Reklama

Reklama

Pravda vždy vítězí – nebo snad ne? Původně filmový publicista, posléze úspěšně zavedený scenárista a režisér Rod Lurie (Poslední pevnost, Strašáci, seriál Zatracení) natočil snímek o dvou silných, i když naprosto odlišných ženách, které se snaží chránit to, co ve svých životech považují za podstatné. Rachel Armstrongová (Kate Beckinsaleová), mladá reportérka významného washingtonského deníku, ve svém výbušném článku odhalila totožnost agentky CIA Eriky Van Dorenové (Vera Farmigaová) a upozornila na nečisté praktiky americké administrativy. Zatímco Erica musí bojovat o svou pověst v agentuře, Rachel se za každou cenu snaží ochránit svého informátora, ale stojí proti ní příliš silný soupeř – samotná americká vláda. V dalších rolích napínavého thrilleru Nic než pravda se představují Angela Bassettová (Avengers: Endgame), David Schwimmer (Přátelé), Matt Dillon (Jack staví dům) a Alan Alda (M*A*S*H). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (383)

klerik 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý filmík. Na Beckinsale sa dobre pozerá aj vtedy keď hrá (konečne bez latexu a špicatých zubov), Dilon štandardne cool, Alda púšťa jednu perlu za druhou. Pár naozaj silných myšlienok ("Mýlite si vaše právo z vašou mocou."). Slušne fungujúca atmosféra odcudzenia a skrytého hrdinstva... Nie som práve veľkým zástancom novinárov, ale toto bol dobrý film, ktorý rozpráva príbeh kultivovane, bez toho, aby bol agitkou... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Politické drama s thrillerovou atmosférou uvozenou relativní bezmocí hlavní postavy a "vtíravou", místy neposednou kamerou, která si ráda věci zabere pěkně zblízka. Nothing But the Truth si skutečně zakládá na objektivním vhledu do problematiky, divák může dát za pravdu oběma stranám a nevnímat reportérku výhradně jen jako mučednickou oběť, film tedy nevyužívá prostředků citového vydírání. Kromě nich však možná trochu pozapomněl zatlačit více na pilu, co se týče působivosti a síly diváckého zážitku. Proč? Člověk totiž nemůže být omámen utrpením/morální obětí hlavní postavy, když její dilema nebylo tak neřešitelné, zvlášť když informátorem byl víte kdo... Jednou z hlavních atrakcí filmu je také krásná Kate Beckinsale, která zde překračuje hranici latexové barbíny a předvádí velice solidní výkon. Přesto si však myslím, že Vera Farmiga má herecké schopnosti lepší. 7/10 ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Znáte to, někdo se tváří jako největší hvězda a vy si jen říkáte, co to je zase za přetvařujícího se blbečka. S tímto filmem je to podobné. Tváří se vážně a syrově, ale celkově vyznívá do prázdna. Velká škoda, že můj oblíbenec David nedostal více prostoru, i když mi do dramatu příliš nesedí. U Kate platí čím starší, tím krásnější a navíc je zde jako jedna z mála opravdu přesvědčivá. Pokud to vypnete těšně před koncem s tím, že se nedočkáte vysvětlení, uděláte velkou chybu. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

I když byl inspirován skutečností, je tento film fiktivním příběhem, který nepopisuje realitu. Jinak velice nudný film o agentech FBI, CIA a vládního prostředí. Moc politiky, zastrašování, deptání....žádná akce a už vůbec žádný hudební doprovod. Film je ve své podstatě jeden velký dialog o ochraně národní bezpečnosti. Důkaz toho jaká může být demokracie mrcha a že jsme jen malé štěnice, které vláda kdykoliv může zašlápnout. Bylo mě líto obou holek jak agentky ( Erica ) tak novinářky Rachel....leč měli tu smůlu, že se dostali do božích mlýnů a nezjistili nic jiného než pravdu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Člověk se musí někdy prokousat hromadou blbostí aby mohl po čase ocenit i poctivou filmařinu. Věřte nebo ne, ale já si při sledování tohoto novinářského dramatu opravdu vzpomněl na Reportéra v ringu a teď jsem zjistil že režisér je tentýž :) Nic než pravda je na oko skromný příběh o novinářce, kterou se snaží zlomit vláda potažmo žalobce (skvělý Matt Dilon). Trošku jsem s obavami přistupoval k první opravdové roli Kate Beckinsale, ale podobně jako dokázala Angelina Jolie zazářit pod dobrým řežisérským vedením, povedlo se to i Kate. Závěr mě zaskočil, takže člověk okamžitě pochopí, proč všechna ta příkoří musela Kate trpělivě snášet. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (8)

  • Režisér Rod Lurie o založení filmu na skutočných udalostiach: "Musím povedať, že film nie je o žiadnej skutočnej žene ako Judith Miller alebo Valerie Plame, aj keď ich príbehy určite ovplyvnili vytváranie postáv a situácie, v ktorých sa ocitnú." (Arsenal83)
  • Erica Van Doren (Vera Farmiga) je při výslechu napojena na detektor lži. Je podezřelá ze zalhání své pravé identity. Odborník přivolaný Rodem Luriem po natočení scény režisérovi řekl, že Vera Farmiga dokázala detektor obelhat. (D3VIL)

Reklama

Reklama