Reklama

Reklama

Soukromé životy Pippy Lee

  • USA The Private Lives of Pippa Lee (více)
Trailer 2

Příběh jedné ženy, která se rozhodla, že nedopustí, aby život jen tak proplul kolem ní. Dvacet let žila jen pro svou rodinu, pečovala o svého stárnoucího manžela i děti. Děti odrostly, z manžela je moudrý starý pán a Pippa Lee objevuje znovu kouzlo sexu a něhy v náručí jiného muže. Pippa Lee (Robin Wright Pennová) vede na první pohled šťastný život. Je oddanou manželkou o třicet let staršího úspěšného vydavatele (Alan Arkin), se kterým má dvě odrostlé děti. Každý obdivuje její vyrovnanost a rád se jí svěří se svými problémy. Když se ale u jejího manžela objeví zdravotní potíže, na jeho naléhání se stěhují z manhattanského bytu do klidnějšího Connecticutu. Její život se smrskne na občasná setkání s novými přáteli Samem (Mike Binder) a Sandrou (Winona Ryderová) a především péči o manžela, který se jí víc a víc vzdaluje. Ovšem vše se změní příjezdem Chrise (Keanu Reeves), který se po čerstvém rozvodu vrací zpět. Pippa najednou začíná bojovat sama se sebou, probouzí se v ní svobodomyslná dívka, kterou kdysi byla a jež se proměnila ve frustrovanou ženu. Najde Pippa znovu samu sebe? (HBO Europe)

(více)

Recenze (76)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chvílemi film měl solidní grády a po chvíli mě pak hrozně nebavil. Pippy Lee nicméně prožila dost zajímavý život, to se musí nechat. I tak se klasicky jedná o typickou nezávislou Ameriku ze života. Škoda jen, že ty silné momenty nedržela celý film. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Rebecca Miller .. Tvůrkyně osobitých nízkorozpočtových nezávislých snímků Rebecca Miller mne tentokrát zrovna nezaujala. Sice se silným obsazením (malých a vedlejších rolí), ale celé je to takové podivínské. Pippy Lee neměla a nemá lehký život a jeho rozkrývání se místy lehce táhne a v mém případě rychle vyšumělo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Děti jsou úspěšné, manželství šťastné, sousedé usměvaví, přesto to Pippě Lee úplně neladí. Nic netrvá věčně a komorní kousek Rebeccy Miller (mimochodem dcera dramatika Arthura Millera) se nám má dostat pod kůži a pomalu dávkovat různorodé nástrahy života. Otázkou je, zda nás lehce povrchní způsob vyprávění i pojetí úplně uspokojí. Milá Robin Wright (o to víc vynikne její chladné ztvárnění v House of Cards, kdy představovala manželku démonického Kevina Spaceyho) musí po několika direktech přehodnotit životní jistoty, protože její život není vůbec tak harmonický, jak si dosud myslela. Flashbacky odkrývají podivné dětství s psychicky nestabilní matkou (velmi slušná Maria Bello) i bouřlivé dospívání (s tváří působivé Blake Lively) až k seznámení s pozdějším výrazně starším manželem. Chyběly mi zapamatovatelnější scény, údernější dialogy, autorka z diváka nedostává výraznější emoce, a tak nějak nevzrušivě doklopýtá až do finále. Prostě za mě to, co platilo i třeba u předchozího Ostrova samoty – má to své momenty, ale leccos není úplně vytěžené a dotažené. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zišla sa nám tu herecká elita v pozadí podporovaná výkonným producentom Bradom Pittom. Nikde niečo chýba a prebýva, hudba celkom vkusná. Monica Bellucci svojim laškovaním s pištoľou možno sklame svojich obdivovateľov, ale filmu jej čin len prospel. Nudnejšia prehliadka o chybách, ktorých sa matky po niekoľko generácií dopúšťajú na svojich milovaných dcérach, ktorej chýba humor, nadhľad a hollywoodsky koniec. Je to prelínanie dvoch dejových liniek života Pippy Lee. Priznám, že tá, v ktorej sa odohráva jej mladosť, ma bavila viac. Vo filme sa síce striedala jedna herecká hviezda za druhou, ale aj napriek tomu, mi film ako celok prišiel tak roztrieštený, ako životy niektorých jeho hrdiniek. No a Keanu Reeves so svojím suchým herectvom opäť potešil. Ale bohužiaľ sú pre mňa realistické filmy trochu nudnejšie - inak herecké podanie skvelé, nemýlim si, že by v snímku boli vtipné pasáže, aspoň ja som sa vôbec nezasmial, priorita filmu je dráma a to sedí. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film o ničom, nudný, povrchný, banálny a nezáživný. Vzhľadom na hereckú zostavu to aj dosť zamrzí. Jediné čo stojí za zmienku je retrospektívny rozprávačský štýl snímku a koncepcia skladby dejovej linky. To ostatné môže slúžiť ako uspávanka pre dojčatá. Podpriemer. 40/100 ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Pippa Lee sa nám cez tento artový guláš snaží povedať v podstate to, čo už všetci od puberty vieme. Že drogy sú zlé, obzvlášť keď na nich phičí vaša matka, môže vám to trošku "rozostriť" osobnosť. Keď sa k tomu pridajú aj iné nástrahy života ako neverný prestarnutý manžel, nejaké sebevraždy mileniek atď, chce to celého človeka, aby to ustál. Pri tomto slabom spracovaní triviálnej témy ma vlastne ani už nijak extra nezaujímalo, či a ako to Pippa zvládne. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Sonda životom stárnucej ženy, ktorá vzpomína na časi minulé a premýšľa nad budúcnosťou... neoslovilo ma to natoľko aby som to preháňal z hodnotením, ale predsa len 6/10 ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Prapodivná motanice vztahů mezi nepříliš sympatickými lidmi. Hlavní hrdinka se celý film odhodlává ke změně života, který ji tak štve, že se z něj snaží uniknout i nevědomě náměsíčnictvím. No a nakonec se: co? KOUSEK DĚJE No, odhodlá přece! A zdrhne do pouště s krásným cizincem. Film nemá žádný potenciál kromě výborného hereckého obsazení, ale celé mi to připomínalo Allenovské filmy o spletitosti vztahů, ovšem bez jeho humoru a nadhledu. /10. 2. 14./ ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Vyloženě ženský film, ale nejde o žádnou stupidní červenou knihovnu. Robin Wright Penn alias Pippa Lee dokonale ztvárnila lehce nešťastnou ženu, jejíž jedinou životní náplní je se starat o dominantního stárnoucího manžela a která nám postupně odkrývá svoji minulost a na povrch tak vyplývá, jaká kdysi taky byla - smutná malá holčička, nezkrotný teenager, divoká party girl. Pro mě by tenhle film fungoval i bez hvězdného obsazení, ale bylo potěšením zase po čase vidět např. Winonu Ryder. Srovnání film/knížka (Rebecca Miller) - 4/6. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Film určenej narušenejm přechodovejm padesátnicím, kterejm se začaly zapalovat lejtka. A to já nejsem. Bohudík. Mimochodem a kde je ta komedie prosimvás? Vůbec nechápu, jak se tomuhle mohlo upsat tolik velkejch jmen. 10% ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý u mňa skončil - a tak nerád to píšem - ako paródia seba samého. Zvláštne, ženské a okaté vysporadúvanie sa s nepodaredným detstvom, do toho všetko možné - sedatíva, SM fotenie, lesbičky, mokrá Monica Bellucci totálne po..zle nastrelenými vlasmi Alana Arkina. O Ježišovi Kristovi alias Keanu ani nepíšem. K tomu akoby mimochodom Julianne Moore a Winona Ryder. Skvelý potenciál, príliš veľké sústo, trpkosť. P.S. Zaujímavé, ako sa názorovo odlišujem s mojim obľúbeným užívateľom, marvanom. Videl som v tom filme presne to, čo on - čo on ale považoval za plus, mňa nekonečne iritovalo. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Jedním z producentů toho pěkného snímku byl i Brad Pitt. Hlavní hrdinka filmu Pippy ( Robin Wright Penn ) žije své životy a snaží se být příkladnou opatrující ženou svému muži...ale nic není tak jednoduché a nikomu se nedá zavděčit. A tak se ponořme do příběhu Pippy Lee a berme jí prostě takovou , jaká je. Keanu Reeves má zvláštní úděl v tomto filmu a je v češtině velice špatně dabován. A pár postřehů: Moc mně rozesmála dechová hudba při sadomaso, zvláštní spojení. A Pippy? Co si o ní myslet? Měla bezstarostný život, jak sama tvrdí? A proč nemůže lhát? A co teprve její slova: a teď už mě definitivně nikdo nepotřebuje!!! A konec filmu? No, co se dá dělat, nevím jak příběh bude pokračovat, ale konec je začátek... ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Okouzlující Robin Wright v roli Pippy a jejího vyprávění o změně z holčičky ,která měla bláznivější maminku až po život v luxusu po boku vydavatele Alana Arkina.Celá proměna stojí za to na Blake Lively se moc příjemně kouká.Za mě celkově 75% a čtyři hvězdy. ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Pippa Sarkissian - poslušná dcéra, túžiaca po matkinej láske, neskôr rebelská femme fatale, potulujúca sa svetom drog, zachránená Herbom Leem. Pippa Lee - milujúca matka, túžiaca po láske svojej dcéry, ochotne sa starajúca o svojho starnúceho muža Herba napriek všetkému, čím si životom prešla. Interesantný príbeh silnej ženy, ktorá si nenechala zničiť život ani faktom, že jej muž ju podvádza s jej dobrou kamarátkou (oveľa mladšou). Však kto by sa s tým nevyrovnal, keď má po boku potetovaného a nešťastného Keanu Reevesa, ktorého opustila žena? :) ()

Související novinky

Paní Day-Lewisová režíruje

Paní Day-Lewisová režíruje

11.02.2008

Odpočiňme si alespoň na jeden den od akčních krváků, hororů a komiksových filmů a dejme si jednu vztahovou tragikomedii. Ale tahle je opravdu ověšená hvězdami jako vánoční stromeček koulemi... ehm.… (více)

Reklama

Reklama