee (Robin Wright Pennová) vede na první pohled šťastný život. Je oddanou manželkou o třicet let staršího úspěšného vydavatele (Alan Arkin), se kterým má dvě odrostlé děti. Každý obdivuje její vyrovnanost a rád se jí svěří se svými problémy. Když se ale u jejího manžela objeví zdravotní potíže, na jeho naléhání se stěhují z manhattanského bytu do klidnějšího Connecticutu. Její život se smrskne na občasná setkání s novými přáteli Samem (Mike Binder) a Sandrou (Winona Ryderová) a především péči o manžela, který se jí víc a víc vzdaluje. Ovšem vše se změní příjezdem Chrise (Keanu Reeves), který se po čerstvém rozvodu vrací zpět. Pippa najednou začíná bojovat sama se sebou, probouzí se v ní svobodomyslná dívka, kterou kdysi byla a jež se proměnila ve frustrovanou ženu. Najde Pippa znovu samu sebe? (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (76)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Prapodivná motanice vztahů mezi nepříliš sympatickými lidmi. Hlavní hrdinka se celý film odhodlává ke změně života, který ji tak štve, že se z něj snaží uniknout i nevědomě náměsíčnictvím. No a nakonec se: co? KOUSEK DĚJE No, odhodlá přece! A zdrhne do pouště s krásným cizincem. Film nemá žádný potenciál kromě výborného hereckého obsazení, ale celé mi to připomínalo Allenovské filmy o spletitosti vztahů, ovšem bez jeho humoru a nadhledu. /10. 2. 14./ ()

TheRay97 

všechny recenze uživatele

Páni! Hned od začátku si říkám, kam jsem to vlastně vstoupila. Je to však tím, jak přirozeně film působí. Zprvu vypadá jako obyčejný příběh obyčejné rodiny a také tomu tak je. Důležité je především brát důraz na vývoj jednotlivých postav, protože vás můžou zklamat určité předsudky. Zajímavé jsou také návraty do minulosti v průběhu příběhu, poté už vše do sebe zapadá a dává myšlenkám zcela nový význam. Samozřejmě velké plus patří faktu, že si celý film režírovala sama autorka knižní předlohy. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zišla sa nám tu herecká elita v pozadí podporovaná výkonným producentom Bradom Pittom. Nikde niečo chýba a prebýva, hudba celkom vkusná. Monica Bellucci svojim laškovaním s pištoľou možno sklame svojich obdivovateľov, ale filmu jej čin len prospel. Nudnejšia prehliadka o chybách, ktorých sa matky po niekoľko generácií dopúšťajú na svojich milovaných dcérach, ktorej chýba humor, nadhľad a hollywoodsky koniec. Je to prelínanie dvoch dejových liniek života Pippy Lee. Priznám, že tá, v ktorej sa odohráva jej mladosť, ma bavila viac. Vo filme sa síce striedala jedna herecká hviezda za druhou, ale aj napriek tomu, mi film ako celok prišiel tak roztrieštený, ako životy niektorých jeho hrdiniek. No a Keanu Reeves so svojím suchým herectvom opäť potešil. Ale bohužiaľ sú pre mňa realistické filmy trochu nudnejšie - inak herecké podanie skvelé, nemýlim si, že by v snímku boli vtipné pasáže, aspoň ja som sa vôbec nezasmial, priorita filmu je dráma a to sedí. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Příjemný, dobře obsazený a místy smutný film o životě stárnoucí ženy, která se ohlíží přes rameno a hodnotí běh svého života až do okamžiku, kdy se rozhodne postavit na vlastní nohy a odejít od o 30 let staršího manžela.. Rádoby nezávislý snímek, ale na můj vkus v něm šlo vyprávění málo pod povrch a brouzdalo jen po hladině.. A vůbec jsem nepochopila, co tím chtěl vlastně básník říct.. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Dramatické, životní, úsměvné, nedepresivní. Jen vztah hlavní hrdinky s vlastní matkou byl trochu zvláštní, nějak jsem ve svém dětském mozečku nepochopila, proč jí vlastně neměla ráda. Jinak se mi tento snímek moc líbil. O manželství, o strachu ze stárnutí, ze smrti, o tom, jak se proti tomu bránit podváděním s přítelkyní své manželky. O dětech a rodičích, o nové budoucnosti, volnosti. Herecké obsazení bylo moc příjemné a sympatické. Nevím, jaké skupině diváků doporučit tento film, každopádně stojí za shlédnutí a ne každému se může líbit. "Proboha, nedívej se na mě jako kdybych už byl mrtvý.." ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Rebecci Miller, která si k filmu napsala scénář a ujala se i režie. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v americkém Connecticutu. (Terva)

Související novinky

Paní Day-Lewisová režíruje

Paní Day-Lewisová režíruje

11.02.2008

Odpočiňme si alespoň na jeden den od akčních krváků, hororů a komiksových filmů a dejme si jednu vztahovou tragikomedii. Ale tahle je opravdu ověšená hvězdami jako vánoční stromeček koulemi... ehm.… (více)

Reklama

Reklama