Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devětatřicetiletá učitelka z New Yorku April Epnerová (Helen Hunt) měla poslední rok pocit, že konečně dala svému životu řád. Jenže manželství, na kterém si tak zakládala, najednou krachuje - manžel Ben (Matthew Broderick) totiž prohlásí, že šlo o omyl, a April opustí. Šokovaná, raněná a bezdětná skoro-čtyřicátnice s biologickými hodinami hlasitými jako budík po babičce má pocit, že rozchodem s manželem přišla o poslední šanci pořídit si vysněné miminko. K tomu ještě musí řešit problémy ze svého dětství. Její adoptivní matka umírá a April se setkává se svou biologickou matkou, velmi energickou a velmi výstřední Bernice (Bette Midler). A aby toho nebylo málo, vypadá to, že "sex na rozloučenou" s Benem asi nezůstal bez následků. Dokáže April pod tlakem okolností najít novou životní rovnováhu? A pomůže jí v tom Frank (Colin Firth), sympatický rozvedený otec jednoho z Apriliných žáků? ... Helen Hunt, držitelka Oscara za hlavní ženskou roli v komedii Lepší už to nebude (As Good as It Gets, 1997), debutuje jako režisérka nezávislou tragikomedií inspirovanou románovým bestsellerem Elinor Lipmanové. Hvězdně obsazený snímek, v němž herečka ztvárnila hlavní roli, získal cenu diváků na MFF v Palm Springs. Do role trpělivého gynekologa obsadila Helen Hunt Salmana Rushdieho. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (7)

  • Film, na který se April Epner (Helen Hunt) dívá chvíli poté, co poprvé potká svoji matku, je Le Mans (1971). (Itar)
  • Film získal cenu diváků na MFF v Palm Springs. (HOODY)
  • Film byl u nás poprvé promítán na MFF v Karlových Varech v sekci Horizonty. (HOODY)
  • Cameo gynekológa Dr. Masaniho si zahral spisovateľ Salman Rushdie. Slovo "Masan" (žena "Masani") predstavuje v indickej mytológii vampirického démona, ale je tiež bežným indickým menom, ktoré nosili/nosia slávni indickí herci, speváci a politici. V kontexte so silne zdôraznenými židovskými motívmi vo filme a tým, čim sa Rushdie preslávil ("Satanské verše"), pôsobí jeho rola o to pikantnejšie. (ČSFD)
  • Táto komédia je režisérskym debutom oscarovej herečky Helent Hunt, ktorá sa po počiatočných rozpakoch rozhodla prijať aj hlavnú úlohu. Podstatnú rolu v tom zohral aj príliš nízky rozpočet, ktorý jej nedovolil zaplatiť ďalšiu hviezdu. (Tolf)
  • Film vznikol podľa rovnomenného románového bestselleru americkej spisovateľky Elinor Lipman. (Tolf)

Reklama

Reklama