Reklama

Reklama

VOD (1)

… ale víra uzdravuje.  Asi pětatřicetiletý uzavřený muž Henry Poole (Luke Wilson) koupí domek ve čtvrti, kde kdysi vyrůstal. Nezáleží mu na ceně a nevadí mu ani poněkud zanedbané stavení. Jediné, o co mu jde, je být sám. To se mu však příliš nedaří, neboť prosakující vlhkost na jedné z jeho zdí vytvoří skvrny, které panbíčkářská sousedka Esperanza (Adriana Barrazaová) považuje za zázračné zjevení Ježíšova obličeje. Proti Henryho vůli se na jeho pozemek začnou sjíždět věřící lidé z okolí. Muž je přesvědčuje, že se žádný zázrak nekoná, avšak marně: kdo se totiž „posvátné“ zdi dotkne, je zázračně vyléčen ze svých neduhů. Týká se to i „němé“ holčičky ze sousedního dvorku Millie, s jejíž matkou Dawn (Radha Mitchellová) se Henry stačil sblížit. Muž přesto ztratil poslední zbytky víry. Přitom právě on by zázrak potřeboval ze všech nejvíc: podle lékařů totiž umírá na nevyléčitelnou nemoc… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (185)

swamp 

všechny recenze uživatele

Naprosté překvapení! Luke Wilson si docela dobře poradil s vážnou rolí (poslední film, co jsem s ním viděl, byla 'komedie' Idiocracy), navíc mi svým převtělením do jiného žánru připomněl Adama Sandlera ve výborném Reign over me. Dalším důležitým článkem Henryho Poola, který se mohl roztrhnout, bylo téma víry. Pro mě, jakožto spíše ateisticky (nekamenujte mě.. já raději ukřižování:D) myslícího člověka, to mohl být element zásadní - alespoň co se filmového znechucení týče. Ovšem otázka víry je v celém filmu (tedy kromě zázraků) omílána poměrně decentně, přestože je vlastně i pomyslným nosníkem celého filmu.. no zkrátka tak, že mi to nevadilo, ba naopak. Film vlastně nebyl o zázracích, jak by se mohlo zdát, ale o víře v zázraky či obecně o víře (fakt, právě jsem tady napsal něco, co je vlastně jasné všem:D). A pro úplnost a korektnost, nejsem ateista - jen se neškatulkuji do krabiček s nápisy křesťan.. či do těch menších - katolík / evangelík.. :D viva la zen ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Snímok plný dojmov, citu, napätia, nádeje a v poslednom rade viery... Henry Poole je značne rozpoložený kvôli situácii v ktorej sa ocitol, zvesil hlavu a prežíval zo dňa na deň až... M. Pellington je asi zaťažený na "odkazy" z druhej strany, avšak nesklamal ani teraz. Najlepší výkon Luke Wilsona, ktorý som videl... 8/10 ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Věř a víra Tvá Tě uzdraví.. Ten kdo nemá rád zázraky vzešlé od Boha by se tomuhle filmu měl obloukem vyhnout.. Příběh o tom, jak na smrt nemocný týpek chce umřít na rodné hroudě, koupí si tam dům a na zdi se mu "zjeví" v podobě skvrny tvář Ježíše.. Světe div se, ale každý, kdo se toho fleku dotkne se uzdraví.. Náš ortodoxní neznaboh se snaží zdivo svého domu bránit před pobožnými sousedy mexického původu.. I nějaká láska se sem přimotá.. Nemůžu říct, že mě to nebavilo, ale nějak mi ušlo, co tím básník chtěl vlastně říct.. Další z naprosto zbytečných filmů.. ()

AdaMM 

všechny recenze uživatele

tak nevím, jestli jsem se zbláznil já nebo všichni ostatní - ale bylo to nudné, otravné a dodíval jsem se jen proto, abych se ujistil, zda to dopadne tak trapně sladkobolně, jak by se dalo předpokládat - nebo aspoň konec bude míň předvídatelný. prohrál jsem - všechno samozřejmě dopadlo sluníčkově. děs. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Všechno se děje z nějakého důvodu.... Nenápadnej milej filmeček o zázraku, víře a lásce, bez které by zázraků nebylo třeba. Ač jsem si to bál připustit, L.Wilson je sympaťák. Jeho popírání zázraku je zajímavé, stejně jako herci v ostatních rolích. Zvláště malá M.Lily, jenž je stejná jako on a nutí mne uvěřit, že zázrakem je nalézt smysl pro život, tedy touhu žít. Pokud ji máte, není až tak podstatné, jestli se ZÁZRAKU dotknete, či ne. Ovšem, jsou situace, kdy se dotknout musíte! A je fajn, že vám to někdo přeje. Tak jako já Henrymu. A o to tady myslím šlo. Jestli to stačí na celej film, záleží jen a jen na vás. PŘÍBĚH**** HUMOR* AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Film je v USA k dispozici v křesťanských knihkupectvích v upravené verzi pro celou rodinu. (Terva)
  • Reyhan Harmanci ze San Francisco Chronicle označil film za "podivný a málo promyšlený". (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (Terva)

Reklama

Reklama