Reklama

Reklama

Cosmos

(seriál)
  • Česko Vesmír (více)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Třináctidílná sága nás zavede ke vzdáleným galaxiím, ale i do náručí Mléčné dráhy, která je naším domovem, a seznámí nás s tím, jak vznikla naše Sluneční soustava. Vyprávění o patnácti miliardách let kosmického vývoje je bez nadsázky napínavé a fascinující. Saganova kniha Kosmos, která je literární obdobou tohoto seriálu, patří k nejprodávanějším populárně vědeckým knihám všech dob. Jistě i proto, že se její autor řídí zásadou, že jednou ze základních povinností vědců je sdělovat své poznatky ostatním lidem jazykem, který je obecně srozumitelný. (North Video)

(více)

Recenze uživatele zelvopyr k tomuto seriálu (1)

Cosmos (1980) 

Americe i světu moc chybí osobnost formátu Sagana, který dokázal svým enthusiasmem, hyperaktivitou a především vhledem napříč disciplínami strhnout diváky, nadšence, celé veřejné mínění... Dokonce až tak, že pomohl na svět mnoha vesmírným projektům, na které by jinak nikdo nedal peníze. Některé od začátku vymyslel, za některé loboval, až je prosadil, některé inspiroval. Dost možná hlavně jemu vděčíme za to, že útlum vesmírného programu ze 70. let nepadl až k nule. Cosmos, tento mind-opener pro naprosté laiky, v máločem naštve odborníka. Přes Saganův neotřelý, subjektivní názor na leccos na nebi i na zemi, jde o špičkového, brilantního, velmi vzdělaného člověka s darem sdělovat. Jeho elegance na pokraji narcisismu a afektovaný přednes je tak trochu trademark :) | P.S. zde měla nekompromisně zasáhnout Asociace pro ochranu jablek: zhruba v každém druhém dílu nějaké přijde k úhoně, jsou mučena, dělají se na nich pokusy a vivisekce... ()

Související novinky

AFO 2014: Festival plný hvězd

AFO 2014: Festival plný hvězd

08.04.2014

Měsíc duben patří Mezinárodnímu festivalu populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc. Ve dnech 15. – 20. 4. se uskuteční jeho 49. ročník, který diváky vezme přímo ke hvězdám. AFO totiž letos… (více)

Reklama

Reklama