Reklama

Reklama

Soukromé životy Pippy Lee

  • USA The Private Lives of Pippa Lee (více)
Trailer 2

Příběh jedné ženy, která se rozhodla, že nedopustí, aby život jen tak proplul kolem ní. Dvacet let žila jen pro svou rodinu, pečovala o svého stárnoucího manžela i děti. Děti odrostly, z manžela je moudrý starý pán a Pippa Lee objevuje znovu kouzlo sexu a něhy v náručí jiného muže. Pippa Lee (Robin Wright Pennová) vede na první pohled šťastný život. Je oddanou manželkou o třicet let staršího úspěšného vydavatele (Alan Arkin), se kterým má dvě odrostlé děti. Každý obdivuje její vyrovnanost a rád se jí svěří se svými problémy. Když se ale u jejího manžela objeví zdravotní potíže, na jeho naléhání se stěhují z manhattanského bytu do klidnějšího Connecticutu. Její život se smrskne na občasná setkání s novými přáteli Samem (Mike Binder) a Sandrou (Winona Ryderová) a především péči o manžela, který se jí víc a víc vzdaluje. Ovšem vše se změní příjezdem Chrise (Keanu Reeves), který se po čerstvém rozvodu vrací zpět. Pippa najednou začíná bojovat sama se sebou, probouzí se v ní svobodomyslná dívka, kterou kdysi byla a jež se proměnila ve frustrovanou ženu. Najde Pippa znovu samu sebe? (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (76)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Rebecca Miller .. Tvůrkyně osobitých nízkorozpočtových nezávislých snímků Rebecca Miller mne tentokrát zrovna nezaujala. Sice se silným obsazením (malých a vedlejších rolí), ale celé je to takové podivínské. Pippy Lee neměla a nemá lehký život a jeho rozkrývání se místy lehce táhne a v mém případě rychle vyšumělo. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

V podstatě jsem se na to dival jenom kvuli tomu, že tam hrál Keanu Reeves a několik dalších dobrejch známejch herců. Ale to bylo asi to jediny, co na tom bylo zajimavy. Film to byl totiž nudnej a docela o ničem. Jo, nějakej děj to mělo, ale ten se mi ani za nehtem nezachytil, ani filmové ptačí hovínko na rameni mi nenechal, ani nic. Navíc tenhle film vynikal jednou věcí - strašnym českym dabingem, hlavně Reevese a toho synka Bena - takhle unyly hlasy, to je jak kdyby je dabovala mrtvola, všechno stejně, bez emocí, no hruza a děs. Pippa Lee sice nebyla žádná pipka, ani né moc trubka, měla divnej život a sama byla taky částečně divná, když byla náměsíčná, ale Robin Wright ani žádná jiná herečka, co má na čele víc než 5 řad vrásek, se mi nikdy nějak moc nelíbila... ()

Reklama

TheRay97 

všechny recenze uživatele

Páni! Hned od začátku si říkám, kam jsem to vlastně vstoupila. Je to však tím, jak přirozeně film působí. Zprvu vypadá jako obyčejný příběh obyčejné rodiny a také tomu tak je. Důležité je především brát důraz na vývoj jednotlivých postav, protože vás můžou zklamat určité předsudky. Zajímavé jsou také návraty do minulosti v průběhu příběhu, poté už vše do sebe zapadá a dává myšlenkám zcela nový význam. Samozřejmě velké plus patří faktu, že si celý film režírovala sama autorka knižní předlohy. ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Pippa Sarkissian - poslušná dcéra, túžiaca po matkinej láske, neskôr rebelská femme fatale, potulujúca sa svetom drog, zachránená Herbom Leem. Pippa Lee - milujúca matka, túžiaca po láske svojej dcéry, ochotne sa starajúca o svojho starnúceho muža Herba napriek všetkému, čím si životom prešla. Interesantný príbeh silnej ženy, ktorá si nenechala zničiť život ani faktom, že jej muž ju podvádza s jej dobrou kamarátkou (oveľa mladšou). Však kto by sa s tým nevyrovnal, keď má po boku potetovaného a nešťastného Keanu Reevesa, ktorého opustila žena? :) ()

KatRi 

všechny recenze uživatele

Možná tak trochu návod, jak (ne)vychovávat dceru, možná zamyšlení, které člověku nebere šanci na nový start, ať už je jakkoli starý. Pippa od samého začátku touží po bezstarostném životě, kdo by také netoužil. A náruč chápavého, bohatého manžela, který je o x let starší, se nabízí jako ideální varianta. Jenže minulost ji dostihuje, navíc se jako šedý mrak blíží i budoucnost a spolu s ní strach ze smrti, demence...Přesně o tom film je - o dramatickém střetu minulosti s budoucností a obě dějové linie se podařilo nenásilně skloubit, čímž vznikl poměrně netradiční snímek, který má zároveň velkou výpověďní hodnotu. Nekoná se přitom žádné citové vydírání diváka, ale ani přehnaná naivita a optimismus, který by Soukromé životy degradovaly - přesto tam ta naděje zůstává - a není to jen o tom, že žena po čtyřicítce nemá nárok na štěstí - ostatně ani muž po sedmdesátce(?)... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na 59. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Berlíně 9. února 2009. (Terva)
  • Julianne More svou roli točila pouhé dva dny. (Terva)

Související novinky

Paní Day-Lewisová režíruje

Paní Day-Lewisová režíruje

11.02.2008

Odpočiňme si alespoň na jeden den od akčních krváků, hororů a komiksových filmů a dejme si jednu vztahovou tragikomedii. Ale tahle je opravdu ověšená hvězdami jako vánoční stromeček koulemi... ehm.… (více)

Reklama

Reklama