Reklama

Reklama

Cosmos

(seriál)
  • Česko Vesmír (více)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Třináctidílná sága nás zavede ke vzdáleným galaxiím, ale i do náručí Mléčné dráhy, která je naším domovem, a seznámí nás s tím, jak vznikla naše Sluneční soustava. Vyprávění o patnácti miliardách let kosmického vývoje je bez nadsázky napínavé a fascinující. Saganova kniha Kosmos, která je literární obdobou tohoto seriálu, patří k nejprodávanějším populárně vědeckým knihám všech dob. Jistě i proto, že se její autor řídí zásadou, že jednou ze základních povinností vědců je sdělovat své poznatky ostatním lidem jazykem, který je obecně srozumitelný. (North Video)

(více)

Recenze uživatele Elyon k tomuto seriálu (1)

Cosmos (1980) 

Cosmos jsem začala sledovat náhodou. V trafice jsem viděla dvd za padesát korun, které bylo o vesmíru. Jelikož jsem do něho fanatik, tak jsem neváhala a okamžitě si ho koupila. Předtím jsem o Carlu Saganovi téměř nic nevěděla, pamatuji si na jednu zmínku v dětské encyklopedii o vesmíru, kterou mám někde zahrabanou doma. Pak si vzpomínám na pár obrázků z filmu Kontakt, který je taky od něj, ale víc ani ťuk. Tak jsem poté zapnula televizi a pustila si dokument. Musím říct, že mě tento seriál uchvátil. Carl byl zastánce života na jiných planetách a tím pádem mluví hodně o civilizacích, které by mohli žít daleko od nás. Pokud nepočítáme scénky na Zemi, neuvěřitelně mi to připomíná starý Star trek, myslím ten původní seriál. Jinak teď často brouzdám po youtube a snažím se dívat na epizody, které jsem si nestihla koupit. ()

Související novinky

AFO 2014: Festival plný hvězd

AFO 2014: Festival plný hvězd

08.04.2014

Měsíc duben patří Mezinárodnímu festivalu populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc. Ve dnech 15. – 20. 4. se uskuteční jeho 49. ročník, který diváky vezme přímo ke hvězdám. AFO totiž letos… (více)

Reklama

Reklama