Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Afrika, 1942. Pouštní válka pokračuje se střídavými úspěchy na obou stranách. Generál Erwin Rommel (Albert Lieven) vysílá agenta Johna Epplera (Adrian Hoven) a telegrafistu Sandyho (Neil McCallum) do Káhiry. Jejich cílem má být proniknutí do týla britských jednotek a zajištění plánů dlouho připravované spojenecké ofenzívy. Britové sice střeží všechny myslitelné přístupové cesty vedoucí z Libye, nepočítají ale s tím, že by se někdo odvážil do Egypta proniknout tisíci mílemi pouště. Přesto se o přítomnosti německých zvědů dílem náhody dozvědí, když ti zaplatí librovou bankovkou s číselným označením, která nebyla nikdy vydána pro britský trh. Zkušený velitel britské kontrašpionáže kapitán Robertson (James Robertson Justice) vytuší, přes koho z jeho štábu mají informace uniknout. (dopitak)

(více)

Recenze (2)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Od rezisera Johna Llewellyn Moxley-ho som videl len Kam zmizeli vsichni lide, no a teraz uz i druhy film. Jaxom uz niekde pisal WWII je dnes uz folklor, informacii je prebytocne vela, casto do hlbky, vzniklo kopa filmov, literatury a snad 100 000 -ce clankov. Chce to byt vojnove a spionazne, ale nie je to ani dobre .- tempo slabe a cele natocene tak bez chuti, akokeby bez zaujmu : 30 % ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Britský Jan Werich (James Robertson Justice) ve slavném špionážním dramatu z africké fronty. Ucouraný a málo napínavý film poznamenaný nízkým rozpočtem, který si nejlépe zapamatujete pod heslem "ten neustále přesvícený". Jedna slavná věta "Musím mít v Káhiře oči a uši" neutáhne celý film, zvláště když potencionálně nejzajímavější část (přechod pouště) je tu odbyt jako rutinní procházka po poli. ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama