Reklama

Reklama

VOD (1)

… ale víra uzdravuje.  Asi pětatřicetiletý uzavřený muž Henry Poole (Luke Wilson) koupí domek ve čtvrti, kde kdysi vyrůstal. Nezáleží mu na ceně a nevadí mu ani poněkud zanedbané stavení. Jediné, o co mu jde, je být sám. To se mu však příliš nedaří, neboť prosakující vlhkost na jedné z jeho zdí vytvoří skvrny, které panbíčkářská sousedka Esperanza (Adriana Barrazaová) považuje za zázračné zjevení Ježíšova obličeje. Proti Henryho vůli se na jeho pozemek začnou sjíždět věřící lidé z okolí. Muž je přesvědčuje, že se žádný zázrak nekoná, avšak marně: kdo se totiž „posvátné“ zdi dotkne, je zázračně vyléčen ze svých neduhů. Týká se to i „němé“ holčičky ze sousedního dvorku Millie, s jejíž matkou Dawn (Radha Mitchellová) se Henry stačil sblížit. Muž přesto ztratil poslední zbytky víry. Přitom právě on by zázrak potřeboval ze všech nejvíc: podle lékařů totiž umírá na nevyléčitelnou nemoc… (Česká televize)

(více)

Recenze (186)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Luke Wilson je herec, kterého osobně mám hrozně rád. Jakmile jeho vidím na plátně, okamžitě je radost na ten film koukat. Má takovej ten přírodní odér, kterého se člověk nedokáže zbavit, ani ho získat, prostě ho musí mít v sobě. A ať on hraje jakéhokoliv člověka, pokaždé na něm vidím, že si tu roli užívá. Stejně jako v tomto filmu, kde se tváří jako zapřísáhlej ateista, ale ne všecko se zdá tak, jak vypadá. Spíše drama než komedie, s velice zajímavým nápadem, která mně na konci filmu přinutila uvěřit. A to je na ní moc sympatické. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Brilantna hudba, vyborna atmosfera a nadherny pribeh. Tento film dokazal na viac ako hodinu a pol presvedcit aj takeho tvrdeho pragmatika ako som ja, ze zazraky sa obcas deju a ze z nas neubudne, ked budeme raz za cas verit :) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zkušený režisér a videoklipový specialista Mark Pellington se tentokráte rozhodl zpracovat vážnější téma - jeho posmutnělá komedie je dalším z řady příspěvků do nikdy nekončící pře o střetu racia a víry. Spolu s hlavním hrdinou prochází divák velmi jednoduchým příběhem, který zajímavým dělá forma a především rafinovaná výstavba děje - postupně odhalované tajemství z počátku filmu přeroste v metafyzickou úvahu o hnací síle života a byť je film primárně o víře, divák je staven před toto téma nenásilně a bez citového vydírání. Víra je tu prezentována coby placebo a její vnímání je specificky americké, ale přesto tento vyhraněný rastr neruší a přináší řadu silných okamžiků. Význam má též tónování snímku (převládají chladnější odstíny a barvy v čele s modrou) a hudba s místy až videoklipovými pasážemi (původní profese Marka Pellingtona se nezapře) - např. omývání omítky podpořené skladbou Song Two s grungeovým feelingem od britských Blur. Henry Poole Is Here je spíše menším přemýšlivým snímkem odkazujícím k linii americké kinematografie reprezentované např. Americkou krásou a jako takový je dokonalý. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Všechno se děje z nějakého důvodu.... Nenápadnej milej filmeček o zázraku, víře a lásce, bez které by zázraků nebylo třeba. Ač jsem si to bál připustit, L.Wilson je sympaťák. Jeho popírání zázraku je zajímavé, stejně jako herci v ostatních rolích. Zvláště malá M.Lily, jenž je stejná jako on a nutí mne uvěřit, že zázrakem je nalézt smysl pro život, tedy touhu žít. Pokud ji máte, není až tak podstatné, jestli se ZÁZRAKU dotknete, či ne. Ovšem, jsou situace, kdy se dotknout musíte! A je fajn, že vám to někdo přeje. Tak jako já Henrymu. A o to tady myslím šlo. Jestli to stačí na celej film, záleží jen a jen na vás. PŘÍBĚH**** HUMOR* AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Frizzell: 1. Believe ,2. Promises ,3. Only You ,4. All Roads Lead Home ,5. 10 (This Time Around) ,6. Silhouette ,7. I'm Not Who I Was ,8. Morning Yearning ,9. Lucky Man ,10. Devil's Arcade ,11. Why Can't You ,12. Hold On ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me prekvapilo. S Wilsonem bych cekal spis komedii a ze zacatku to na ni skutecne vypadalo, komedie o mrzoutovy a otravnejch sousedech. Jenze za chvily se film zmenil na zajimavy drama s dobrym pribehem, kde porad nebylo jasny, o co ze to tady vlastne pujde. Kdyz nekdy po hodine filmu tvurci vysazej karty na stul, je uz vicemene jasny, jakym smerem se film bude ubirat, ale i tak je nadale zajimavej. Navic Wilson se prekonava a takhle dobre sem ho snad jeste hrat nevidel. Takze celkove zajimavy, dobre obsazeny a natoceny drama, ale jestli se vam bude libit zalezi na tom, jak moc vam budou vadit skoro porad pritomny kecy o vire, bohovy a nadeji, i kdyz podany zajimavou a ne nejak otravnou formou. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ach ten Hollywood! Kde by bez něj byl tenhle holy court... %-] . . . Jindřich je v louži, ale na předměstí najde staronový domov, ztracené dětství, úžasné lidičky a vřelou komunitu v Kristu, životní sílu a L Á S K U a V Í R U ! ! ! Jo a taky intelektuálku filozofku pokladní v supermarketu, hotovej poklad bez významu a nelze opomenout ani zpočátku traumaticky mlčící, v závěru pak ukecaně přemoudřelou holčičku Millie (rozkošně ušatá Morgan Lily) coby andílka dcerušku hlavní protagonistky a pravé spasitelky v podání přeslazené Radhy Mitchell... . . . Ejhle tady tedy zázrak filmovanej zase jednou ve městě andělů... Tvrdí muklové bulej, intelektuálky vlhnou a starý cynigik si říká nénéné a ne! Ale tak zase je to jen pohádka, ač se snaží býti seberealističtější, že... A ač zpočátku se tváříce hořce komediálně, vyvrbí se nakonec v slzopudné plkárenské melodrama se zázračným koncem bez zázraku... Ano Henry to všechno musel zachránit a spasit sebe sám, protože jinak by byl scénárista packal a podbízivý citový vyděrač - a ne že není - a jeden žasne, jak mu lidstvo sedá na lep, protože potřebuje tu víru a lásku a naději, falešnou jak je celá ta hollywoodská továrna na sny, i když se v tomhle případě tváří jako boží nezávislák... Nu, nenaděláme nic, na své si přijdou všichni, zamáčknou slzku v očku, božský kulábr je dohrán i bez spasitele a ač to všechno byla mejlka nemejlka, kalkul vyšel na milion, miliony propadly extasi a víře a lásce a ElÁčko má nového svatého rejžu Pellingtona... Uf! . . . Jo, je to krásný kýček a profesionálně odvedené řemeslo a igi není zlej hajzl, tak tři hvězdy zázračnice za tu filmařskou melánž v mezích žánrů a jednu navíc za hudbu, která tvrdí muziku až do divákova ráje... Amen. - - - - - (Poprvé viděno 26.7.2011 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky/, hodnocení 1334., komentář zde jako stojednadvacátý - 26.7.2011) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem si myslel, že si film bude dělat prdel z těch náboženskejch fanatiků, který viděj ježíše na zdi, na spálený topince, na použitym hajzlpapíru a já nevim, kde všude. Tváří se to jako taková pohodová trochu černá komedie. Luke Wilson tam do sebe láme jednu flašku za druhou a kolem pobíhaj nějaký pobožný mexičani. Jenže postupně se to začne tvářit dost vážně a je to plný keců o tom, jak je potřeba věřit na zázraky. Tyhle neustálý pindy mě začaly dost nudit. Jinak film sám o sobě teda neni žádnej zázrak, ale má zajímavou atmosféru a celkově se mi vlastně docela líbil. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Wallpaper vypadá na jednu z dalších Wilsonových komedií, což by mi teda nějak nevadilo, protože jsou většinou zábavný, ale nakonec se z toho vyklubalo spíš drama a musim uznat, že Wilson v něm obstál docela slušně, jediný co mi moc nevonělo byly ty boží zázraky nebo co to mělo být ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pro sympatického misantropa, životního skeptika, co upřednostňuje racio před emocemi a zarputilého ateistu představuje tenhle kousek tentýž symbol, co pro obhájce lidských práv koncentrační tábor. S očima rozšířenýma hrůzou jsem sledoval příliv pozitivní energie, lásky a boží milosti. Připadal jsem si jako kovboj, který po únavné anabázi na Středozápadě při nahánění dobytka přijde místo do Trigger Whiskey Saloonu do Kolaloka baru, kde ho obsluhují příslušníci Armády spásy a kážou mu o boží milosti. A mělo být hůř. Čím více štěstí, lásky a zázraků kondenzovalo na obrazovce, tím ve mě sílil pocit, že se na mých varlatech odehrává taneční festival a se zbytkem těla si pohrává Hannibal Lecter. Se závěrečnými titulky jsem měl pocit úlevy jako cestovatel po Sahaře, když v dáli spatří oázu. Celkový dojem: 25 % za herectví zúčastněných. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Zázraky sa dejú a takým malým dôkazom je aj tento snímok. Veľmi skromný film, príjemný scenár, ktorý svojou umiernenosťou a obyčajnosťou pôsobí veľmi reálne, triezvo a podmanivo. Rovnako ako herci a réžia. 85%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

V mnoha směrech netradiční drama se opírá o solidní herectví Lukea Wilsona a poměrně zajímavé uchopení náboženské tématiky. Henry Poole se ocitl na hranici života a smrti, neví, kudy kam, nicméně uznávaný videoklipař Mark Pellington o atmosféře a záhadných a osudových okolnostech naopak už něco ví (Proroctví z temnot). Nuže, co si budeme nalhávat, jeho poselství je nejisté, řada scén se neuvěřitelně vleče a co ten závěr?!? Přesto leccos zahladí slušivý soundtrack.. 65% ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Hlavný hrdina má trable podobného typu ako rómska rodina v jednej slovenskej osade. Na plynovom sporáku sa im vytvoril obraz Ježiša Krista a všetci osadníci sa k nim chodili hromadne modliť! To bola aféra! Až starosta tie dvierka sporáka musel zobrať do obecného trezoru, nech majú pokoj... Toto je o dosť iný a rovnako zaujímavý príbeh. Deprimovaný zlomený muž a jeho susedka zo Silent Hillu tvoria pozoruhodný pár. Mlčanlivé dievčatko má charizmu väčšiu než polovica Kalifornie a latinsko-americkej veriacej som uverila úplne všetko. K tomu ambientná hudba, toto nemôže byť na menej než päťhviezdu... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vcelku milý film s hodně sympatickým hlavním "hrdinou". Luke Wilson konečně dokázal, že umí velmi přesvědčivě zahrát i na vážnější strunu. Byl jsem mile překvapen, když film nakonec skončil zcela jinak, než jak jsem si ve svých dvou plánovaných scénářích představoval. ()

petero 

všechny recenze uživatele

„A čo teraz?“ Od Marka Pellingtona som mal zatiaľ česť vidieť len The Mothman Prophecies, no tak sa mi zdá, že Henry Pool is Here disponuje rovnako tajomne mysterióznou atmosférou, čomu napomáha ako kamera, tak aj hudba a naozaj sa nejedná o nejakú blbú komédiu ako môže zvádzať plagát a prítomnosť hlavného predstaviteľa, ale ide o miernu drámu v príbehu človeka ktorý tu dlho nebude a viery v nemožné. Mám rád, keď smutné filmy pôsobia pozitívne. ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem chtěl po 15 minutách vypnout, ale něco mě osvítilo a vydržel jsem.Na začátku to vypadalo na nepovedenou komedii, která však postupně začala přecházet ve výborné drama. Dojemný příběh, skvělé herecké výkony, vynikající hudba. To co jsem viděl, mě opravdu vzalo a v poslední době je to pro mě to nejlepší co jsem viděl. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Príbeh chlapíka, ktorý si do omietky vyškrábal machuľu Ježíšovho ksichtu, aby mu babky z dediny nosily žrádlo zadara a aby mohol opíchať krásnu susedu a popritom bezstarostne chlastať. Potiaľto to bolo ok, ale ku koncu sa s tými náboženskými kecmi až príliš srali a to mi vadilo. Navyše pani Esperanto by som najradšej strelil zaucho! ()

Reklama

Reklama